Home ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Άλειμμα από φρέσκο τυρί ,φιστίκια και αβοκάντο , πολλαπλών χρήσεων.

Άλειμμα από φρέσκο τυρί ,φιστίκια και αβοκάντο , πολλαπλών χρήσεων.

by sofia sofeto
10 σχόλια
Όταν έχω τεμπελιές ,
μου έρχονται ωραίες (γρήγορες ) , συνταγές στο μυαλό.
Αυτή είναι μια συνταγή για μια σάλτσα γρήγορη ,εύκολη και φυσικά υγιεινή.
Την φτιάχνω όταν δεν έχω πολύ χρόνο στην διάθεσή μου για να μαγειρέψω.
Την σερβίρω συνήθως με κάποιο ζυμαρικό ,
ή συνοδεύει ένα ωραιότατο ψητό φιλέτο κοτόπουλου …
Πολλαπλών χρήσεων όπως λέω στον τίτλο!
Υλικά:
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ή κάσιους άψητα
100 γρ. φρέσκο τυρί ,
που φτιάχνουμε πανεύκολα από την συνταγή :
 30 γρ. κατσικίσιο τυρί λευκό
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδου
το μισό από ένα μεσαίου μεγέθους αβοκάντο σχετικά ώριμο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας αριάνι ή γάλα
λίγο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι.
 Το μόνο που έχουμε να κάνουμε αγαπητοί μου φίλοι ,
είναι να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ,
να ενωθούν καλά ,
αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για ζυμαρικά ,
μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αριάνι παραπάνω ,
αν το θέλουμε για γέμιση σε κρέπες βάζουμε λιγότερο.
Όλα εξαρτώνται από το πως θα το χρησιμοποιήσουμε .
Η απόφαση δική σας!
Εύχομαι να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

10 σχόλια

Penelope 23/11/2012 - 09:04

Ωραία συνδυασμός έχει στην “σάλτσα” σου Σοφία μου. Προσωπικα με το ωμό αβοκάντο δεν έχω καλή σχέση αλλά με αυτόν τρόπο νομίζω πως δεν θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την εμφάνισή του, ενώ θα δίνει χάρη στο όλο σύνολο.
Καλημέρα εύχομαι και καλό ΣΚ.

Reply
Sofia Sofeto 23/11/2012 - 20:30

Tο αβοκάντο είναι ένα πολύτιμο υλικό που αξίζει να το βάλεις στην κουζίνα σου!
Καλό σου βράδυ!

Reply
Ely 23/11/2012 - 11:05

πραγματικά υπέροχο! Πάντοτε πολύ καλό και πρωτότυπο! Μια αγκαλιά, αγαπητέ!

Reply
Sofia Sofeto 23/11/2012 - 20:31

Σ’ευχαριστώ καλή μου!
Καληνύχτα και ανταποδίδω την αγκαλιά!

Reply
sundayspoon 23/11/2012 - 11:26

Πολύ ωραία ιδέα! Και σε βγάζει από τη δύσκολη θέση αν δεν θέλεις να βράσεις σάλτσα για τα μακαρόνια!

Reply
Sofia Sofeto 23/11/2012 - 20:31

Μες το μυαλό μου είσαι φιλενάδα!
Όνειρα γλυκά!

Reply
piccolaceleste 23/11/2012 - 12:01

mamma mia qui si mangia!!!!! posso???? complimenti molto bello il tuo blog.. a presto lu.

Reply
Sofia Sofeto 23/11/2012 - 20:45

ciao mia cara! Vi auguro una buona serata,
Grazie per la visita!

Reply
ΕΛΕΝΗ 23/11/2012 - 20:14

Σοφία μου εντυπωσιακότατο!!!
Φιλιά!

Reply
Sofia Sofeto 23/11/2012 - 20:46

Καλό σου βράδυ Ελένη μου,
ευχαριστώ για την επίσκεψη!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!