Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Λακέρδες με πατάτες στον φούρνο.

Λακέρδες με πατάτες στον φούρνο.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
λακέρδες στον φούρνο 1
Σήμερα, θα φτιάξω δυο πολύ ωραία ψάρια,
τα ψάρεψε ο πατέρας μου, λακέρδες!
Είναι πολύ νόστιμα και δεν τρώγονται
μόνο παστά, όπως συνηθίζεται.
Αν δεν βρείτε λακέρδες , μπορείτε να αγοράσετε τονάκια ή ρείκια.
 Υλικά:
Λακέρδα γύρω στα δύο κιλά
πατάτες ή γλυκοπατάτες
2-3 σκελίδες σκόρδου
ρίγανη
φύλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.
λακέρδες στον φούρνο 2
Καθαρίζουμε απ’τα εντόσθια
και πλένουμε τα ψάρια ,
αφαιρούμε τα κεφάλια τους.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες ,
τις κόβουμε μέσα στο ταψί μας.
Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε ρίγανη ,
πιπέρι και σκόρδο κομμένο σε ροδέλες.
Βάζουμε τα ψάρια ανάμεσα στις πατάτες
και τα χαράζουμε σε μερίδες.
Τους ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και ρίγανη,
 στις χαρακιές βάζουμε φέτες από το σκόρδο
και φύλα δάφνης.
Προσθέτουμε πάνω σε κάθε ψάρι
λίγο ελαιόλαδο όπως και στις πατάτες,
τέλος ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο ταψί ,
ίσα ίσα να βρέχονται οι πατάτες.
Σε προθερμασμένο φούρνο,
ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις δούμε ότι τα ψάρια και οι πατάτες
έχουν ροδίσει,
βγάζουμε το ταψί απ’τον φούρνο
και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού
και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  λακέρδες στον φούρνο 3
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε,
 καλή μας όρεξη!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More