Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Τούρτα αμυγδάλου αλά Sofeto, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη !

Τούρτα αμυγδάλου αλά Sofeto, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη !

by sofia sofeto
5 σχόλια

Όταν γιορτάζω κάτι σημαντικό ,
πάντα κερνάω το αγαπημένο μου γλυκό,
την λατρεμένη μου τούρτα αμυγδάλου!

Μια τούρτα με την εκπληκτική

γεύση του πικραμύγδαλου,
την αρωματική πινελιά του ροδόσταμου
και την μεθυστική επίγευση της βανίλιας….

Δεν θα σας πω περισσότερα…
Θα σας πω μόνο , πως αυτή η τούρτα

δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει γλουτένη …

Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά :

Βάση :

• 155 γρ. αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη
• 120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
• 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 1 κ.γ εσάνς πικραμύγδαλου
• 30 γρ. ροδόσταμο ή ανθόνερο
• 60 γρ. στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη  ( αναλογία 1 : 1 με την ζάχαρη )

• 145 γρ. μούστο

ή εναλλακτικά
45 γρ. πετιμέζι και 100 γρ. νερό
• 40 γρ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής :

• 320 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
• 600 γρ. φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
• 2,5 κ.γ υγρή στέβια ( αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη )

• 50 γρ. νισεστέ χωρίς γλουτένη
• 2 κρόκους αυγού
• 1/2 λοβός φυσικής βανίλιας ( χρησιμοποιούμε τα σποράκια )

• 2 κουταλιές της σούπας ροδόσταμο
• 1 – 1,5 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
• 100 γρ. γλυκιά μυζήθρα ή μασκαρπόνε.

Για την ” σαντιγί ” :

• 500 γρ. γλυκιά μυζήθρα ή μασκαρπόνε
• 1/2 λοβός φυσικής βανίλιας ( χρησιμοποιούμε τα σποράκια )
• 150 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
• 90 σταγόνες υγρή στέβια ( αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη ).

• 100 γρ. Φιλέ αμυγδάλου ψημένο ελαφρώς για το γαρνίρισμα
• 8 κερασάκια γλασέ .

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση της τούρτας .
Μέσα σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι βρώμης , την κρυσταλλική στέβια και το μπέκιν πάουντερ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά
και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Μην ανησυχήσετε αν δείτε πως το μείγμα είναι ρευστό, σε λίγα λεπτά η βρώμη απορροφά την υγρασία και δημιουργείται ένας σφικτός χυλός.

Σε δύο λαμαρίνες στρώνουμε λαδόκολλα
και τοποθετούμε από 1 τσέρκι στην κάθε λαμαρίνα,
διαμέτρου 18 εκατοστών, 
μοιράζουμε το μείγμα στα τσέρκι .

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 150 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες μαζί  για 20 λεπτά .

Δεν βγάζουμε τις βάσεις από τα τσέρκι ,
αφήνουμε να κρυώσουν.

Παράλληλα με το ψήσιμο των βάσεων ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και το εβαπορέ με την βανίλια.
Μαζί προσθέτουμε το νισεστέ, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Ρίχνουμε επίσης τους δύο κρόκους καλά χτυπημένους και την στέβια.

Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία
και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Όταν πήξει η κρέμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
και με το μπλέντερ χειρός κτυπάμε καλά ώστε να διαλυθεί η μυζήθρα
και να ενωθεί με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζοντας με μια καθαρή πετσέτα.

Τώρα είναι η ώρα θα φτιάξουμε την ” σαντιγί “.
Μέσα στο μούλτι κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια ανάλαφρη κρέμα – σαντιγί.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Όταν έχει κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής και οι βάσεις, προσθέτουμε πάνω από την μια βάση ,
χωρίς να την βγάλουμε από το τσέρκι,
την κρέμα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Στην συνέχεια με μεγάλη προσοχή ,
αφαιρούμε από το άλλο τσέρκι την δεύτερη βάση
και την τοποθετούμε πάνω από την κρέμα που βάλαμε μέσα στο πρώτο τσέρκι.

Το βάζουμε μέσα στο ψυγείο για να παγώσει καλά η κρέμα και να σφίξει.
Προτείνω να μείνει στο ψυγείο όλη την νύχτα.

Την επόμενη μέρα το πρωί ,
μπορούμε με προσοχή να αφαιρέσουμε το τσέρκι
και να αρχίσουμε να διακοσμούμε την τούρτα μας.
Σας προτείνω να περάσετε ένα λεπτό στρώμα  σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού
και στην συνέχεια να απλώσετε το φιλέ αμυγδάλου.

Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Τέλος προσθέτουμε τα κερασάκια!

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μια ώρα
και η μεγάλη στιγμή της απόλαυσης πλησιάζει!

Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο… δοκιμάστε την!

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ !!!

056

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

5 σχόλια

Chara 06/11/2014 - 08:49

Καλορίζικη η νέα σου σελίδα!
Είναι πραγματικά τέλεια!
Σ’ ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σου κ εύχομαι να τις χιλιάσεις!!!

Reply
sofia sofeto 07/11/2014 - 00:02

Ευχαριστώ πολύ Χαρά μου , να είσαι καλά , πολλά φιλιά!!!

Reply
sundayspoon 06/11/2014 - 13:45

Καλορίζικο το νέο μπλογκοσπιτάκι, Σοφάκι μου!!! Πάντα χαρούμενο και δημιουργικό να είναι! Γεμάτο νόστιμες και υγιεινές συνταγές!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
sofia sofeto 07/11/2014 - 00:03

Αναστασία μου σ ‘ ευχαριστώ πολύ!!! Να είσαι καλά να μας προσφέρεις τις δημιουργίες σου!!!

Reply
evi@thehealthycook 07/11/2014 - 02:33

καλορίζικη η νέα σου σελίδα Σοφία!!
εύχομαι καλή συνέχεια με υπέροχες και πεντανόστιμες συνταγές!! 🙂

Reply

Γράψτε απάντηση στο evi@thehealthycook Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!