Home Gourmet υγιεινές απολαύσεις! Ρεβιθάδα με πορτοκάλι και τζίντζερ , αλά Sofeto!

Ρεβιθάδα με πορτοκάλι και τζίντζερ , αλά Sofeto!

by sofia sofeto
11 Σχόλια
134
Πέρασαν και οι γιορτές…
Νέα χρονιά και νέα αρχή!
Νομίζω πως είναι η κατάλληλη εποχή για να ασχοληθούμε 
λίγο παραπάνω με τον εαυτό μας.
Μετά τις  διατροφικές ατασθαλίες των εορταστικών τραπεζιών,
ήρθε η ώρα να κάνουμε μια προσεγμένη επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι.
 
Εδώ στο νησί ,
οι νοικοκυρές συνηθίζουν τις Κυριακές 
να μαγειρεύουν τις ρεβιθάδες τους.
Τις ετοιμάζουν από βραδύς ,
το Σαββατόβραδο δηλαδή και τις πηγαίνουν στους ξυλόφουρνους 
ώπου οι φουρναραίοι έχουν ανάψει μόνο και μόνο γι ‘ αυτόν τον σκοπό,
να ψήσουν δηλαδή τις ρεβιθάδες μέσα στα παραδοσιακά πήλινα σκεύη ,  τις γάστρες .
Όλη την νύχτα  θα μείνουν εκεί,
θα σιγοψηθούν , θα χυλώσουν , θα είναι έτοιμες το πρωί.
 
Τα ρεβίθια αγαπημένο μου όσπριο ,
αγαπημένο και όλης της οικογένειας!
Σκέφτηκα αυτή την φορά να τα κάνω λίγο διαφορετικά…
Να δώσω μια άλλη εκδοχή ,
πιο προσωπική…
Ως γαστρονομικά ατίθασο ον…
αποφάσισα να πειραματιστώ και με την ρεβιθάδα!
Το αποτέλεσμα με δικαίωσε!
Το μοιράζομαι μαζί σας φυσικά!
 
Υλικά:
 
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από βραδύς στο νερό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ
1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
2 φρέσκα κλωναράκια δενδρολίβανου ή λίγο ξερό
αλάτι
 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν ( προαιρετικά)
χυμό από 1 λεμόνι
νερό τόσο όσο να σκεπάσει όλα τα υλικά μας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι. 
Η διαδικασία μας πολύ απλή,
βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μας όλα τα υλικά 
εκτός απ΄το αλάτι , το λάδι , το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού.
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε.Προσοχή δεν ξαφρίζουμε τίποτα!!!
Πετάμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά με αυτό τον τρόπο,
χάνουμε πρωτεΐνες, πολλά μεταλλικά άλατα και βιταμίνες από την τροφή.Όταν τα ρεβίθια μας θα έχουν βράσει και θα έχουν χυλώσει ,
τους προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που παραλείψαμε στην αρχή.
Αφήνουμε για πέντε λεπτά να πάρουν μια βράση όλα μαζί
 και σβήνουμε την φωτιά.Η ρεβιθάδα μας είναι έτοιμη και όσο την αφήνουμε να κρυώσει λίγο,
 τόσο πιο πολύ δένει η σάλτσα της.

Σας εύχομαι να την απολαύσετε 
να την γευτείτε κι εσείς παρέα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους 
που αξίζουν να τους προσφέρετε το καλύτερο!
150

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

11 Σχόλια

Ξανθή 09/01/2014 - 17:57

Εγώ, λίγο περίεργη, ξεφλουδίζω τα ρεβίθια και μάλλον χάνω πολλά αλλά….
Μια φίλη μου είχε πει ότι αντί για λεμόνι προσθέτει χυμό νεραντζιού και είναι πολύ καλό, δεν το έχω δοκιμάσει.
Πολλά φιλιά

Reply
Silena 09/01/2014 - 18:40

Τι όμορφο που είναι να διατηρούνται ακόμα κάποιες συνήθειες όπως αυτή που μας περιέγραψες Σοφία μου!!!!
Τέλεια η ρεβιθάδα, σίγουρα θα δοκιμαστεί άμεσα!!!!
Καλό βράδυ!!!! Φιλιά!

Reply
Χρύσα 09/01/2014 - 19:52

Δεν είχα φανταστεί ότι όλα αυτά τα αγαπημένα αρώματα θα ταίριαζαν με τα ρεβύθια! Θαύμα έκανες πάλι Σοφία! Καλό βράδυ!

Reply
Eleanna G. 09/01/2014 - 20:28

Καλησπέρα Σοφία! Από ρεβύθια να πω την αμαρτία μου, μόνο χούμους τρώω, αλλά η συνταγή σου είναι τόσο πλούσια σε αρώματα που θα πρέπει να είναι φανταστική! Ευκαιρία να φάμε και λίγο πιο υγιεινά… Φιλάκια!

foodaki.gr

Reply
Σοφία Ζ. 10/01/2014 - 07:17

Από τα πλέον υγιεινά πιάτα και με τα αρώματα που έχεις προσθέσει άκρως λαχταριστό. Καλό Σαββατοκύριακο!

Reply
Lenia 10/01/2014 - 11:30

Τρελαίνομαι για ρεβίθια!Φαντάζομαι τι άρωμα θα έχουν αυτά τα πορτοκαλένια!
Φιλάκια,Σοφάκι!

Reply
- spoonstories- 10/01/2014 - 13:25

Εγώ αυτά τα ρεβίθια τα τρώω συχνά…και πάντα διαφορετικά!Τι πικάντικα, τι ως κεφτεδάκια, τι σαν σούπα! Καιρός λοιπόν να κάνω και τη δική σου συνταγή!! Φιλιά Σοφία μου!

Reply
Irene Makri 14/01/2014 - 13:19

Τι ωραία που έγιναν!! Μπράβο!
=)

Reply
Διονυσης 21/03/2015 - 08:34

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!! Πρώτη φορά τρώμε ρεβύθια με τέτοια ευχαρίστηση! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Reply
sofia sofeto 21/03/2015 - 08:51

Καλημέρα! Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν!!! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

Reply
Παγκόσμια ημέρα υγιεινής διατροφής 16/10/2015!!! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας. 16/10/2015 - 01:24

[…] 3. Ρεβιθάδα με πορτοκάλι και τζίντζερ αλά Sofeto . […]

Reply

Γράψτε απάντηση στο Eleanna G. Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More