Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Μαλακή σοκολάτα με βρώμη , ξηρούς καρπούς και μανταρίνι…χωρίς ζάχαρη και μόνο για γυναίκες!

Μαλακή σοκολάτα με βρώμη , ξηρούς καρπούς και μανταρίνι…χωρίς ζάχαρη και μόνο για γυναίκες!

by sofia sofeto
24 Σχόλια
033
 Είναι μερικές μέρες του μήνα 
που εμείς οι γυναίκες έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την σοκολάτα…
Τι σχέση πάθους είναι αυτή;
Εξάρτηση… 
Έρωτας…
Ότι και να σας πω είναι λίγο
μπροστά στην απόλαυση που νιώθουμε 
βάζοντας στο στόμα μας 
αυτή την μυστηριώδη και απολαυστική λιχουδιά!
Δεν θα σας πω πολλά ,
το μόνο που θα σας συστήσω είναι να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή ,
η οποία όχι μόνο θα σας δώσει την ικανοποίηση που ζητάτε…
Αλλά θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο όμορφα ,
όταν ανακαλύψετε πως δεν θα σας στοιχίσει και τόσο ακριβά
 εις βάρος της σιλουέτας σας!
 
Υλικά:
 
160 γρ. γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto , η συνταγή  εδώ.
ξύσμα από ένα μανταρίνι
 30 γρ. κακάο σε σκόνη
60 σταγόνες υγρή στέβια γνωστής ελληνικής εταιρίας αναψυκτικών
40 γρ. νιφάδες βρώμης
20 γρ. φουντούκια
20 γρ. αμύγδαλα ωμά
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης ωμά και ανάλατα.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γλάσο σοκολάτας με το κακάο και το ξύσμα.
Προσθέτουμε την στέβια , ανακατεύουμε  μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
Μπορούμε να τα χτυπήσουμε με το μπλέντερ χειρός για καλύτερη ανάμειξη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την βρώμη και  ανακατεύουμε καλά.
Τώρα ήρθε η σειρά για τους ξηρούς καρπούς,
τους οποίους προσθέτουμε ολόκληρους ή χοντροκομμένους.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Κόβουμε μια διάφανη ζελατίνα τροφίμων 
και τοποθετούμε πάνω το μείγμα της σοκολάτας μας.
Κλείνουμε τις δύο άκρες της ζελατίνας και πατάμε το μείγμα με το χέρι μας.
Στην συνέχεια με τον πλάστη που ανοίγουμε τα φύλα
πατάμε ελαφρά το μείγμα για να γίνει επίπεδο.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες.
Όταν το βγάλουμε το κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι…
Το πιρούνι μας από μόνο του θ’ αρχίσει να “τσιμπάει” κομματάκια…
Είναι τέτοιος ο πειρασμός που δεν μπορούμε ν’ αντισταθούμε εύκολα…
Η μόνη μας παρηγοριά είναι όταν μαθαίνουμε 
πως τούτη η αμαρτία μας κοστίζει μόνο
 19 γρ. υδατανθράκων και 22 γρ. λιπαρών ανά 100 γρ….
Ουφ!
Μην αγχώνεστε …
Μόνο απολαύστε !!!
008

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

24 Σχόλια

Stella Papadaki 12/01/2014 - 07:25

Καλημερα!
Όνειρο μου φαινεται το σημερινό γλυκό σου ” αμάρτημα” 🙂

Να σε ρωτήσω … ποια ειναι η υγρή στέβια που βρίσκεις στο σουπερ μάρκετ. Δεν την εχω δει ποτε.

Reply
Sofia Sofeto 12/01/2014 - 08:31

Καλημέρα Στέλλα μου!
Σου έστειλα mail γι αυτό που με ρωτάς, καλή Κυριακή!!!

Reply
- spoonstories- 12/01/2014 - 09:54

Γυναίκες και αμαρτία πάνε μαζί! Η μια πιο γλυκιά από την άλλη^^ Έπαθα που το είδα πρωί πρωί δεν σου κρύβω…Φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 12/01/2014 - 15:09

…Εγώ να δεις τι έπαθα όταν το έφαγα…αχ!
Γυναίκα και αμαρτία πάνε μαζί ε;
Γι ‘ αυτό έχουμε τόσο ενδιαφέρον και μας προτιμούν οι άντρες ε;
Κάτι ξέρουν…

Reply
Irene Makri 12/01/2014 - 13:43

Σοφία είναι τέλεια!! Μπράβο!
Την εφτιαξα με τις εξης παραλλαγες: έβαλα ξύσμα πορτοκάλι, στέβια σε σκονη, απο ξηρους καρπους είχα μονο αμύγδαλα, και έβαλα και ενα ψιλοκομμένο χουρμά!
Δεν έμεινε τίποτα φυσικά!!
Σε ευχαριστώ!!
=)

Reply
Sofia Sofeto 12/01/2014 - 15:07

Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!!!
Η παραλλάγή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα κι εξίσου νόστιμη με την δική μου!
Να είσαι καλά να απολαμβάνεις τις μικρες χαρές της ζωής!!!

Reply
Helen Gr 12/01/2014 - 18:34

Μπράβο, εξαιρετική πρόταση!

Reply
Sofia Sofeto 13/01/2014 - 06:40

Ευχαριστώ πολύ!!!
Καλή σου μέρα!!!

Reply
mia maria 13/01/2014 - 08:23

Πολύ λαχταριστή! Δεν έχω λόγια.
Καλή εβδομάδα 🙂

Reply
Sofia Sofeto 14/01/2014 - 16:52

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Να είσαι καλά!!!

Reply
Lenia 13/01/2014 - 09:17

Ωραιότατη και νοστιμότατη η σοκολατίτσα σου,Σοφάκι!
Την παράσταση κλέβει η φατσούλα της φωτογραφίας!
Καλή εβδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 14/01/2014 - 16:53

Η φατσούλα είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου…
Αλλά και η πιο φανατική οπαδός της σοκολάτας μου!!!
Φιλάκια πολλά Λένια μου!!!

Reply
Tante Kiki 14/01/2014 - 09:35

Μόνο μια λέξη Σοφάκι: ΟΝΕΙΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά!

Reply
Sofia Sofeto 14/01/2014 - 16:54

Κική μου ευχαριστώ πολύ!!!!!!
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Penelope 15/01/2014 - 17:33

Μόνον για γυναίκες!!!
Και ξέρεις γιατί καλή μου Σοφία, γιατί οι άνδρες (τουλάχιστον οι δικοί μου)
δυσκολεύονται με τους ξηρούς καρπούς μέσα στην σοκολάτα. Έτσι την προτιμούν σκέτη. Κάτι που εμένα πολύ με συμφέρει :

Reply
Sofia Sofeto 16/01/2014 - 18:27

Χαχαχα…ο δικός μου άντρας δεν αφήνει τίποτα που να περιέχει σοκολάτα…τα τσακίζει!!!
Εσύ είσαι πιο τυχερή Πηνελόπη…

Reply
manousina 15/01/2014 - 19:18

Αχ αυτά τα γλυκά χειλάκια που γεύονται την σοκολάτα!!!!!!
Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!!!
φιλάκια

Reply
Sofia Sofeto 16/01/2014 - 18:28

Της σοκολάτας και η κόρη φυσικά…φιλάκια!!!

Reply
Χρυσούλα 16/01/2014 - 07:44

Τρέλα η σοκολάτα σου Σοφία μου!!!.. και με πολύ καλά υλικά!!!..
Αύριο όμως θα μαγειρέψω ρεβυθάδα με την συνταγή της προηγούμενης ανάρτησης σου….
Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!

Reply
Sofia Sofeto 16/01/2014 - 18:29

Καλή επιτυχία στην ρεβυθάδα σου !!!
Φτιάξε και την σοκολατίτσα για επιδόρπιο καλή μου!
Εύχαριστώ πολύ , να είσαι καλά!!!

Reply
Ειρήνη Ε. 16/01/2014 - 16:55

Γλυκιά αμαρτία, όχι και τόσο….αμαρτωλή!! Από αυτές που σε κάνουν να θέλεις να αμαρτάνεις….κάθε ημέρα!!
Καλοφάγωτη.
Καλό απόγευμα.

Reply
Martha 20/01/2014 - 04:42

Αυτά είναι! Μόνο για γυναίκες! Απ’ αυτά που δεν τα μοιράζεσαι με τους άρρενες φίλους!

Reply
Ely 23/01/2014 - 21:49

This is great, my sweet friend! You’re so special… <3 <3 Lots of love and congratulations, little star! <3

Reply
Κονδύλη Μαργαρίτα 05/05/2018 - 09:04

Η συνταγή φαίνεται φανταστική θα την δοκιμάσω !!!! Θα ήθελα να ρωτήσω αν στη θέση της στέβιας βάλω μαύρη ζάχαρη ή μέλι πόσο θα βάλω ; Ευχαριστω πολύ .

Reply

Γράψτε απάντηση στο Irene Makri Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More