Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ Ρεβιθοκεφτέδες στον φούρνο, χωρίς αλεύρι.

Ρεβιθοκεφτέδες στον φούρνο, χωρίς αλεύρι.

by sofia sofeto
10 Σχόλια
 

Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία,

food styling: Σοφία Πιτσικάλη

(Sofia Sofeto).

Τα αγαπημένα μας όσπρια,
που τόσο ωφελούν τον οργανισμό μας ,
σε νέες περιπέτειες!
Τρελαίνομαι για κάθε είδους κεφτεδάκια …
Η κάθε περιοχή της Ελλάδος έχει
και την δική της συνταγή!
Όλες όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο…το τηγάνισμα!
Σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω
ρεβιθοκεφτέδες στον φούρνο,
και… πέτυχε! Δικοί σας!

Υλικά:

• 250 γρ ρεβίθια
• 30 γρ νιφάδες βρώμη
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 5 φιλαράκια δυόσμου
• 3 φέτες λιαστής ντομάτας μουλιασμένες
σε νερό και ψιλοκομμένες
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
• αλάτι και πιπέρι
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
• 20 γρ ταχίνι
• 30 γρ ελαιόλαδο
• 2 αυγά κτυπημένα
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 100 γρ λευκό κατσικίσιο τυρί  τριμμένο
ή γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά.
**Συνοδευτικό σας προτείνω το Κεφίρ spread
Θα το δείτε στο βίντεο παρακάτω,
στο τέλος της συνταγής μου.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Έχουμε μουλιάσει από βραδύς τα ρεβίθια σε νερό.
Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν ,
 μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε
και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
ρεβυθοκεφτέδες 2
Τα βάζουμε λίγα λίγα σε μύλο λαχανικών και τα κάνουμε πουρέ.
Μόλις τελειώσουμε αυτή την διαδικασία ,
τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
ρεβυθοκεφτέδες 3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
όσο γίνεται πιο ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε
να απορροφήσει η βρώμη τα υγρά.
ρεβυθοκεφτέδες 4
Σ΄ένα ταψί έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι απ’ το μείγμα μας
και ακουμπάμε στην λαδόκολλα.
Προσέχουμε να δίνουμε ομοιόμορφο
σχήμα στα κεφτεδάκια μας,
να έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160 βαθμούς
 και ψήνουμε στον αέρα
μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν!
Τα βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τα σερβίρουμε,
 με το αγαπημένο μου spread από κεφίρ!!!!
Καλή μας όρεξη φίλοι μου!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

10 Σχόλια

Irma 11/09/2012 - 15:17

Τέλεια ιδέα για να φάνε τα παιδιά όσπρια που δεν τρώνε με τίποτα! Γειά στα χέρια σου! Φιλιά :))

Reply
Sofia Sofeto 11/09/2012 - 16:06

Η κόρη μου τα τσάκισε , όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έγιναν πολύ πετυχιμένα, σίγουρα θα τους αρέσουν, δεν είναι αναγκη να τους πεις τι έχουν μέσα…ξέρεις εσύ!
Καλό απόγεύμα και σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο!

Reply
gnostikoi 15/09/2012 - 12:01

Σίγουρα είναι φανταστικά και κυρίως χωρίς αλεύρι! Σ’ευχαριστώ για την ιδέα !

Reply
Sofia Sofeto 15/09/2012 - 12:55

Να΄σαι καλά! Ελπίζω να τα απολαύσεις!

Reply
Ανώνυμος 08/07/2015 - 07:52

επιτελους σας βρηκα!!!

Reply
Ανώνυμος 08/07/2015 - 07:52

ειστε υπεροχη!

Reply
Διονύσης 02/06/2016 - 02:40

Τρεις κουπες ξερα ρεβυθια πριν μουλιασουν σωστα;

Reply
sofia sofeto 02/06/2016 - 09:40

3 φλιτζάνια μουλιασμένα κ βρασμένα, οπότε θα βάλεις 1,5 φλιτζάνι ωμά.

Reply
Μαρια Καπασσα 02/09/2016 - 21:16

Κυκλοφορει βιβλιο με συνταγες? Υπεροχες συνταγες!!!!!

Reply
sofia sofeto 03/09/2016 - 09:50

Προς το παρόν όχι…
Σ ευχαριστώ πολύ!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Irma Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More