Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σοκολατάκια γεμιστά με φουντουκόπαστα. Χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

Σοκολατάκια γεμιστά με φουντουκόπαστα. Χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

Ας απολαύσουμε τις μικρές χαρές της ζωής.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Κείμενο, φωτογραφίες, συνταγή, food styling: Πιτσικάλη Σοφία (Sofia Sofeto).

Οι γιορτινές μέρες του χρόνου, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να συνδεθούμε με τον βαθύτερο εαυτό μας. Να σκεφτούμε με ηρεμία την χρονιά που φεύγει. Να αναλογιστούμε ποια ήταν τα λάθη μας, ποιες ήταν οι σωστές αποφάσεις μας, αν έχουμε περιθώρια βελτίωσης ή αν θα προσανατολιστούμε διαφορετικά, πιο ουσιαστικά, πιο αισιόδοξοι, πιο πολύ “εμείς”…

“Τώρα”, θα μου πείτε και πολύ σωστά, “μας κάνεις τέτοιο πρόλογο για να μας παρουσιάσεις σοκολατάκια;”

Θα απολογηθώ λοιπόν, στην δικαιολογημένη απορία σας, λέγοντας σας πως για μένα προσωπικά, το σοκολατάκι μοιάζει με το “μαγικό κλειδί” που συχνά ξεκλειδώνει τις σκέψεις μου…

Δεν θα σας κουράσω άλλο με τους ψυχογαστρονομικούς μου συνειρμούς, θα μπω κατευθείαν στο “ψητό”, λέγοντας σας πως αυτά τα σοκολατάκια, γίνονται πολύ εύκολα, είναι νοστιμότατα, δεν περιέχουν ζάχαρη και γλουτένη και είναι ιδανικό δωράκι για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά για 330 γρ σοκολατάκια:

•150 γρ. φουντούκια

• 50 γρ γάλα καρύδας (κονσέρβα)

•35 σταγόνες υγρή στέβια (Με αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη)

•1 πρέζα αλάτι.

✓ Επίσης θα χρειαστούμε:

•125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

•30 γρ λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη (προαιρετικά).

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Θα ξεκινήσουμε με την γέμιση με φουντουκόπαστα, καθώς όλο το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής, βρίσκεται εκεί…

Αρχικά λοιπόν, θερμαίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία τα φουντούκια, μέσα σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν τα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν δούμε πως έχει αρχίσει να φαίνεται το έλαιο τους στην επιφάνεια τους, τότε είναι έτοιμα. Προσοχή! Δεν τα αφήνουμε να καούν, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο.

Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ τύπου μούλτι, και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα παχύρρευστη, που μοιάζει πολύ με το φιστικοβούτυρο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την υγρή στέβια, το γάλα καρύδας (κονσέρβα) και το αλάτι. Τα χτυπάμε όλα μαζί. Η γέμιση είναι έτοιμη. 

Τώρα θα χρειαστούμε δύο κουταλάκια του γλυκού και λίγο αντικολλητικό χαρτί που στρώνουμε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Με τα κουταλάκια παίρνουμε μια κουταλιά σχεδόν από το μείγμα και το ακουμπάμε πάνω στην λαδόκολλα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για να κρυώσουν. Καλό θα ήταν να αφήσουμε όλη νύχτα. Αν είμαστε βιαστικοί, μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη για 45-50 λεπτά.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες. Βουτάμε μέσα στην λιωμένη μαύρη σοκολάτα τις παγωμένες φουντουκομπουκίτσες και τις ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο, που έχουμε στρώσει πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Όταν τελειώσουμε με όλα τα σοκολατάκια, μπορούμε να προσθέσουμε τις “πινελιές” λευκής σοκολάτας, εφόσον το επιθυμούμε.

Τέλος, τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε, τουλάχιστον, 2-3 ώρες για να παγώσουν πολύ καλά και να “δέσουν” μεταξύ τους.

Τα σερβίρουμε κατευθείαν από το ψυγείο. Συμβουλευόμαστε πάντα τον διατροφικό πίνακα που παραθέτω πιο πάνω και απολαμβάνουμε με υπευθυνότητα και γνώση.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε, να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

Σας φιλώ γλυκά.

Σοφία.

Το βιβλίο του Sofeto μόλις κυκλοφόρησε!!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά και τον τρόπο για να το αποκτήσετε πατώντας εδώ.

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!