3,6K
Όταν έχω τεμπελιές ,
μου έρχονται ωραίες (γρήγορες ) , συνταγές στο μυαλό.
Αυτή είναι μια συνταγή για μια σάλτσα γρήγορη ,εύκολη και φυσικά υγιεινή.
Την φτιάχνω όταν δεν έχω πολύ χρόνο στην διάθεσή μου για να μαγειρέψω.
Την σερβίρω συνήθως με κάποιο ζυμαρικό ,
ή συνοδεύει ένα ωραιότατο ψητό φιλέτο κοτόπουλου …
Πολλαπλών χρήσεων όπως λέω στον τίτλο!
Υλικά:
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ή κάσιους άψητα
100 γρ. φρέσκο τυρί ,
που φτιάχνουμε πανεύκολα από την συνταγή :
30 γρ. κατσικίσιο τυρί λευκό
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδου
το μισό από ένα μεσαίου μεγέθους αβοκάντο σχετικά ώριμο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας αριάνι ή γάλα
λίγο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι.
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε αγαπητοί μου φίλοι ,
είναι να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ,
να ενωθούν καλά ,
αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για ζυμαρικά ,
μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αριάνι παραπάνω ,
αν το θέλουμε για γέμιση σε κρέπες βάζουμε λιγότερο.
Όλα εξαρτώνται από το πως θα το χρησιμοποιήσουμε .
Η απόφαση δική σας!
Εύχομαι να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει!
10 σχόλια
Ωραία συνδυασμός έχει στην “σάλτσα” σου Σοφία μου. Προσωπικα με το ωμό αβοκάντο δεν έχω καλή σχέση αλλά με αυτόν τρόπο νομίζω πως δεν θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την εμφάνισή του, ενώ θα δίνει χάρη στο όλο σύνολο.
Καλημέρα εύχομαι και καλό ΣΚ.
Tο αβοκάντο είναι ένα πολύτιμο υλικό που αξίζει να το βάλεις στην κουζίνα σου!
Καλό σου βράδυ!
πραγματικά υπέροχο! Πάντοτε πολύ καλό και πρωτότυπο! Μια αγκαλιά, αγαπητέ!
Σ’ευχαριστώ καλή μου!
Καληνύχτα και ανταποδίδω την αγκαλιά!
Πολύ ωραία ιδέα! Και σε βγάζει από τη δύσκολη θέση αν δεν θέλεις να βράσεις σάλτσα για τα μακαρόνια!
Μες το μυαλό μου είσαι φιλενάδα!
Όνειρα γλυκά!
mamma mia qui si mangia!!!!! posso???? complimenti molto bello il tuo blog.. a presto lu.
ciao mia cara! Vi auguro una buona serata,
Grazie per la visita!
Σοφία μου εντυπωσιακότατο!!!
Φιλιά!
Καλό σου βράδυ Ελένη μου,
ευχαριστώ για την επίσκεψη!