Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, χωρίς γλουτένη, με λίγους υδατάνθρακες.

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, χωρίς γλουτένη, με λίγους υδατάνθρακες.

by sofia sofeto
2 σχόλια

 

 

Κείμενο, συνταγή, φωτογραφία, food styling:

Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).

Τι θέλουμε εμείς οι μανούλες
που έχουμε μικρά παιδιά;
Εύκολες λύσεις για την καθημερινή διατροφή της οικογένειας,
που έχουν μεν δελεαστική γεύση
και εμφάνιση,
αλλά θα μας χορτάσουν δε,
με όσο το δυνατόν καλύτερη
διατροφική αξία.

Στην οικογένεια αγαπάμε πολύ
τις σπανακοτυρόπιτες!
Ναι ξέρω, θα μου πείτε
πως ο συνδυασμός σπανάκι και τυρί
δεν είναι ο καλύτερος…
Τα γαλακτοκομικά δεσμεύουν

την απορρόφηση του σιδήρου
που περιέχει το σπανάκι… Έχετε δίκιο!

Αυτό η συνταγή όμως είναι τόσο νόστιμη,

που θα κάνουμε τα “στραβά μάτια “
μια στο τόσο…

Σκέφτηκα πως θα ήταν ιδανικό
να την ετοιμάσω με τους
λιγότερους υδατάνθρακες και λιπαρά
που μπορώ!
Καθώς ήθελα να έχει όμως υφή
και εμφάνιση που με ικανοποιούν,
έκανα τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών, στις σωστές αναλογίες και ιδού!!!
Ακολουθήστε με για να δούμε τα υλικά!!!

Υλικά για 4-6 μερίδες:

•350 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
•300 γρ φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο
•1/2 ματσάκι άνηθο 
•200 γρ φέτα
•40 γρ βρώμη σε νιφάδες ( χωρίς γλουτένη )
•200 γρ φρέσκο γάλα
•200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
•2 αυγά
•25 γρ αλεύρι καρύδας (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
•3 φρέσκα κρεμμυδάκια

•1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
•40 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•50 γρ τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
•αλάτι και πιπέρι.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ: 

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι,

τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Τα στεγνώνουμε στο ειδικό σκεύος
για τις σαλάτες και τα κόβουμε
μέσα σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Τα αφήνουμε να μαραθούν,
στην αρχή σκεπασμένα με το καπάκι
και μετά τ’ ανοίγουμε για να φύγουν
τα υγρά τους.

Αποσύρουμε απ΄την φωτιά,
προσθέτουμε το ανθότυρο και την φέτα

κομμένα σε μικρά κομμάτια
και ανακατεύουμε καλά.

Κτυπάμε τ’ αυγά μαζί με το φρέσκο γάλα

και το γιαούρτι.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα μας,
ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την βρώμη
και το αλεύρι καρύδας,
το αλάτι και το πιπέρι μαζί και
το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Σ΄’ενα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ ,
αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο
για να μην κολλήσει το μείγμα.

Το ρίχνουμε , το στρώνουμε ομοιόμορφα

και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί

και τους ξηρούς καρπούς
της αρεσκείας μας.
Εγώ έβαλα ηλιόσπορους

και χοντροκομμένα κάσιους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς κελσίου
για 45 λεπτά .
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε!

Μέχρι την επόμενη φορά
που θα συναντηθούμε,
σας εύχομαι τα καλύτερα!!!
Σας φιλώ γλυκά

Σοφία.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 σχόλια

demi 23/01/2020 - 13:47

Πόσο αγαπώ και φτιάχνω αυτές τις πίτες σου χωρίς φυλλα..Είναι εύκολες στην παρασκευή τους και τις τρώμε όλες τις ώρες! Ευχαριστουμε για την νέα συνταγή!Φυσικά και θα την φτιάξω ♥️

Reply
Μινα 02/02/2020 - 23:12

Πολύ ωραία συνταγή όμως θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το γάλα και το γιαούρτι με κάτι άλλο;

Reply

Γράψτε απάντηση στο Μινα Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!