Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σοκολατένια χειροποίητη μους με τραγανές νιφάδες κινόα και ξηρών καρπών , χωρίς ζάχαρη!

Σοκολατένια χειροποίητη μους με τραγανές νιφάδες κινόα και ξηρών καρπών , χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
7 σχόλια

Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).

043

Ημέρα γιορτής για το σπιτικό μου! Το μικρό μου λουλουδάκι γιόρτασε την ονομαστική της εορτή ! Μέρες πριν μου έκανε τις παραγγελίες της, απ’ το τι δώρο θα της κάνουμε μέχρι τι γλυκό θα κεράσουμε τους φίλους μας!

Εννοείται πως θα ήταν σοκολατένιο

Η μικρή μου , όπως και όλοι μας στην οικογένεια έχουμε πάθος με την σοκολάτα…

Ήθελα όμως να κάνω κάτι εύκολο, να γίνεται σε λίγα λεπτά και να είναι ξεχωριστό, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Μια μους σοκολάτας είναι ιδανική λύση! Δεν ήθελα όμως μια σκέτη μους… Να έχει και μια τσαχπινιά βρε παιδιά! Θυμήθηκα λοιπόν μια πρόταση της εκλεκτής food bloger , Έρης, η οποία στο υπέροχο blog της  Captain Cook , πολλές φορές μας δίνει υπέροχες ιδέες που λατρεύουν τα παιδάκια μας, αλλά κι εμείς οι μεγάλοι!

Η Έρη που λέτε , έχει μια εκπληκτική συνταγή με κινόα, που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Έκανα κάποιες μικροαλλαγές στην συνταγή σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα, το αποτέλεσμα υπέροχο !

Στο τέλος πρόσθεσα τις αγαπημένες μας μαριναρισμένες μπανάνες , που δίνουν την μοναδική γευστική τους πινελιά στο γλυκό .

054

Υλικά για 6 – 7μερίδες :

Μους σοκολάτας:

•60 γρ. φουντούκια ( για φουντουκοβούτυρο )

•55 γρ. βούτυρο κακάο

•20 γρ. λάδι καρύδας

•150 γρ. στέβια κρυσταλική με αναλογία 1:1 με την ζάχαρη

•190 γρ. γάλα καρύδας

•150 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ

•60 γρ. κακάο.

Διατροφική ανάλυση της μους σοκολάτας ανά 100 γρ:

Για τις τραγανές νιφάδες κινόα και ξηρών καρπών:

•130 γρ. κινόα ( πλυμένη καλά και σουρωμένη )

•70 γρ. νιφάδες βρώμης ( χωρίς γλουτένη )

•50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια

•50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα

•1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

•3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλική με αναλογία 1:1 με την ζάχαρη

•30 γρ. θυμαρίσιο μέλι αραιωμένο σε 4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό

•20 γρ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο.

Διατροφική ανάλυση των νιφάδων ανά 100 γρ:

047

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις τραγανές νιφάδες .

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μπολ. Θα ρίξουμε μέσα όλα τα υλικά μας και θα τα ανακατέψουμε καλά ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.

Στην συνέχεια  θα στρώσουμε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και θα βάλουμε όλο το μείγμα πάνω.

Με την βοήθεια μιας διάφανης μεμβράνης θα απλώσουμε ομοιόμορφα με ένα μικρό πλάστη.

Το ύψος του μείγματος θα πρέπει να είναι περίπου 2 χιλιοστά. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στις αντιστάσεις  στους 180°C  και θα ψήσουμε για 15 λεπτά .

Βγάζουμε την λαμαρίνα από τον φούρνο. Προσεκτικά με ένα κουτάλι ξεκολλάμε από την λαδόκολλα και σπάμε με τα δάκτυλα μας σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε πάλι στον φούρνο για 2 – 3 λεπτά . Το βγάζουμε και αφήνουμε τις νιφάδες να κρυώσουν.

Τώρα είναι η σειρά της μους.

Βάζουμε τα φουντούκια μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να δούμε πως σκουρύνανε ελαφρώς και βγάλανε λίγο το έλαιο τους.

Αμέσως έτσι όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους. Να γίνουν μια πάστα αρκετά ρευστή.

Μέσα στο μούλτι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απ΄το γάλα εβαπορέ.

Τα κτυπάμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους . Ρίχνουμε και το γάλα εβαπορέ για να ρίξουμε κι άλλο την θερμοκρασία , τα χτυπάμε πάλι όλα μαζί στο μούλτι και είμαστε έτοιμοι.

Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε τα μπολάκια μας ή τα ποτήρια. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας μους και από πάνω μια γεμάτη κουταλιά νιφάδες, επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο. Τέλος προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά μους μαζί με λίγες τριμμένες στα δάκτυλα μας νιφάδες.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μία ή δύο φέτες  από μαριναρισμένες μπανάνες , την συνταγή θα την βρείτε αν πατήσετε εδώ .

Καλό θα είναι να αφήσετε το γλυκό στο ψυγείο για μια νύχτα. Θα παγώσει επαρκώς και θα έχει το αποτέλεσμα που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Ξέρω πως θα βιαστείτε να το δοκιμάσετε…

Πιστέψτε με όμως πως αξίζει να περιμένετε λίγες ώρες!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

069

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

7 σχόλια

Έρη 26/01/2015 - 21:01

Αχ βρε Σοφία μου να το χαίρεστε και πάλι το κοριτσάκι σας, χρόνια της πολλά!
Όταν είδα την φωτό στο facebook, το αναγνώρισα το καραμελωμένο κινόα και λέω κοίτα τι καταπληκτικό γλυκάκι είναι αυτό!

Reply
Ξανθή 26/01/2015 - 21:06

Να τη χαίρεστε και να τη δείτε όπως αγαπά!!

Reply
peps@pepi's kitchen 26/01/2015 - 21:12

Χρόνια της πολλά!!
Εξαιρετική η μους!!!

Reply
αρης 29/01/2015 - 08:37

Χρόνια πολλά !! Να τη χαίρεστε !! Τέλεια φαίνεται η μους, και τροφές που περιέχει δυνατές !!!

Reply
Ελένη 06/02/2017 - 20:44

Σοφία μου μία απορία! την κινόα την βάζουμε άβραστη στο μίγμα? ωμή δλδ?

Reply
sofia sofeto 06/02/2017 - 21:44

Ελένη μου ωμή θα την βάλεις, όπως το γράφω . Καλή επιτυχία!!!

Reply
Ελένη 07/02/2017 - 13:11

Πολύ ωραία συνταγή οι τραγανές μπουκιές!
Μπορούμε να τις βάζουμε και σε γιαούρτι αντί για δημητριακά που είναι μέσα στη ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά!

Reply

Γράψτε απάντηση στο αρης Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!