Home Super food Τυροκεφτεδάκια με βρώμη και ελιές.

Τυροκεφτεδάκια με βρώμη και ελιές.

by sofia sofeto
12 σχόλια
τυροκεφτεδάκια 1
 Τα βράδια του φθινοπώρου σε ξεγελάνε…
Κάτι μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα…
Μια ζέστη , μια κρύο…
Η διάθεση μας άνω κάτω…
Απ’ την μια , νοσταλγία για τις όμορφες νύχτες
του καλοκαιριού,  παρέα με τα μεζεδάκια
και τα ουζάκια μας…
Απ’ την άλλη , μια επιθυμία για την θαλπωρή
και την ζεστασιά
 που προσφέρει τον χειμώνα
  η καλή παρέα δίπλα στο τζάκι…
Θα με συγχωρέσετε που είμαι
λίγο μελαγχολική απόψε …
Αλλά έτσι είναι η ζωή…μια ζέστη , μια κρύο ,
όπως ανέφερα και παραπάνω…
Και καμιά φορά όχι μόνο στον καιρό …
αλλά και στις καρδιές μας!
Έτσι λοιπόν για να πάμε κόντρα
στα ” σκωτσέζικα ντους” της ζωής μας,
αποφάσισα να παρατείνω λίγο ακόμα
τους ουζομεζέδες του καλοκαιριού,
που κακά τα ψέματα ,
μια χαρά ταιριάζουν και για τον χειμώνα!
Σας έχω ετοιμάσει λοιπόν ένα
πολύ νόστιμο μεζεδάκι
το οποίο τρώγεται κάλλιστα
και σαν σνακ στην δουλειά !
Πάντα φτιαγμένο με προσεγμένα υλικά 
γιατί δεν φτάνει μόνο η γεύση …

Υλικά:

• 200 γρ. γλυκιά μυζήθρα
• 100 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
• 240 γρ. κεφίρ
• 60 γρ. τριμμένη γραβιέρα χαμηλών λιπαρών
• 2 αυγά
• 1 κουταλιά της σούπας ξηρός δυόσμος
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ροδέλες από ελιές
• 1 κουταλάκι του γλυκού
• 100 γρ. αλεύρι ζέας ή ολικής αλέσεως
• 75γρ. νιφάδες βρώμης
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο
•  σουσάμι.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η διαδικασία απλή και σύντομη!
Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε την
μυζήθρα και την φέτα.
Μ ‘ ένα πιρούνι θα τις διαλύσουμε
και θα τις ανακατέψουμε.
Προσθέτουμε το κεφίρ , τον δυόσμο
και την γραβιέρα.
Καλό ανακάτεμα όλα μαζί.
Ρίχνουμε τα αυγά κτυπημένα ,
μαζί και την πάστα πιπεριάς με τις ελιές.
Τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι με την βρώμη
και το μπέικιν.
Τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με τα τυριά μας.
Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά
και δημιουργείται μια ζύμη
 που για να την πλάσουμε σε κεφτεδάκια ,
 θα βουτάμε ελαφρώς τα χέρια μας
μέσα σε ελαιόλαδο,
έτσι δεν θα κολλάει η ζύμη στα χέρια μας 
και θα μπορούμε εύκολα να δώσουμε
το σχήμα που θέλουμε!
Αν μας αρέσει μπορούμε να κολλήσουμε εξωτερικά σουσάμι στους κεφτέδες μας,
δίνει απίστευτη γεύση!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου
και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν
και να ροδίσουν!
Η μυρωδιά μεθυστική…
Στρώστε γρήγορα το τραπέζι !
Το μεζεδάκι μας θέλει κέφι , γέλια και φωνές!
Το ουζάκι μας να ρέει και η διάθεση ανεβασμένη!
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε ,
σας εύχομαι καλά να περνάτε ότι κι αν κάνετε!!!
τυροκεφτεδάκια 2

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

12 σχόλια

Selcouth 23/10/2013 - 06:35

Σνακ για τη δουλειά; Μεζεδάκι; Έφτασααα! Ας είναι όποια εποχή του χρόνου θέλει, τα τυρένια μεζεδάκια τα τιμώ με ευλάβεια! Η γλυκιά μυζήθρα δεν είναι αυτή που μοιάζει με το ανθότυρο; Όταν θα είμαι σπίτι, θα τα απολαύσω με μια παγωμένη μπύρα!
Πολύ ωραία Σοφία μου, φαίνονται πεντανόστιμα!
Όσο για τη διάθεση… Υπομονή κι επιμονή. Φθινόπωρο είναι και θα περάσει!
Πολλά φιλιά! Να έχεις μια χαρούμενη μέρα, γεμάτη χαμόγελα!

Reply
Sofia Sofeto 23/10/2013 - 21:46

Καλησπέρα ! Ναι μοιάζει με το ανθότυρο και την Ιταλική Ρικότα.
Υπομονή κάνουμε …
Πολλά φιλάκια!!!

Reply
Ξανθή 23/10/2013 - 07:25

Καλημέρα Σοφία, με την αφορμή που αναφέρεις εδώ το αλεύρι ζέας να ρωτήσω γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένη. Πήγα σε κατάστημα με βιολογικά και το ζήτησα και μου έδωσαν κάποιο που γράφει απέξω αλεύρι δίκοκκκου σταριού. Έφτιαξα ψωμί με μόνο αυτό αλλά δεν μας άρεσε. Σε παρακαλώ δώσε τα φώτα σου.
Κι αφού το έχω το αλεύρι θα φτιάξω κάποια στιγμή αυτό το μεζεδάκι.
Φιλιά.

Reply
Sofia Sofeto 23/10/2013 - 21:55

Ξανθή , το αλεύρι ζέας το γνήσιο είναι παραγωγής Αντωνόπουλου, ο αρχαίος σπόρος, αυτό που πήρες πρέπει να είναι το γερμανικό δίκοκκο.
Μόνο ο Αντωνόπουλος έχει πάρει το δικαίωμα να ονομάζει το αλεύρι του ζέας, με δικαστική απόφαση.
Καλό είναι να βάλεις μαζί κι ένα άλλο αλεύρι στο ψωμί σου, ίσως κριθαρένιο ή ολικής αλέσεως. Το αλεύρι ζέας δεν έχει πολύ γλουτένη και νομίζω πως για αυτό δεν φουσκώνει τόσο πολύ όσο έχεις μάθει με άλλα αλεύρια. Μπορείς να φτιάξεις όμως πάρα πολλά άλλα με την ζέα, ρίξε μια ματιά στο μπλογκ μου και θα δεις.
Πολλά φιλιά!!!

Reply
Ξανθή 26/10/2013 - 17:10

Ευχαριστώ πολύ Σοφία, θα το ψάξω δεν είναι για το αν θα φουσκώσει ή όχι είχε γεύση έντονη πίτουρου και δεν άρεσε καθόλου.
Επίσης κάπου διάβασα σήμερα ότι το Γερμανικό είναι μεταλλαγμένος σπόρος δεν ξέρω πόσο έγκυρη είναι η πληροφορία.

Reply
Penelope 24/10/2013 - 08:04

Σοφία μου πολύ ωραία ιδέα πραγματικά.
Θα το ετοιμάσω ενδεχομένως για βραδινό σνάκ, αν και δεν έχω αλεύρι ζέας,
Θα βάλω ανάμεικτο άσπρο και ολικής σε αντικατάσταση και την επόμενη φορά .,. θα δοκιμάσω και με αλεύρι ζέας.
Καλημέρα να έχεις.

Reply
Sofia Sofeto 25/10/2013 - 19:02

Γεια σου Πηνελόπη!
Και για βραδινό είναι ότι πρέπει!!!!
Πολλά φιλιά!!!

Reply
mookies 25/10/2013 - 16:24

Δελεαστικά φαίνονται!
Πρέπει και εγώ να δοκιμάσω τη ζέα, είναι στο πρόγραμμα.
Καλή συνέχεια

Reply
Sofia Sofeto 25/10/2013 - 19:05

Σου εύχομαι να τα δοκιμάσεις και να τ’ απολαύσεις!!!
Καλό σου βράδυ!

Reply
kiki 28/10/2013 - 18:59

Ωραία υλικά, άρα νόστιμα υποθέτω!

Reply
Tante Kiki 29/10/2013 - 19:52

Σοφία μου φαίνονται πολύ λαχταριστά!! Μπορώ να τα φτιάξω φαντάζομαι με κανονικό αλεύρι ολικής άλεσης έτσι;;;;;;
Φιλιά

Reply
Γιώργος Βαρβάκης 04/11/2013 - 09:27

Εξαιρετικά τα τυροκεφτεδάκια σου Σοφία μου!!!!!!!!!
Άμεση καταγραφή για ΑΜΕΣΗ υλοποίηση 😉
Πολλά φιλιά
Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Reply

Γράψτε απάντηση στο mookies Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!