Home VeganVegan Τραγανές και απολαυστικές μπάρες δημητριακών και ξηρών καρπών .

Τραγανές και απολαυστικές μπάρες δημητριακών και ξηρών καρπών .

by sofia sofeto
19 Σχόλια

429

Υπάρχουν στιγμές που συνειδητοποιούμε
πως κάποιοι άνθρωποι έρχονται στον δρόμο μας
με έναν συγκεκριμένο σκοπό…

Έχουν στα χέρια τους την δύναμη να ξορκίσουν
όλες τις δύσκολες καταστάσεις
που παρουσιάζονται ξαφνικά και απρόσμενα στις ζωές μας…
Ίσως αυτή η δύναμη να λέγεται συμπόνια ή συμπάθεια ,
ίσως φιλία ή συντροφικότητα ,
εμένα θα μου επιτρέψετε να την ονομάζω αγάπη!

Πριν 17 χρόνια περίπου ,
εμφανίστηκε σε μια στάση λεωφορείου
ο δικός μου από μηχανής θεός…
Ο άνθρωπος που έμελλε να γίνει ο πιο σημαντικός ,
ο πιο ιδιαίτερος , ο πιο απαραίτητος…
Μαζί στις χαρές και στις λύπες ,
μαζί στην κορυφή , μαζί και στον πάτο ,
δύσκολα αλλά … σταθερά!

Ο έρωτας λένε , πως είναι η κινητήριος δύναμη των πάντων…
Η αγάπη είναι η μεγάλη πρόκληση του «εγώ» μας…
Η μοναδική ευκαιρία να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας
και να αποδεχτούμε την άλλη διάσταση της ζωής μας , την συντροφικότητα!

Νιώθω τυχερή που πήγα σ’ εκείνη την στάση του λεωφορείου
αυτό το ζεστό μεσημέρι του Αυγούστου…
Αισθάνομαι ευγνώμων που εκείνος ο άνθρωπος μου χαμογέλασε
και μου δόθηκε η ευκαιρία να διακρίνω την καθαρότητα του βλέμματος του…
Ύστερα από τόσα χρόνια ,
ακόμα αυτό το βλέμμα βλέπω το πρωί όταν ξυπνάω και θέλω ,
πώς να σας το πω; …
να του προσφέρω το καλύτερο που μπορώ ,
γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι …

Μυημένος πια στην μαγειρική μου ,
ο πιο φανατικός οπαδός και δοκιμαστής των συνταγών μου ,
αυστηρός κριτής που δεν κάνει εκπτώσεις στις γευστικές του προτιμήσεις …

Σκέφτηκα να του φτιάξω κάτι που θα είναι υγιεινό πρώτα και μετά πολύ γευστικό ,
να είναι χορταστικό και θα μεταφέρεται εύκολα στην δουλειά του
για τις δύσκολες ώρες που το στομάχι διαμαρτύρεται …
Έτσι αποφάσισα πως δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να φτιάξω
τις υπέροχα τραγανές και εξαιρετικά απολαυστικές μπάρες που θα δείτε παρακάτω…
Ακολουθείστε με λοιπόν!

445

Υλικά:

30 γρ. καθαρισμένοι ηλιόσποροι
40 γρ. λιναρόσποροι
30 γρ. καθαρισμένοι κολοκυθόσποροι
40 γρ. κινόα
110 γρ. φιλέ αμυγδάλου
50 γρ. νιφάδες βρώμης
40 γρ. σουσάμι
60 γρ. σταφίδες Κρητικές
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα ακέρωτου και βιολογικού πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
35 γρ. στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1: 1 με την ζάχαρη
75 γρ. θυμαρίσιο μέλι διαλυμένο 30 γρ. χλιαρό νερό
10 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. ταχίνι

Υδατάνθρακες: 38,7 γρ./ 100 γρ.

Λιπαρά: 28 γρ./100 γρ.

436

Αφού συγκεντρώσουμε τα υλικά μας ,
τα προσθέτουμε μέσα σε ένα μπολ όλα μαζί
και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα ώστε να ενωθούν μεταξύ τους ,
τόσο απλά!

Στην συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα
και με την βοήθεια μιας διάφανης μεμβράνης
απλώνουμε το μείγμα με ύψος περίπου 7 mm ,
χρησιμοποιώντας έναν πλάστη που ανοίγουμε τα φύλα μας.

Με ένα τσέρκι ή ένα μαχαίρι κόβουμε τις μπάρες στο σχήμα που θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου
και ψήνουμε στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Στην συνέχεια αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν ,
θα δούμε πως θα γίνουν τραγανές μόλις είναι εντελώς κρύες.

Τις διατηρούμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς .
Μην με ρωτάτε πόσο καιρό διατηρούνται …
Ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να το ανακαλύψουμε…
Μέχρι την επόμενη μέρα το βράδυ πρέπει να τις ξαναφτιάξω!
Καλή σας απόλαυση!!!

408

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

19 Σχόλια

αρης 15/02/2015 - 18:15

Σοφία ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, οι μπάρες σου είναι εξαιρετικές, σίγουρα νόστιμες και πολύ μα πολύ θρεπτικές !! Μικρές βόμβες υπερτροφών 🙂

Reply
sofia sofeto 20/06/2015 - 09:46

Να είσαι καλά , ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
demi 25/02/2015 - 15:26

Σοφία πολύ γευστικές φαινονται οι μπάρες δημητριακων !!!Θα πάρω τα υλικα και θα τις δοκιμάσω!!!πως περνάνε τα χρόνια …εσεις 17 εμεις 19…
Παντα ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι να είστε!!

Reply
sofia sofeto 20/06/2015 - 09:45

Ευχαριστώ πολύ !!! ♡♡♡

Reply
Lina 20/06/2015 - 00:54

Καλησπέρα !Θα μπορούσα να αντικαταστήσω την κρυσταλλική στέβια με σταγόνες;Αν ναι ποιά είναι η ποσότητα που θα έπρεπε να βάλω; Ευχαριστώ !

Reply
sofia sofeto 20/06/2015 - 09:44

Καλημέρα! Μπορείς να βάλεις υγρή στέβια, θα πρότεινα 1/2 κ.γ να την ανακατέψεις με το μέλι. Καλή επιτυχία!

Reply
Dimis 30/09/2015 - 23:07

Γεια
ηθελα να ρωτησω για το κινοα, πριν χρησιμοποιηθει, ξεπλενεται οπως πριν το βρασουμε; ή μηπως εννοεις νιφαδες κινοα; επισης επειδη δεν θελω να χρησιμοποιησω στεβια (γενικα δεν χρησιμοποιω ζαχαρη και γλυκαντικα, δεν εχω στο σπιτι), υπαρχει προβλημα να την παραλειψω;

ευχαριστω

Reply
sofia sofeto 01/10/2015 - 17:05

Καλησπέρα ,
την κινόα την ξεπλένουμε για να φύγει , όπως λένε , η πικρή γεύση που έχει η φλούδα της,
προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει να έχει τέτοια γεύση.
Μπορείς φυσικά να την ξεπλύνεις όπως κάνεις συνήθως αν θες, θα την αφήσεις να στραγγίσει καλά και θα την προσθέσεις κανονικά στην συνταγή.
Όσον αφορά την στέβια , φυσικά και μπορείς να την παραλείψεις , πρόσθεσε αν θέλεις λίγο μέλι παραπάνω για να είναι γλυκό το αποτέλεσμα, αν δεν το θες να είναι πολύ γλυκό μην το αυξήσεις.

Reply
Dimis 01/10/2015 - 19:12

Ευχαριστώ!

Την ώρα που μου απαντούσατε, εγώ ήδη ήμουν στην κουζίνα και το έφτιαχνα.
Δεν έβαλα τελικά κινόα την οποία αντικατέστησα με αναποφλοίωτο σουσάμι (40+40 δηλαδή) και ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν για να μην έχω το “ατύχημα” του πικρού, αλλά την επόμενη φορά και μετά την απάντηση σου, θα το προσθέσω. Επίσης δεν είχα φιλέ αμύγδαλο, οπότε ψιλόκοψα αμύγδαλα ωμά στο μούλτι.
Τελικά, πήρα στέβια κρυσταλλική μετά από την “κατακραυγή” της οικογενειακής ομήγυρης, και φυσικά αναγκαστώ να προσθέσω ζάχαρη.

Και τέλος, ελπίζω να προλάβω να δοκιμάσω κι εγώ το πρωί, μιας και το πηγαινέλα στη κουζίνα δεν έχει σταματήσει ακόμα! Αυτό σημαίνει (αν και μου λένε ότι δεν είναι πολύ γλυκό, θα το ήθελαν μάλλον λίγο πιο γλυκό, αλλά κάνω το κορόιδο) ότι άρεσε αρκετά έως πολύ, γιατί παρόλο που υπάρχει και παστέλι σπιτικό, προτιμάνε αυτό το σνακ.
Ο μικρός λέει ότι είναι σαν παστέλι μουστοκούλουρου!!! Προφανώς γιατί έχει κανέλα και γαρύφαλλο…
Θα δοκιμάσω σίγουρα και άλλα γλυκά από την σελίδα σου, μιας και ο μικρός μου έχεις υποδείξει ήδη 2!!!
Μας άρεσε πολύ η σελίδα σας!

Reply
sofia sofeto 01/10/2015 - 22:57

Χαίρομαι πάρα πολύ που αρέσουν στα παιδάκια σου , να ξέρεις πως είναι οι πιο δύσκολοι κριτές…το βλέπω κι εγώ στην κόρη μου αυτό!
Αν το θέλουν πιο γλυκό βάλε λίγο μέλι παραπάνω , θα τους αρέσει νομίζω καλύτερα!!!
Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

Reply
karaeve 24/05/2016 - 10:40

Ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγτες.

Reply
sofia sofeto 24/05/2016 - 12:53

Να είσαι καλά! Σ ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Reply
Άρτεμις Κούτση 11/09/2016 - 16:01

Καλησπέρα!! Επειδή δεν έχω κινόα μπορώ να χρησιμοποιησω ρύζι?

Reply
sofia sofeto 11/09/2016 - 16:47

Ρύζι δεν νομίζω… μην βάλεις κινόα, πρόσθεσε σουσάμι ή κομμένο λιναρόσπορο στην θέση της κινόα.

Reply
Άρτεμις Κούτση 11/09/2016 - 17:33

Ευχαριστώ πολύ για ολα

Reply
Λιανα Βασιλάκη 10/02/2017 - 18:44

Τις εφτιαξα. Και ενώ το μείγμα ήταν ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ, δεν μπορουσα να δώσω σχημα στις μπάρες γιατί διαλυόνταν. Δεν είχε δέσει ΄.Δεν ξέρω τι λάθος έκανα, τσέκαρα τη συνταγή ξανά και ξανά.Τελικά τις έφτιαξα σε μπουκιτσες στρογγυλές.Νόστιμο πολύ αν και θα προτιμουσα λιγότερο ψησιμο.Φιλιά πολλά!!

Reply
sofia sofeto 10/02/2017 - 21:56

Λιάνα μου , την επόμενη φορά ίσως να ψιλοκόψεις περισσότερο τους ξηρούς καρπούς. Αν βάλεις διάφανη μεμβράνη από πάνω και το πατήσεις καλά με πλάστη θα δέσει περισσότερο. Το ψήσιμό είναι ανάλογα τον φούρνο, δυστυχώς φεν είναι όλοι ίδιοι σε ένταση.

Reply
Angeliki 05/06/2017 - 00:34

Μοσχομιρισε ολο το σπιτι κανελα και γαρυφαλλο. Τι να πω… πολυ νοστιμες και υγειινες!!
δεν περιμενα να ειναι τοσο νοστιμες! Ο,τι εχω δοκιμασει απο το site σου ειναι υπεροχο πραγματικα!
συγχαρητηρια και παλι και ενα μεγαλο ευχαριστω που μοιραζεσαι τις συνταγες σου μαζι μας!

**οσον αφορα το κοψιμο και σχημα, προτεινω να αφηνουμε το μειγμα στο ψυγειο για 10 λεπτα αν δεν πλαθεται. Σφιγγει ακομα πιο πολυ κ κοβεται πιο ευκολα σε μπαρες!

Reply
sofia sofeto 05/06/2017 - 10:09

Χαίρομαι πολύ Αγγελική που σου αρέσουν οι συνταγές μου!!! Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Ώραια η ιδέα σου για το ψυγείο!!! Βασικά θέλει καλό πάτημα το μείγμα για να ενωθεί. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα σου!!!

Reply

Γράψτε απάντηση στο Lina Cancel Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More