42,2K
Εδώ και αρκετό καιρό έψαχνα να βρω τον τρόπο,
έκανα δοκιμές επί δοκιμών…
Σκοπός μου ένας!
Να φτιάξω τρούφες σοκολάτας !
Σιγά το δύσκολο, θα μου πείτε…
Ναι ! Δεν διαφωνώ…
Αλλά όχι συνηθισμένες τρούφες !
Δεν ήθελα να περιέχουν κουβερτούρα,
έστω και χωρίς ζάχαρη.
Δεν ήθελα να περιέχουν λάδι καρύδας ή βούτυρο κακάο.
Και φυσικά δεν ήθελα να περιέχουν ζάχαρη.
Τις ήθελα όσο πιο ελαφριές γίνεται ,
αλλά με όλη την γεύση…
Λοιπόν;
Τι κάνουμε με όλα αυτά τα ΔΕΝ;
Έβαλα κάτω τα γραφτά μου,
τα τεφτέρια που σημειώνω τις συνταγές μου δηλαδή,
και τσαφ!
Μου ήρθε η αναλαμπή!
Υλικά:
100 γρ. αμύγδαλα
40 γρ. σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ ή ουίσκι
(για τα παιδάκια μας ,ανθόνερο).
40 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
220 γρ. γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto
( θα δώσω συνταγή παρακάτω)
20 γρ κακάο σε σκόνη
λίγο κονιάκ ή ουίσκι για βοήθεια στο πλάσιμο.
Για το ντεκόρ:
Λίγο κακάο σε σκόνη
λίγη ινδική καρύδα τριμμένη
ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Για την σοκολάτα αλά Sofeto:
Για το γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto
( ακολουθεί βίντεο στο τέλος της ανάρτησης με την συνταγή του γλάσου σοκολάτας )
60 γρ. κακάο σκόνη με 20 % λιπαρά
170 γρ. γάλα εβαπορέ με 2% λιπαρά
λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας
40 – 45 σταγόνες υγρή στέβια ,
με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Απ΄ το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε νερό ,
θα τα ξεφλουδίσουμε το πρωί.
Δεν θέλω να τα βράσω ,
για να μην χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους με την θερμότητα.
Επίσης θα φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας
αλά Sofeto,
πρέπει να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σφίξει καλά.
Βάζουμε λοιπόν μέσα στον κάδο του μπλέντερ χειρός,
όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.
Στην συνέχεια παίρνουμε το μπλέντερ χειρός και κτυπάμε καλά,
η σοκολάτα θα είναι πολύ σφικτή
και δεν θα γυρίζει πολύ άνετα το μπλέντερ .
Βάζουμε την σοκολάτα στο ψυγείο.
Το επόμενο πρωί θα ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα ,
θα βάλουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα σε κονιάκ ή ουίσκι για 1,5 ώρα το λιγότερο.
Ρίχνουμε μέσα στο μούλτι τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα,
τα κτυπάμε μέχρι να βγάλουν τα έλαια τους,
να δημιουργηθεί δηλαδή μια πάστα από τ’ αμύγδαλα.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και ξαναχτυπάμε καλά ,
να γίνουν ενά σώμα.
Αδειάζουμε την πάστα αυτή σε ένα μπολ και προσθέτουμε την σοκολάτα μας,
ανακατεύουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους ,
ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο ,
ανακάτεμα ξανά.
Προσθέτουμε στο τέλος το κακάο (20 γρ.),
κοσκινισμένο , για να σφίξει περισσότερο το μείγμα μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ,όλα μεταξύ τους.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει.
Με ένα κουταλάκι που χρησιμοποιούμε
για μεζούρα ,
παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας,
πριν έχουμε βρέξει ελαφρώς τα χέρια μας με κονιάκ ή άλλο ποτό,
(για τα παιδιά μας ανθόνερο),
πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες
και βουτάμε μέσα σε κακάο ή σε τριμμένο ινδοκάρυδο.
Όταν τελειώσουμε αυτή την διαδικασία τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε!
Την γεύση τους όμως πρέπει να την δοκιμάσετε…
Επιτέλους απολαμβάνω μαζί με την οικογένεια μου,
σοκολάτα , όχι απλά χωρίς ζάχαρη…
αλλά και με καλής ποιότητας λιπαρά!
Και φυσικά με μια υπέροχη γεύση!
Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!
33 σχόλια
Τέλεια τα κατάφερες Σοφία. Συνδυσμένα όλα τα υλικά μαζί σίγουρα δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα και ας τις χαρακτηρίζεις “βόμβες”.
Γεια σου Πηνελόπη!
Όντως είναι υπέροχα, φυσικά και σε μια μέρα εξαφανίστηκαν…
“βόμβες” απόλαυσης!!!
Μπορώ να πω ότι αγαπώ τις συνταγές σου…
Είμαι και εγώ σαν και εσένα, δε μου αρέσουν τα πολλά λιπαρά και προσπαθώ να τα αποφεύγω…
Χαίρομαι που προσέχεις την διατροφή σου,
και όπως βλέπεις δεν υπάρχει λόγος να στερείσαι κάτι ,
δεν θέλει κόπο , θέλει τρόπο…
Πολύ ωραία τα τρουφάκια σου, τα εφτιαξα πριν απο λίγο και ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς..Τα αμύγδαλα όμως δεν τα ξεφλούδισα αλλα τα έβαλα ετσι και ήταν μιά χαρα!Μπράβο Σοφία!!
Μωρέ μπράβο ταχύτητα!!!
Θέλω τρουφάκια διαίτης !!!!!!
Φιλιά
Ξεκίνα λοιπόν , τι κάθεσαι;;;
Σοφία μου πάρα πολύ ωραία!Δείχνουν φανταστικά!Έτσι μπορούμε να φάμε και ένα παραπάνω χωρίς πολλές τύψεις!
Φιλιά!
…και δύο ,μην σου πω!
Αχ αχ τι (με) κάνεις τώρα!!!!!!
Καλή συνέχεια ………… τρελή δημιουργία!
Εύγε.
Τώρα που πήρα φόρα…να δεις τι σου χω για μετά!!!
ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!θέλω και γω!!!!!!!!θαυμασια τα εφτιαξες!!!!!!!!!!Μαρεσουν τα υλικά θα τα δοκιμάσω!
Υπομονή! Σε λίγες μέρες θα σου τα φτιάξω αυτοπροσώπος…
Εγώ Σοφία μου γλυκά δεν τρώω παρά σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θαυμάζω όμως τις επινοήσεις σου και τις δημιουργίες σου.
Πολύ καλά κάνεις Ξανθή μου,
που δεν τρως γλυκά με ζάχαρη,
απ’ τα δικά μου τρως άφοβα , αν σου αρέσει η γλυκιά γεύση φυσικά!
Καλό σου απόγευμα!
Αχ, πολύ θα ήθελα να με “βομβαρδίσεις”…
Φιλάκια!
Γεια σου κορίτσι!!!
Η ελαφριά εκδοχή που λέγαμε…
Μάλλον εγώ θα τα βομβαρδίσω αυτά τα τρουφάκια! Κι αφού δεν έχουν πολλά λιπαρά… θα τα φάω όλα! Χα,χα,χα! Πολύ ωραία Σοφία μου! Γεια στα χέρια σου!
Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια!
…Και πολύ καλά θα κάνεις!!!
Φιλιά πολλά και καλή σου απόλαυση!
Με το καλό να ρθείτε!!!φιλιά απο την Μαριχριστινα στο κουκλάκι σου!!!!
Σοφία έφερα καρύδια απο το χωριό λέω να κάνω μια δοκιμή αντι για αμυγδαλα να βάλω καρύδια τι λες;
Δήμητρα αυτό σκοπεύω να κάνω κι εγώ σε λίγο!
Τι καλό αυτές τις μπάλες! Συγγνώμη για τα ελληνικά μου, Ήθελα να σου πω ότι είσαι πολύ καλή! Ένα μεγάλο φιλί!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , γράφεις πολύ καλά Ελληνικά, μπράβο σου!
Πολλά φιλιά κι από εμένα!!!
Σοφία μου αν και την έκανα με λίγες παραλλαγές, έβαλα γάλα καρύδας και πετιμέζι (για να μπορεί να φάει και ο ανιψιός), έγιναν ανάρπαστα. Σε ευχαριστώ για τις υπέροχες ιδέες σου.
Πολύ ενδιαφέρουσα η παραλλαγή σου, χαίρομαι που σας άρεσαν!
Να είσαι καλά και χρόνια πολλά!!!
Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για τις τόσες συνταγές που απλόχερα μας προσφέρεις.
Ως ινσουλινοεξαρτώμενη έχω βρει τη χαρά μου στη σελίδα σου γιατί αναγράφεις εκτός από τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες. Στη συνταγή αυτή έκανα την παραλλαγή μου κι εγώ και εκτός από τα καρύδια δοκιμασα και τα φουντούκια τα οποία τα κοπάνισα στο γουδί με λίγο φυσικό ανθόνερο. Στην παραλλαγή που φτιάχνω σήμερα αντί για κονιάκ ή ουΐσκι θα βάλω μαύρο ρούμι. Η συνταγή σου είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς αλλά είμαι εγώ ανήσυχο πνεύμα και δεν μπορώ να μην πειράξω λίγο κάθε φορά τις συνταγές.
φιλικά πάντα
Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκεις ωραίες και χρήσιμες τις συνταγές μου Γιάννα μου!!! Χρόνια πολλά για την γιορτή σου και εύχομαι πρώτα απ όλα υγεία !!! Καλή επιτυχία και καλά ζάχαρα!!!
Καλημερα, τέλεια η συνταγη σου θα τη δοκιμασω το απογευμα..
Θα ήθελα να βάλω καλύτερα ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι αγάβης αντί για στέβια, μπορείς να με βοηθήσεις με την αναλογία?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα! Θα βάλεις 6 κ.σ ζάχαρη καρύδας!!! Καλή επιτυχία!!!
Καλημέρα. Εγώ είμαι καινούρια στην παρέα των διαβητικών και ανακάλυψα το σάιτ σου που είναι καταπληκτικό. Έτσι βλέπω και συνταγές που είναι παλιες και έχω απορίες. Με την υγρή στέβια δυσκολεύομαι γιατί πέφτουν πολλές σταγόνες ανεξέλεγκτα. Μπορείς όπου γίνεται να βάζεις την αναλογία και σε στερεή μορφή?Μπορούμε δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε στέβια 1:1 και σε τι ποσότητα?. Σ’ευχαριστώ πολύ.
Καλησπέρα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η υγρή στέβια είναι περίπου 40 σταγόνες ίσο με 1 κ.γ. αν σε βοηθά να μετράς με κ.γ. έχεις δίκιο, οι νέες συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν πρόβλημα με την ροή των σταγόνων.