Home ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Παγωτό σοκολάτα – amaretto με στέβια και καραμελωμένα αμύγδαλα!!!

Παγωτό σοκολάτα – amaretto με στέβια και καραμελωμένα αμύγδαλα!!!

by sofia sofeto
0 σχόλιο

Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).

 

Για πολλούς το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη τους εποχή. Θάλασσα , ήλιος , η ξεγνοιασιά των διακοπών… Για μένα είναι η εποχή που έχω την ευκαιρία να τρώω τα αγαπημένα μου παγωτά!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα δροσιστικό παγωτό… 

Τι κι αν μπήκε ο Σεπτέμβρης ; Στην οικογένεια μας αργούμε πολύ να παραδεχτούμε πως έρχεται ο χειμώνας!

Χαιρόμαστε με απλά πράγματα , με αυτά που επιλέγουμε εμείς. Απολαμβάνουμε την δυνατότητα να δημιουργούμε ότι μας αρέσει και θέλουμε να έχουμε χρόνο γι’ αυτό. Μαζί με την κόρη μου προσπαθούμε να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τις αγαπημένες μας κατασκευές, αλλά και να ετοιμάσουμε τα παγωτά μας , μαζί , παρέα!

Τώρα πια εκείνη επιλέγει τις γεύσεις και τα υλικά. Τα έχει μάθει όλα δίπλα μου. Σήμερα μου ζήτησε να φτιάξουμε ένα παγωτό με γεύση τι άλλο; Την αγαπημένη όλων μας σοκολάτα! Η μικρή μου αγαπάει πολύ και τους ξηρούς καρπούς. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξουμε ένα παγωτό που να περιέχει αμύγδαλα !!! Η κορούλα μου ήθελε να φτιάξει εκείνη το παγωτό, να το κάνει έκπληξη στον μπαμπά της.

Φυσικά και δέχτηκα ! 

Έπρεπε , λοιπόν , να είναι όσο γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη η συνταγή του. Να χρησιμοποιήσει λίγα υλικά και να έχει σίγουρη επιτυχία! Η λύση δεν άργησε να βρεθεί , ανοίγοντας το ντουλάπι της κουζίνας, ήταν εκεί μπροστά μας και μας έκλεισε πονηρά το μάτι… Πήραμε λοιπόν τα υλικά μας και ξεκινήσαμε!

Υλικά

Παγωτό :

•400 γρ. φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά

•70 γρ. ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη με στέβια χωρίς γλουτένη εναλλακτικά 40 γρ κακάο σε σκόνη, 5 γρ κορν φλάουρ χωρίς γλουτένη και 30 γρ στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1:2)

•250 γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά

•1 κουταλιά της σούπας (10 γρ. ) στέβια κρυσταλλική με αναλογία με την ζάχαρη 1: 2.

•2 κουταλάκια του γλυκού εσάνς αμυγδάλου ή πικραμύγδαλου.

 

Υδατάνθρακες : 11 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 9,13 γρ. / 100 γρ.

 

Καραμελωμένα αμύγδαλα :

•40 γρ. φιλέ αμυγδάλου

•40 γρ. μέλι .

 

Υδατάνθρακες : 64 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 38 γρ. / 100 γρ.

 

Επίσης θα χρειαστούμε :

•40 γρ. μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη.

 

Η συνταγή όπως σας είπα είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Ρίχνουμε το γάλα μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα.  Προσθέτουμε μέσα το ρόφημα σοκολάτας και την στέβια. Εναλλακτικά ρίχνουμε το κακάο, το κορν φλάουρ και την στέβια. Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Αφήνουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, όχι να βράσει. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τώρα την εσάνς αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα του παγωτού μέχρι να κρυώσει τελείως.

Σειρά έχουν τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε μέσα σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι το φιλέ αμυγδάλου και ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. Όταν πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το φιλέ. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το μέλι και ανακατεύουμε για να βραχεί όλο το φιλέ αμυγδάλου. Περιμένουμε γύρω στα 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε από την φωτιά και στρώνουμε αλουμινόχαρτο πάνω σ’ ένα δίσκο. Τοποθετούμε με ένα μικρό κουταλάκι μικρές μπουκίτσες από τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν. Αυτό ήταν!

Εφόσον κρύωσε το μείγμα του παγωτού, είμαστε έτοιμοι να το βάλουμε να παγώσει στην παγωτομηχανή μας και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή την θέτουμε σε λειτουργία. 

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα μέσα σ’ ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει να παγώνει, ανακατεύουμε με το σύρμα για να παγώσει  ομοιόμορφα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Το ξαναβάζουμε μέσα στην κατάψυξη και μετά από 20 λεπτά κάνουμε την ίδια διαδικασία, επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές.

Τώρα το παγωτό μας έχει παγώσει είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. 

Λίγο πριν σερβίρουμε μπορούμε να λιώσουμε σε μπεν μαρί, την μαύρη σοκολάτα μας και να περιχύσουμε πάνω στο παγωτό. 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες μου, έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα άκρως δελεαστικό παγωτό σοκολάτα που όταν το δοκιμάσετε δεν θα πιστεύετε πως δεν περιέχει ζάχαρη και έχει όσο το δυνατόν γίνεται , λιγότερα λιπαρά !

Δοκιμάστε το λοιπόν και πείτε μου!!!

Καλή σας απόλαυση !!!

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!