10,6K
Σήμερα, θα φτιάξω δυο πολύ ωραία ψάρια,
τα ψάρεψε ο πατέρας μου, λακέρδες!
Είναι πολύ νόστιμα και δεν τρώγονται
μόνο παστά, όπως συνηθίζεται.
Αν δεν βρείτε λακέρδες , μπορείτε να αγοράσετε τονάκια ή ρείκια.
Υλικά:
Λακέρδα γύρω στα δύο κιλά
πατάτες ή γλυκοπατάτες
2-3 σκελίδες σκόρδου
ρίγανη
φύλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.
Καθαρίζουμε απ’τα εντόσθια
και πλένουμε τα ψάρια ,
αφαιρούμε τα κεφάλια τους.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες ,
τις κόβουμε μέσα στο ταψί μας.
Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε ρίγανη ,
πιπέρι και σκόρδο κομμένο σε ροδέλες.
Βάζουμε τα ψάρια ανάμεσα στις πατάτες
και τα χαράζουμε σε μερίδες.
Τους ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και ρίγανη,
στις χαρακιές βάζουμε φέτες από το σκόρδο
και φύλα δάφνης.
Προσθέτουμε πάνω σε κάθε ψάρι
λίγο ελαιόλαδο όπως και στις πατάτες,
τέλος ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο ταψί ,
ίσα ίσα να βρέχονται οι πατάτες.
Σε προθερμασμένο φούρνο,
ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις δούμε ότι τα ψάρια και οι πατάτες
έχουν ροδίσει,
βγάζουμε το ταψί απ’τον φούρνο
και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε,
καλή μας όρεξη!