Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Τάρτα κορόμηλου με βρώμη και αμύγδαλα ,χωρίς ζάχαρη!

Τάρτα κορόμηλου με βρώμη και αμύγδαλα ,χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
22 σχόλια
τάρτα κορόμηλου 1
Αγαπημένοι και καλοί μου φίλοι
 σας καλωσορίζω στην κουζίνα μου!
Έπειτα από ένα διάλειμμα ενός μήνα περίπου,
που έλειψα απ’ την βάση μου,
επανήλθα με πολλές ιδέες και αρκετή όρεξη
 για νέες γεύσεις και πειραματισμούς!
Καλά τα πέρασα , δεν λέω …
Σας παραμέλησα όμως λιγουλάκι
 και αυτό δεν είναι το καλύτερο μου!
Σήμερα λοιπόν θα σας αποζημιώσω
 με μια υπέροχη τάρτα, 
που είναι φτιαγμένη με τι άλλο;
Μα φυσικά με το φρούτο που διαθέτω σε αφθονία…
Τα κορόμηλα!
Προσωπικά με ενθουσίασε πολύ η γεύση της
 αλλά και η εμφάνιση της τάρτας.
Τα κορομηλάκια έχουν ένα απίστευτο χρώμα!
Το βλέπετε και στις φωτογραφίες!
 Το λατρεμένο χρώμα τους,
μου φτιάχνει πολύ την διάθεση!
Η γλυκόξινη γεύση τους δίνει
 μια ιδιαίτερη αίσθηση στον ουρανίσκο μου!
Μμμμ!!! 
Δικό σας!

Υλικά :

Για την βάση:

• 150 γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα
(πρόσθεσα και 4-5 πικραμύγδαλα
 στο σύνολο για γεύση)
•100 γρ. βρώμη χωρίς γλουτένη,
  κομμένη στο μπλέντερ σε αλεύρι.
• 1,5 κ.γ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
 
• 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
 
• 1/2  κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
 
• 1 κ.σ στέβια κρυσταλλική  με εριθρυτόλη
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:5)
• 140 γρ. σάλτσα κορόμηλου,
την συνταγή θα την βρείτε  εδώ.
• 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
• 25 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Για την γέμιση :

• 500 γρ. γάλα 2 % λιπαρά
• 60 γρ. αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη

• 5 κ.σ κοφτές στέβια κρυσταλλική  

με ερυθριτόλη και αναλογία με την ζάχαρη 1:2

• 2 αυγά 
•τα σποράκια μισού λοβού φυσικής βανίλιας

• 200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης ή μασκαρπόνε.

 

Για το ντεκόρ :

 • Έκοψα μερικά φρέσκα κορόμηλα στην μέση ,
αφαίρεσα το κουκούτσι και τα τοποθέτησα
 πάνω στην κρέμα.
• 2 κουταλάκια του γλυκού στέβια κρυσταλλική
(με αναλογία 1:1 με την ζάχαρη.)
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
τάρτα κορόμηλου 2
Αρχικά βάζουμε το γάλα και την βανίλια
 σε μια κατσαρόλα και ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά,
τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη .
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και την στέβια,
ανακατεύουμε καλά.
Το γάλα μόλις έχει ζεσταθεί είναι έτοιμο για να προσθέσουμε το μισό λίγο λίγο,
μέσα στο μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε πολύ καλά
και προσθέτουμε όλο το μείγμα (των αυγών )
μέσα στο γάλα.
Καλό ανακάτεμα και συνεχίζουμε έτσι μέχρι
 να πήξει και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Αποσύρουμε απ’ την φωτιά και αφήνουμε
 για 2-3 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Μέσα στην κρέμα ρίχνουμε το μυζήθρα
 κομμένη σε κύβους .
Κτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ
 μέχρι να ενωθούν .
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα
 και αφήνουμε να κρυώσει.
Για να ετοιμάσουμε την βάση της τάρτας,
βάζουμε τα αμύγδαλα μέσα το μπλέντερ
 και τα κτυπάμε μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους.
Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ που έχουμε
βάλει μέσα την βρώμη και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά
και στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας .
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα μαζί,
θα δημιουργηθεί ένας σφικτός χυλός .
Ετοιμάζουμε την ταρτιέρα μας ,
την λαδώνουμε δηλαδή με ένα πινέλο ,
και ρίχνουμε τον χυλό .
Απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 
180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε μέσα την βάση και ψήνουμε
 για 10 λεπτά περίπου ,
μέχρι δηλαδή να μισοψηθεί.
Στην συνέχεια την βγάζουμε έξω 
 προσθέτουμε την κρέμα , και  φυσικά τα κορόμηλα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με την στέβια ( 1:1 με την ζάχαρη ) και ξαναβάζουμε στον φούρνο .
Ψήνουμε μέχρι να δούμε την κρέμα να φουσκώνει και να ροδίζει …
…και φυσικά μέχρι να μοσχομυρίσει
 όλη η κουζίνα μας!
Καλή επιτυχία σας εύχομαι
 μέσα απ’ την καρδιά μου !
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

22 σχόλια

Ξανθή 25/06/2013 - 15:13

Σοφία ζηλεύω τα κορόμηλα σου κι ονειρεύομαι να βρω αν πάω στο χωριό.
Πολλά φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 14:32

Γεια σου Ξανθή μου!
είναι όντως υπέροχα τα κορομηλάκια!
Μακάρι να βρεις και να τα απολαύσεις!!!

Reply
Martha 25/06/2013 - 15:18

Γεια στα χεράκια σου Σοφία μου!

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 14:33

Ευχαριστώ πολύ Μαρθούλα μου γλυκιά!!!

Reply
Roula T. 25/06/2013 - 19:27

Καλώς ηρθες και πάλι με το υπέροχο γλυκάκι σου Σοφάκι μου!!!!
Φιλάκια.

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 14:33

Γεια σου Ρούλα μου!
Καλώς βρεθήκαμε!!!

Reply
Lenia 26/06/2013 - 07:24

Υπέροχη και ελαφριά η ταρτούλα σου,Σοφούλα μου!Μπράβο!
Φιλάκια πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 14:34

Να είσαι καλά Λένια μου!
πολλά φιλάκια!!!

Reply
Ερμιόνη 26/06/2013 - 11:57

Τι υπέροχη τάρτα Σοφία!
Η τελευταία φωτογραφία ανοίγει την όρεξη μας για τα καλά!
Μου αρέσει που επέστρεψες τόσο κεφάτη 🙂
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 14:35

Ερμιόνη μου σ’ ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή!
Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!

Reply
Penelope 26/06/2013 - 12:11

Μου αρέσει πολύ το χρώμα που έχουν δώσει τα κορόμηλα στην επιφάνεια της τάρτας σου Σοφία μου. Τέλεια διαβάζεται…

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 14:36

Είδες Πηνελόπη μου τι υπέροχο που είναι;
Αλλά και η γεύση τους καταπληκτική!!!

Reply
peps 26/06/2013 - 15:05

Mas exeis trellanei me ta koromila!!!
Kai shmera hmoun perastiki apo to limani sas…eprepe na sou po na mou fereis delivery!!!

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 22:08

Γεια σου Πέπη μου!
Ήρθες απ’ τα μέρη μου και δεν είπες τίποτα;
κρίμα να σε κερνούσα ένα κομματάκι…
Καλά να περάσεις ώπου και να πας!!!

Reply
peps 29/06/2013 - 17:35

Επέστρεφα από κουφονήσια!

Reply
sundayspoon 26/06/2013 - 17:40

Μα πώς γίνεται ένα τόσο λαχταριστό γλυκό να είναι και λάιτ; Κι όμως γίνεται, αν το φτιαχνεις εσύ, Σοφάκι! Μπράαααβο!!!

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 22:08

Ευχαριστώ παααάρα πολύ!!!!!

Reply
mookies 26/06/2013 - 18:08

Υπέροχη τάρτα και με φανταστικό χρώμα!
Λατρεύω τα κορόμηλα.

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 22:09

Να είσαι καλά κορίτσι μου!
όντως έιναι καταπληκτικα!

Reply
ΕΛΕΝΗ 26/06/2013 - 19:30

Σοφάκι μας αποζημίωσες και με το παραπάνω!!!Καταπληκτική η τάρτα σου, μπράβο!!!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2013 - 22:10

Ελενίτσα μου σ’ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και πολλά φιλιά σου στέλνω!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Sofia Sofeto Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!