Ναι το ξέρω, σας το έχω πει πολλές φορές!
Όμως έχω τόσο μεγάλη αδυναμία στα μανιτάρια, κάθε φορά που τα μαγειρεύω ενθουσιάζομαι πιο πολύ!!! Εκτός απ την μοναδική τους γεύση, μας προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες , φυτικές ίνες, ανόργανα στοιχεία και βιταμίνες.
Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική, αλλά είχα καημό να φτιάξω την τέλεια μανιταρόσουπα!
Τόσο μεγάλος ήταν ο πόθος μου που είδα στο όνειρο μου την συνταγή… Χα χα χα!!!
Ναι , αλήθεια σας λέω!!! Ξύπνησα το πρωί και πήρα αμέσως χαρτί και στυλό για να γράψω τα υλικά, φοβήθηκα μην τα ξεχάσω …
Κι όταν ήμουν σίγουρη πια πως τα θυμήθηκα και τα κατέγραψα όλα, ετοιμάστηκα για να κατέβω στην αγορά, να πάρω όσα υλικά μου έλειπαν και να ξεκινήσω τα πειράματα!
Είναι τόσο όμορφο όταν τα όνειρα μας βγαίνουν αληθινά… Σήμερα θα μοιραστώ αυτό το όνειρο μου μαζί σας!
Υλικά για 4 άτομα :
• 15 γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα ( portsini )
• 250 γρ. λευκά μανιτάρια agaricus φρέσκα
• 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2-3 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού
• 30 γρ. ελαιόλαδο
( 20 γρ. για το σωτάρισμα των μανιταριών
και άλλα 10 γρ. για την σούπα )
• 20 γρ. βρώμη σε νιφάδες ( χωρίς γλουτένη )
• 20 γρ. φιστικο-φουντουκοβούτυρο
ή απλό φυστικοβούτυρο
• 80 γρ. γάλα φρέσκο
• 650 γρ. νερό
• 45 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
• αλάτι και πιπέρι
• 1,5 κουταλάκι του γλυκού λάδι μαύρης τρούφας.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Η πρώτη μας δουλειά είναι να βάλουμε τα βασιλομανίταρα ( portsini ) να μουλιάσουν μέσα στο κρασί για μισή ώρα.
Παράλληλα καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια agaricus με ένα βρεγμένο πανί .
Μέσα σε ένα κεραμικό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα agaricus κομμένα σε φέτες μαζί και τα βασιλομανίταρα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα 20 γρ. ελαιολάδου και το θυμάρι.
Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και σωτάρουμε ελαφρά τα υλικά μας. Σβήνουμε με το κρασί που περίσεψε από τα βασιλομανίταρα που μουλιάσαμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν μέσα στα υγρά τους.
Συνεχίζουμε με μια κατσαρόλα που ρίχνουμε μέσα το νερό και το γάλα.
Προσθέτουμε την βρώμη και το φυστικο-φουντουκοβούτυρο. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στην κατσαρόλα.
Ανάβουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι , το τριμμένο τυρί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
Με το μπλέντερ χειρός αρχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά, ώστε να έχουμε σαν αποτέλεσμα την υφή μιας βελουτέ σούπας.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε φυσικά!
Είναι τόσο αρωματική και γευστική η σουπίτσα μας! Όσοι την γεύτηκαν ξετρελάθηκαν με την νοστιμιά της, μαζί τους κι εγώ που σύντομα λέω να την ξαναφτιάξω!
Εσείς;
Περιμένω εντυπώσεις!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
3 σχόλια
Μα είναι τόσο θρεπτικά τα μανιτάρια !! Πολύ ωραία πρόταση για μανιταρόσουπα ! Αρωματική και ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή !! Ευχαριστούμε !!
Υπέροχη!!
Καλημέρα και καλώς σε βρήκα!! Λατρεύω τα μανιτάρια και τις μανιταρόσουπες !! Πολύ όμορφη η συνταγή σου!! Εύχομαι πολλά τέτοια νόστιμα όνειρα!! Καλή Κυριακή!Φιλιά