Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σιμιγδαλένιος χαλβάς με στέβια, ινδοκάρυδο και γλάσο σοκολάτας!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με στέβια, ινδοκάρυδο και γλάσο σοκολάτας!

by sofia sofeto
20 Σχόλια
χαλβάς καρύδα 1

Αυτό το γλυκό είναι η μεγάλη αδυναμία της κόρης μου!
Κάθε φορά που θα την ρωτήσω τι θέλει να της φτιάξω ,
θα πει «Μαμά μου θέλω τον χαλβά με την σοκολάτα!»

Με την καρύδα και την σοκολάτα,
έχουμε οικογενειακώς πολύ καλές σχέσεις.
Έτσι αυτός ο χαλβάς προέκυψε
όταν θέλαμε να απολαύσουμε αυτές τις αγαπημένες μας γεύσεις
σε ένα γλυκό που μας θυμίζει την γιαγιά μας.
Εκείνη πάντα φτιάχνει χαλβά στις γιορτές
και τις επίσημες μέρες του χρόνου.
Κάνει βέβαια τον κλασσικό χαλβά με την κανελίτσα και το πορτοκάλι
που μοσχοβολά το σπίτι.
Ο δικός μας χαλβάς είναι αρκετά διαφορετικός,
μας αρέσει όμως εξίσου με τον παραδοσιακό
που τον φτιάχνουμε επίσης συχνά
και μας γλυκαίνει τις όμορφες οικογενειακές μας στιγμές.
Δικός σας!!!

Υλικά για 18 μερίδες :
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
50 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο
130 γρ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη ,
με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
300 γρ. γάλα καρύδας
2 ποτήρια νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι.
Διατροφική ανάλυση του χαλβά χωρίς το γλάσο σοκολάτας:
1 δόση γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto,
την συνταγή θα την βρείτε εδώ!
Ή δείτε το βίντεο που ακολουθεί!
Κάντε δωρεάν εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!

Ξεκινάμε λοιπόν με το σιμιγδάλι ,
το οποίο πρέπει να καβουρδίσουμε μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα,
το βάζουμε  σε χαμηλή φωτιά
 και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Όταν βλέπουμε να σκουραίνει το χρώμα του το ανακατεύουμε και πάλι ,
προσθέτουμε το τριμμένο ινδοκάρυδο
και περιμένουμε να σκουρίνει ελαφρώς,
προσοχή , όχι να καεί!
Εξακολουθούμε να έχουμε χαμηλή την φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και αφήνουμε 2-3 λεπτά,
στην συνέχεια θέλει λίγο προσοχή
 γιατί θα ρίξουμε το γάλα καρύδας και το νερό ,
είναι πολύ πιθανόν να πιτσιλίσει , 
γι’ αυτό και η βαθιά κατσαρόλα,
αλλά μην ανησυχείτε , είναι για πολύ λίγο.
χαλβάς καρύδα 2
Αφού ρίξουμε όλο το νερό, 
τότε ανακατεύουμε και προσθέτουμε επίσης την στέβια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια το βάζουμε μέσα σε φόρμες
 και πατάμε με το κουτάλι μας για να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα ,
αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.
Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε 
προσθέτουμε από πάνω μια γεναία δόση απ΄το 
γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto!
Ταιριάζουν υπέροχα τα δυο τους!Καλή σας απόλαυση!!!!
χαλβάς καρύδα 3

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

20 Σχόλια

Loulou lolita 04/08/2013 - 14:37

Mιαμ, μιαμ!!! να τον χαιρεσαι, να τα εκατοστησει! τελειος ο συνδυασμος χαλβα με ινδοκαρυδο!
Φιλια πολλα!

Reply
Tante Kiki 04/08/2013 - 16:33

Μμμμμμμμμμμμμμ!! Αχ βρε Σοφία, έτσι όπως πας θα με πείσεις να τον δοκιμάσω με στέβια!!!!
Να τα εκατοστήσεις και να τον χαίρεσαι!!! Και του χρόνου!!

Reply
peps 04/08/2013 - 16:49

Χαλβάς με γάλα καρύδας??? Θα μου αρέσει πολύ!!!!
Πάω αν δω και το γλάσο σου!!!
Ωραία παρουσίαση!!!

Reply
Roula T. 04/08/2013 - 18:00

Σοφάκι μου μια απ΄τα ίδια…. κι εγώ δύσκολα κάνω φίλους κολλητούς!!!
Να τον χαίρεσαι, ότι καλυτερο εύχομαι.
Υπέροχο το γλυκάκι σου.
Φιλιά.

Reply
Ketty Valenti 04/08/2013 - 20:46

Che delizia,una vera golosità….auguri al festeggiato!
Z&C

Reply
Foteini Thes 05/08/2013 - 04:12

Ο χαλβάς είναι το αγαπημένο μου νηστίσιμο γλυκό!Με γάλα καρύδας σίγουρα η γεύση του αναβαθμίζεται και το σοκολατένιο γλάσο προσθέτει μία πλέον πινελιά νοστιμιάς!
Ποιός είπε ότι οι υγιεινές επιλογές στερούνται γεύσης;Νομίζω κανείς…
Χρόνια πολλά στον αγαπημένο φίλο σου!Δε νομίζω ποτό υπάρχει πολυτιμότερο επένδυση από αυτή της φιλίας!!

Reply
Paola Bacci 05/08/2013 - 15:24

Una vera delizia, complimenti!!! Un bacio e felice serata

Reply
manousina 05/08/2013 - 23:44

Να τον χαίρεσαι, οι φίλοι είναι θησαυρός. Σίγουρα έχει ένα λόγο παραπάνω να σε συναντήσει.

Reply
Χρυσαυγή 06/08/2013 - 05:14

Υπεροχη παρουσιαση για ενα κλασσικο γλυκο. Η αναβαθμηση που του εκανες ειναι σιγουρα αξια προσονης μιας και το γαλα καρυδας εχει ιδιαιτερη γευση.

Να χαιρεσαι τον φιλο σου και να σε χαιρεται κι αυτος! Πολλα φιλια!

Reply
mia maria 06/08/2013 - 06:23

Πολύ ωραίο το γλυκό και υπέροχη παρουσίαση! Να τον χαίρεσαι τον φίλο σου 🙂

Reply
The Dark Chef 07/08/2013 - 06:41

Ο συνδυασμός καρύδα – σοκολάτα είναι φοβερός έτσι κι αλλιώς και η light εκδοχή του γνωστού γλυκού φαίνεται πολύ πετυχημένη! Ακόμα κι εγώ που δεν είμαι ιδιαίτερα φίλη του σιμιγδαλένιου χαλβά θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω αυτόν!
Γενικότερα πιστεύω πως όλοι μας όσο κοινωνικοί είμαστε ή δεν είμαστε, φίλους αληθινούς έχουμε ελάχιστους. Χρόνια του καλά λοιπόν του φίλου σου!

Reply
Sofia Sofeto 09/08/2013 - 21:45

Σας ευχαριστώ όλες σας για τα καλά λόγια σας και τις ευχές σας!!!
Να είσαστε καλά και καλά να περάσετε!!!

Reply
Ουράνιο Τόξο 20/08/2013 - 22:50

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Reply
Ουράνιο Τόξο 20/08/2013 - 22:52

Καλησπέρα Σοφάκι! Η ώρα είναι 1.40 τη νύχτα και εγω έβαλα τα παιδια για ύπνο- μικρα και μεγάλα, χι χι – και δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό. ε ναι λοιπόν στις 2 τη νύχτα έφτιαξα αυτόν τον υπέροχο χαλβά και το ευχαριστήθηκα!! Δεν μπορο’υσα να κοιμηθώ, ήθελα οποσδήποτε να τον δοκιμάσω! Λατρεύω τη ζαχαροπλαστική γι αυτο και δημιουργώ ό,τι ώρα να’ναι!! Ο χαλβάς πέτυχε -και το γλάσο- και αύριο ο αντρούλης μου θα το απολαύσει χωρίς τύψεις! Τώρα μπορώ να κοιμηθώ με ηρεμία , μέχρι να ξαναβρώ το χρόνο να φτιάξω και άλλες συνταγές σου! καληνύχτα

Reply
Sofia Sofeto 21/08/2013 - 22:04

Καλησπέρα!!!
Κάτι τέτοιες περίεργες ώρες δραστηριοποιούμαι κι εγώ…προφανώς για τους ίδιους λόγους με εσένα…
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε ο χαλβάς!
Στο ψυγείο θα γίνει ακόμα καλύτερος…
Μιαμμμ!!! στείλε κάνα κομματάκι!!!
Καλές δημιουργίες κορίτσι μου!!!

Reply
artemis 04/08/2015 - 11:15

Χμμμ… Με τι μπορώ να αντικαταστήσω το γάλα καρύδας?? Δε μου πολυαρέσει η γεύση του… :/ Ευχαριστώ!

Reply
sofia sofeto 05/08/2015 - 00:25

Ίσως κρέμα γάλακτος 17% λιπαρά, βέβαια δεν θα έχει την ίδια γεύση, αλλά γούστα είναι αυτά! Δοκίμασε το και πες μου!

Reply
evi 26/08/2016 - 11:46

Πολλά μπράβο για τις συνταγές σου και τη δημιουργική σου ενέργεια! Ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα αντί για σιμιγδάλι να βάλω καλαμποκάλευρο. Έχουμε κόψει τη γλουτένη και προσπαθώ να βρώ ιδέες για νέα υλικά.

Reply
Ματίνα Λαγοπουλου 31/03/2019 - 18:22

Καλησπέρα,θέλω να τον φτιάξω,τα έχω τα υλικά,απλά έχω ζάχαρη καρύδας και οχι στέβια,πόση να βάλω???? ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reply
sofia sofeto 31/03/2019 - 21:58

Ματίνα μου , μόλις το είδα, θα βάλεις 15 κ.σ ζάχαρη καρύδας, καλή επιτυχία!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Loulou lolita Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More