Home Super food Ταρτάκια με ζύμη κουραμπιέ και μους βανίλιας με μαύρα μούρα, χωρίς ζάχαρη!

Ταρτάκια με ζύμη κουραμπιέ και μους βανίλιας με μαύρα μούρα, χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
11 σχόλια
Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά ,
γεροί και δυνατοί!
Αυτές τις γιορτινές μέρες είναι μια καλή ευκαιρία 
να έρθουμε πιο κοντά σε αγαπημένα μας πρόσωπα.
Να πούμε τις ευχές μας , να δείξουμε την αγάπη μας
και το ενδιαφέρον μας.
Η χαρά που βλέπουμε στα μάτια των παιδιών μας αυτές τις μέρες είναι απερίγραπτη,
ενθουσιάζονται με το χριστουγεννιάτικο σκηνικό ,
τα στολίδια , τα δώρα του Άγιου Βασίλη, τα κάλαντα…
Τελικά το νόημα όλης αυτής της γιορτής είναι ένα κατά την γνώμη μου,
να ζήσουμε μέσα απ’ τα μάτια των παιδιών μας κι εμείς για λίγο το παραμύθι …
Να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια,
τα κάλαντα που λέγαμε στις γειτονιές,
την αγωνία που νιώθαμε την νύχτα της Πρωτοχρονιάς κάτω απ’ το δέντρο,
την προσμονή του λατρεμένου μας  Άγιου Βασίλη
 που ποτέ δεν ερχόταν πριν κοιμηθούμε…
 Τι κι αν δεν υπάρχει;
Πάντα κάποιος φρόντιζε να τον αναπληρώσει,
με λίγα και καλά δώρα,
γεμάτα αγάπη και φροντίδα.
Σήμερα αποφάσισα να σας δώσω μια ακόμη ιδέα γιορτινή .
Ένα γλυκό που θα μπορούσε άνετα να σταθεί στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.
Ένα ταρτάκι ελαφρύ και φίνο,
τόσο στην εμφάνιση αλλά και στην γεύση,
που κρύβει μέσα του μια έκπληξη!
Την μοναδική γεύση του απόλυτου γλυκού των ημερών…
Τον κουραμπιέ!
Δίχως πολλά πολλά, ο κουραμπιές είναι ο πρωταγωνιστής,
η αφράτη ζύμη του γίνεται ταρτάκι ,
μέσα του χοντροκομμένα αμύγδαλα το κάνουν τραγανό και νοστιμότατο!
Διάλεξα μια μους αρωματική που στέκεται επάξια στο πλευρό του.
Μια μους βανίλιας , με ελαφριά γεύση και υφή.
Πάνω της καμαρωτά τα θρεπτικότατα φρέσκα μαύρα μούρα,
δίνουν μια άλλη διάσταση τόσο την εικόνα 
αλλά και στην διατροφική αξία του γλυκού μας!

Υλικά:

•Μισή δόση για κουραμπιέδες ολικής αλέσεως
που θα βρείτε την συνταγή εδώ!
Ή εναλλακτικά για την χωρίς γλουτένη και ζάχαρη εκδοχή τους, μπορείτε να κάνετε μια δόση
από την συνταγή εδώ!
Για την μους βανίλιας :
• 300 γρ. γλυκιά φρέσκια μυζήθρα
• 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
• 2,5 κ.γ υγρή στέβια
• Λίγη εσάνς φυσικής βανίλιας.
• 125 γρ. μαύρα μούρα ή βατόμουρα.
Διατροφική ανάλυση
της μους βανίλιας ανά 100 γρ:
Ακολουθούμε την συνταγή των κουραμπιέδων,
ετοιμάζουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια μας 
και απλώνουμε την ζύμη μέσα σε αυτά.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου
για 35 – 40 λεπτά περίπου.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Τα διατηρούμε αν θέλουμε μέσα σε κλειστό μπολ
στο ψυγείο αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως.
Για την μους θα βάλουμε όλα τα υλικά
μέσα στο μπλέντερ
 και θα χτυπήσουμε μέχρι να ενωθούν .
 Διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε τα ταρτάκια μας ,
γιατί αν τα φτιάξουμε και τα αφήσουμε
στο ψυγείο πολύ ώρα πριν
θα μαλακώσει η βάση απ’ την υγρασία της μους.
Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε σε μπεν μαρί, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και να μονώσουμε με αυτή το εσωτερικό από τα ταρτάκια, πριν βάλουμε την μους βανίλιας. 
Εύχομαι να τα δοκιμάσετε και να σας αρέσουν!
Καλή Πρωτοχρονιά!!!
Το βιβλίο του Sofeto μόλις κυκλοφόρησε!!!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά και τον τρόπο για να το αποκτήσετε πατώντας εδώ.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

11 σχόλια

- spoonstories- 27/12/2013 - 20:29

Το ταρτάκι πέρα από φίνο είναι,όπως είπες και εσύ, μια καλή λύση ύστερα από ένα βαρύ γεύμα. Άσε που το συγκεκριμένο έχει και κουραμπιέ! Έτσι είναι και στο πνεύμα των γιορτών! Μπράβο και Καλή Χρονιά!

Reply
Ερμιόνη 28/12/2013 - 07:38

Χρόνια πολλά και καλά Σοφία μου, με υγεία και χαρά!
Ελπίζω να περάσατε όμορφα αυτές τις ημέρες!
Πολύ μου αρέσει που χρησιμοποιείται η ζύμη του κουραμπιέ σαν βάση για τις τάρτες! Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι αλλά εναλλακτικότατο!
Φιλιά!

Reply
Kitchen Stories 28/12/2013 - 08:10

Χρόνια Πολλά Σοφία
Εύχομαι τα καλύτερα για τη Νέα Χρονιά!

Τα ταρτάκια σου είναι πολύ όμορφα και σίγουρα λαχταριστά!
Z.

Reply
mia maria 29/12/2013 - 13:01

Πολύ ωραία ιδέα! Πανέμορφα τα ταρτάκια σου!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε 🙂

Reply
Paola Bacci 30/12/2013 - 21:29

Bellissima ricetta!!!! Buon anno!!!!

Reply
Irma 30/12/2013 - 21:30

Τέλεια τα ταρτάκια! Καλή Χρονιά να έχεις με υγεία, αγάπη και χαρά.
Πολλά φιλιά:)

Reply
Ely 31/12/2013 - 17:49

Lots of love to you, my sweet and dear friend! Happy new year and I wish you all the best! <3 <3 With love, I hope to be back soon… <3 Kisses!! p.s. this is a wonderful recipe!

Reply
peps 31/12/2013 - 19:13

Τα ταρτάκια σου πολύ μ’ αρέσουν και θέλω να τα φτιάξω!!!
Καλή Χρονιά Σοφία!!

Reply
Silena 01/01/2014 - 14:59

Πάντα καταφέρνεις να παρουσιάζεις Σοφία μου νόστιμες και υγιεινές προτάσεις!!!!!
Υπέροχα τα ταρτάκια!!!!
Ευτυχισμένο το νέο έτος!!! Υγεία και αγάπη!!!

Reply
areti boboti 02/01/2014 - 13:07

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά Σοφία μου, με 2014 ευχές για σένα και τους αγαπημένους σου για υγεία, ευτυχία, αγάπη , δημιουργία, αισιοδοξία, χαμόγελο κι΄ότι άλλο επιθυμείς να στο φέρει ο καινούριος χρόνος!!!!
Τα ταρτάκια φαίνονται υπέροχα, ευχαριστούμε για την συνταγή!!!!
Φιλιά πολλά!!!!!

Reply
Neli 02/01/2014 - 21:51

Καλη χρονια Σοφία με όμορφες συνταγές ολο υγεία,φιλια.

Reply

Γράψτε απάντηση στο - spoonstories- Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!