Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Τυρόπιτα με κολοκύθα ,χωρίς φύλλο.

Τυρόπιτα με κολοκύθα ,χωρίς φύλλο.

by sofia sofeto
12 σχόλια
 
Σήμερα ήταν μια βροχερή μέρα,
ευκαιρία για χουζούρεμα στο σπίτι.
Όλα τα μέλη της οικογένειας μαζί ,
παιχνίδια , φωνές και όρεξη για φαγητό!
“Πίτα μαμά!!!”
Φωνάζει η μικρή μου,
“τέτοια ώρα , τέτοια λόγια… “
σκέφτομαι εγώ…
Τελικά μείναμε και οι δυο,
 ή μάλλον και οι τρεις ευχαριστημένοι.
Πίτα μεν αλλά εύκολη και γρήγορη!
Α! και πολύ νόστιμη!
 

Υλικά για 6 μερίδες :

 
•200 γρ. τριμμένη κολοκύθα
•150 γρ. φρέσκο γιαούρτι 
•200 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί τριμμένο
•2 αυγά
•70 γρ. αλεύρι βρώμης
•40 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως ή ζέας
•1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
•15 γρ.  σταφίδες
•1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
•πιπέρι
•10 γρ. ελαιόλαδο 
•λίγο σουσάμι.

 Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

 
Η διαδικασία πολύ απλή.
Μέσα στην τριμμένη κολοκύθα ρίχνουμε 1/2 κ.γλ. αλάτι , ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε την κολοκύθα μέσα σε ένα καθαρό βαμβακερό τουλπάνι ή πετσέτα κουζίνας .
Στίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγουν
τα υγρά της κολοκύθας.
Ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα 
μέσα σε μπολ.
Ανακατεύουμε καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος , το οποίο έχουμε περάσει 
με ένα  πινέλο λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε από πάνω το σουσάμι
και το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.
Όταν ροδοψηθεί και μοσχομυρίσει είναι έτοιμο!
Ο άντρας μου το έφαγε με ένα κουταλάκι μέλι
από πάνω και του άρεσε πολύ!
Όπως και να το φάτε είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
Καλή απόλαυση σε όλους μας!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 σχόλια

sundayspoon 18/11/2012 - 14:59

Υπέροχη αυτή η πιτούλα! Και εύκολη! Μου αρέσει πολύ που έχεις βάλει και σουσάμι! Μπράβο Σοφία μου!

Reply
Sofia Sofeto 18/11/2012 - 15:36

Καλησπέρα!!!
Εύχομαι όλα κάλα!
Σουσάμι πάντα, το λατρεύω!!!
Φιλάκια!!!

Reply
Demi 18/11/2012 - 17:00

Σοφία ωραία η πίτα σου!!!μαρεσει πολύ το σουσάμι αλλα δεν το εχω βάλει σε πίτα,θα το δοκιμάσω!!!καλή εβδομάδα και φιλιά στην κούκλα σου!

Reply
Sofia Sofeto 18/11/2012 - 17:47

Δήμητρα!!!!
Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!
Σε λίγες μέρες σου ρχομαι!!!

Reply
popi konsta 18/11/2012 - 18:17

Κιτρινη είναι η κολοκύθα; αν την κάνω με πράσινη(κολοκύθι);
Να την κάνω για αυριο.

Reply
Sofia Sofeto 18/11/2012 - 18:21

Γεια σου Πόπη!
Κανένα πρόβλημα, είμαι σίγουρη πως θα γίνει υπέροχη!
Μόνο όταν τρίψεις τα κολοκυθάκια σου , μετά να τα στίψεις λίγο με τα χέρια σου να φύγουν τα πολλά υγρά.
Καλή επιτυχία!

Reply
Δημήτρης Μ 03/09/2015 - 00:29

απλή, γρήγορη, και τελείως πρωτότυπη, αφού – επί τέλους – η κολοκύθα εδώ αποχωρίστηκε τα (κυριολεκτικά) τετριμμένα μπαχαρικά της (pumpkin spice).

Η συνταγή μπαίνει στα “οπωσδήποτε”

Reply
Αναστασία 10/01/2017 - 20:17

Σήμερα έκανα την πίτα! Νόστιμη κ πρωτότυπη η γεύσή της!

Reply
sofia sofeto 10/01/2017 - 21:52

Μπράβο!!!! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!

Reply
Ελισσάβετ 02/03/2020 - 21:44

Πολύ ενδιαφέρουσα πίτα, μεταξύ γλυκιάς και αλμυρής γεύσης.
Στη φωτογραφία μοιάζει να έχει γλάσο στην επιφάνειά της, τι είναι;

Reply
sofia sofeto 03/03/2020 - 23:26

Καλησπέρα σας. Τριμμένο τυρί που έχει λιώσει είναι.

Reply
Ελισσάβετ 06/03/2020 - 12:46

Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλή συνέχεια..

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!