Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Πουρές γλυκοπατάτας αρωματισμένος με λάδι μαύρης τρούφας , μαζί με φιλέτο κοτόπουλου και μανιτάρια πορτσίνι και πορτομπέλο.

Πουρές γλυκοπατάτας αρωματισμένος με λάδι μαύρης τρούφας , μαζί με φιλέτο κοτόπουλου και μανιτάρια πορτσίνι και πορτομπέλο.

by sofia sofeto
19 σχόλια
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφία, food styling:
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
152
 Τα μανιτάρια είναι λατρεία!
Είναι έμπνευση …
Είναι απόλαυση…
Κάθε φορά που βρίσκω την ευκαιρία
να τα μαγειρέψω προσπαθώ να βάλω
τον καλύτερο εαυτό μου 
και να ετοιμάσω ένα πιάτο
που είναι αντίστοιχο της ποιότητας
και της διατροφικής τους αξίας.
Πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου ένα μικρό βαζάκι
με φέτες μαύρης τρούφας
διατηρημένες μέσα σ’ ελαιόλαδο.
Η χαρά μου απερίγραπτη!
Είχα επιτέλους στην κουζίνα μου 
κάτι που επιθυμούσα αρκετό καιρό!
Σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω
αυτόν τον γαστρονομικό θησαυρό…
” Το χαβιάρι των αγρών “,
όπως πολλοί το αποκαλούν!
 
Τελικά αποφάσισα να φτιάξω έναν πουρέ
με την αγαπημένη μου γλυκοπατάτα
και να τον απογειώσω με αυτή την εξαιρετική γεύση και το άρωμα της μαύρης τρούφας.
Τον συνόδευσα με φιλέτο κοτόπουλου
και μανιτάρια πορτομπέλο και πορτσίνι!
Η αποθέωση των μανιταριών σε ένα πιάτο!
 
131

Υλικά :

Για  τον πουρέ:

• 900 γρ. γκρι ελληνικές γλυκοπατάτες

• 150 γρ. ζωμός από κοτόπουλο και μανιτάρια

( παρακάτω σας δίνω την συνταγή )

• 120 γρ. κεφίρ

• αλάτι και πιπέρι

• 15 γρ. λάδι μαύρης τρούφας.

 

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:



Για το κοτόπουλο :

• Φιλέτο στήθους κοτόπουλου γύρω στο 1 κιλό

• 15 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

• 8 φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο

• 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

• λίγο φρέσκο θυμάρι

• 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή

• αλάτι και πιπέρι

• 100γρ λευκό ξηρό κρασί

• χυμό από 1/2 λεμόνι

• 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Αρχικά βάζουμε τα πορτσίνι μέσα

στο κρασί για να μαλακώσουν.

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο

και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε

μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.

Προσθέτουμε μέσα το σκόρδο , το θυμάρι ,

το αλάτι και το πιπέρι.

Από πάνω τοποθετούμε τα πορτομπέλο 

τα οποία έχουμε καθαρίσει με ένα βρεγμένο πανάκι.

Ανάβουμε την φωτιά και μόλις ζεστάνει

καλά το τηγάνι, χαμηλώνουμε .

Αφήνουμε να σιγοψηθούν με τα υγρά τους .

Παράλληλα έχουμε πλύνει τις γλυκοπατάτες

 και τις τοποθετούμε σε άλλο τηγάνι με καπάκι.

Ανάβουμε την φωτιά και μόλις ζεσταθεί

το τηγάνι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.

Αφήνουμε να σιγοψηθούν στα υγρά τους επίσης.

Όταν το κοτόπουλο έχει βγάλει τον ζωμό του,

ανοίγουμε το καπάκι

και με μια κουτάλα αφαιρούμε τον ζωμό.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια πορτσίνι

 μαζί με το κρασί και την μουστάρδα,

ρίχνουμε επίσης το ελαιόλαδο 

και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Αυτή την φορά με ανοιγμένο καπάκι

και λίγο πιο δυνατή θερμοκρασία.

Όταν δούμε πως το φιλέτο

και τα πορτομπέλο μας έχουν ψηθεί, 

προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού 

και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα το ψήσιμο .

Οι γλυκοπατάτες μας έχουν ψηθεί

και μαλακώσει εσωτερικά.

Τις καθαρίζουμε από την φλούδα τους 

και τις κόβουμε σε κύβους.

Τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών 

και στην συνέχεια τους προσθέτουμε

 τον ζωμό του κοτόπουλου και των πορτομπέλο.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε επίσης 

το αριάνι , το αλάτι, το πιπέρι 

και φυσικά το λάδι τρούφας.

Καλό ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν

όλα τα υλικά μας!

 Αυτό ήταν!

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Για ακόμα πιο έντονη την απόλαυση της τρούφας ,

προσθέτουμε φέτες μαύρης τρούφας

πάνω στον πουρέ…

Απολαύστε!!!

Μέχρι την επόμενη συνάντηση μας

σας φιλώ και σας εύχομαι να περνάτε υπέροχα! Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

19 σχόλια

Χρύσα 24/01/2014 - 07:20

Δεν έχω λόγια γι’ αυτό το πιάτο Σοφία μου! Ο συνδυασμός των μανιταριών με τη γλυκοπατάτα είναι σίγουρα τέλειος, μου άρεσε ιδιαίτερα που έκανες τον πουρέ με ψητή γλυκοπατάτα! Μύρισαν τα μανιτάρια ως εδώ!

Reply
Sofia Sofeto 28/01/2014 - 22:06

Χρύσα μου χαίρομαι που σου αρέσει τόσο πολύ το πιάτο μου!
Η γλυκοπατάτα ψητή κρατάει πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’την βραστή, και φυσικά όλη της την γεύση!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Kitchen Stories 24/01/2014 - 08:29

Όμορφα!
Αρώματα και εξαιρετικές γεύσεις!

Z.

Reply
Sofia Sofeto 28/01/2014 - 22:07

Ζαμπία μου ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου!

Reply
- spoonstories- 24/01/2014 - 12:28

Έλιωσα…Αυτό γλυκιά μου είναι πιάτο για να ρίξω άντρα χαχαχχα .Εξαιρετικό!

Reply
Sofia Sofeto 28/01/2014 - 22:08

Να ρίξεις άντρα;;; χαχαχα λες;
Να είσαι καλά , μου έφτιαξες το κέφι!!!
Σ ‘ ευχαριστώ πολύ!

Reply
Penelope 24/01/2014 - 16:45

Σοφία μου, μιλάμε για απόλυτως γκουρμέ πιάτο, αλλά και παρουσίαση!!
Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

Reply
Sofia Sofeto 28/01/2014 - 22:09

Πηνελόπη μου καλή, σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Reply
Ξανθή 24/01/2014 - 20:30

Τι υπέροχο πιάτο!!!
Σοφία έχω ένα μπουκαλάκι λάδι τρούφας και ψάχνω συνταγές οπότε θα φτιάξω αυτό σύντομα.

Reply
Sofia Sofeto 28/01/2014 - 22:09

Να η ευκαιρία Ξανθή!!!
Καλή επιτυχία!!!

Reply
Tante Kiki 25/01/2014 - 20:13

Υπέροχο πιάτο Σοφία μου!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο!!!!

Reply
Sofia Sofeto 28/01/2014 - 22:10

Κική μου σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!
Προσωπικά ο πουρές με ξετρέλανε!

Reply
ΕΛΕΝΗ 26/01/2014 - 15:42

Σοφάκι μου δεν έχω λόγια, τέλεια παρουσίαση και σίγουρα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο!!!
Φιλιά!

Reply
Sofia Sofeto 28/01/2014 - 22:11

Ελενίτσα μου, σ’ ευχαριστώ πολύ , φιλάκια πολλά!!!

Reply
peps 29/01/2014 - 17:47

Τέλειο πιάτο!! Μ’ αρέσουν πολύ οι γλυκοπατάτες και τα μανιτάρια!!

Reply
Sofia Sofeto 29/01/2014 - 20:48

Γεια σου Πέπη!
Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που ταιριάζουν τα γούστα μας!

Reply
Nicky 20/02/2014 - 22:53

Οπως το ειπες,τα μανιταρια ειναι λατρεια,εμπνευση και απολαυση!!! Και η τρουφα μαζι με το λαδακι της και τον πουρε γλυκοπατατας πωπωωω μαγεια!

Reply
Sofia Sofeto 21/02/2014 - 06:16

Καλημέρα! Χαίρομαι που σου αρέσουν τα μανιτάρια, είναι πολύ υγιεινά!

Reply
Eleanna Giannopoulou 10/05/2014 - 22:58

Πολύ γκουρμέ πιάτο Σοφία! Έχω λάδι τρούφας στο σπίτι, υποθέτω μπορώ να το χρησιμοποιήσω στη συνταγή, σωστά; Φιλιά!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Eleanna Giannopoulou Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!