Home Vegan Μαρμελάδα κεράσι με αγάρ αγάρ , χωρίς ζάχαρη.

Μαρμελάδα κεράσι με αγάρ αγάρ , χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
16 σχόλια
020
Τα μεγάλα και σφικτά κεράσια ,
με την σκούρα σάρκα και την γλυκιά γεύση ,
είναι τα καλύτερα για αυτή
την μαρμελάδα “όνειρο” !
Δοκιμάστε την!
Υλικά :
• 200 γρ πουρές από κεράσια
• 3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 1/5 από κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
(** δείτε στο τέλος της συνταγής πληροφορίες. )
• 1  κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
 Στο μπλέντερ κτυπάμε τα κεράσια ,
αφού προηγουμένως έχουμε
αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τον πουρέ με την στέβια
σε μια κατσαρόλα.
  Προσθέτουμε το αγάρ αγάρ.
Ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη
και μόλις πάρει βράση σβήνουμε την φωτιά
και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού
και ανακατεύουμε καλά .
Αυτό ήταν !
Γεμίζουμε αποστειρωμένα μικρά βαζάκια
και κλείνοντας τα καπάκια τους,
τα τοποθετούμε ανάποδα για να κρυώσουν
και να κλείσουν αεροστεγώς.
Διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μήνες κλεισμένα.
Αν ανοίξουμε το βαζάκι,
καταναλώνουμε εντός  5 ημερών.
Απολαύστε την πάνω στο ψωμί σας
ή σαν σάλτσα για το παγωτό σας,
πάνω στο καϊμάκι είναι υπέροχη !
** Τι είναι το αγάρ αγάρ: 
Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη
που περιέχει 84% φυτικές ίνες
και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα
λευκών φυκιών.
Αν είστε επιφυλακτικοί στην χρήση
της κλασικής ζωικής ζελατίνης
ή απλά είστε χορτοφάγοι
και αναζητάτε ένα φυτικό πηκτικό μέσο,
το άγαρ άγαρ είναι η λύση που ζητάτε!
Πρόκειται στην ουσία για έναν πολυσακχαρίτη,
ο οποίος προέρχεται από τα φύκια
της Νοτιοανατολικής Ασίας
και με την επεξεργασία του βρασμού
συλλέγεται αυτή, η ζελατινώδης λευκή
και ημιδιαφανής ουσία.
Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο.
Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά
και σε μπαχαράδικα.
παγωτό καιμάκι

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

16 σχόλια

Κολληματίας 10/11/2012 - 19:30

Λοιπον βρηκα αγαρ αγαρ σημερα μετα απο πολυ ψαξιμο και ειμαι ετοιμη πλεον!

Να δοκιμασω να κανω κυδωνι μαρμελαδα με αγαρ αγαρ? εχεις κανει ποτε?

Reply
Sofia Sofeto 11/11/2012 - 14:00

Χαίρομαι που βρήκες τελικά!
κυδώνι και ρόδι (έκανα πρόσφατα ανάρτηση),
γλυκό του κουταλιού,
κάνεις την ίδια διαδικασία αλλά μετά περνάς το γλυκό στο μπλέντερ και γίνεται μαρμελάδα,ή το κάνεις μισό γλυκό και μισό μαρμελάδα, καλή επιτυχία!

Reply
Ειρήνη 10/06/2015 - 20:04

ti einai to agar agar?

Reply
sofia sofeto 10/06/2015 - 21:39

Το αγάρ αγάρ είναι ένα είδος φυκιού με πηκτικές ιδιότητες.
Θα το βρεις σε μπαχαράδικα και καταστήματα βιολογικών προιόντων.

Reply
Σοφία Κυριακοπούλου 27/03/2017 - 23:43

Αγαπητή Σοφία ,
Προσπαθώ κ εγω να λύσω την αγάπη του συζύγου μου για γλυκά ,τα οποία δυστυχώς δεν μπορει πλέον να τρώει.Αυτή τη στιγμή βρέθηκα με χονδρόφλουδα λεμόνια ,εξαιρετικά .Διαβάζω στις συνταγες σου για το άγαρ άγαρ.Εχεις καμμιά ιδέα για το πώς να το χρησιμοποιήσω στην παρούσα περίπτωση ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Reply
sofia sofeto 28/03/2017 - 00:07

Καλησπέρα Σοφία! Να φανταστώ ότι ο σύζυγος είναι διαβητικός ;
Λοιπόν τα χοντρόφλουδα λεμόνια κάνουν τέλειο γλυκό του κουταλιού. Με στέβια δεν θα στο πρότεινα με φλούδες , καλύτερα να το κάνεις με σιρόπι αγαύης. Σου παραθέτω μια συνταγή μου για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο , θα κάνεις την ίδια διαδικασία για το λεμόνι.
https://sofeto.gr/?p=3066
καλή επιτυχία!!!

Reply
ΔΗΜΗΤΡΑ 11/06/2017 - 20:54

Που θα νρω το αγαρ αγαρ

Reply
sofia sofeto 12/06/2017 - 22:54

Σε καταστήματα με βιολογικά και σε μπαχαράδικα!

Reply
Μαρία Γαβριήλ 16/06/2017 - 14:51

μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την ιδια συνταγη και για μαρμελαδα βυσσινο?

Reply
sofia sofeto 18/06/2017 - 00:44

Φυσικά!!! Καλή επιτυχία!!!

Reply
Αγγελική 23/07/2019 - 14:01

Χαίρεται!!!!
Συγχαρητήρια για το blog..το συμβουλευομαι συχνά και ότι συνταγή έχω φτιάξει έχει πετύχει!!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αγαρ αγαρ με το κομι γκουαρ…

Reply
sofia sofeto 31/07/2019 - 00:27

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Το κομι γκουαρ δεν το έχω δοκιμάσει σε τέτοιου είδους παρασκευές.

Reply
Αναστασία Παπαδοπουλου 07/06/2020 - 02:03

Στο μέρος που μένω δεν υπάρχει το αγαρ αγαρ μπορώ νάτο αντικαταστησω με κάτι άλλο μέχρι να το προμηθευτώ;

Reply
sofia sofeto 08/06/2020 - 00:32

Μπορείς να βάλεις λίγη ζελατίνη.

Reply
Αναστασία Παπαδοπουλου 10/06/2020 - 21:13

Για την μαρμελάδα κεράσι να βάλω σκόνη ζελατίνα η φυλλαράκι και σε τι αναλογία παρακαλώ;

Reply
sofia sofeto 12/06/2020 - 00:00

1 κ.γ κοφτό ζελατίνη σε σκόνη νομίζω είναι καλά. Μην γίνει ζελέ. Δεν έχει βέβαια το αποτέλεσμα του αγάρ αγάρ.

Reply

Γράψτε απάντηση στο sofia sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!