Home Super food Μαρμελάδα φράουλας με φρέσκο ζελέ αλόης (aloe Vera) και chia seeds , με στέβια.

Μαρμελάδα φράουλας με φρέσκο ζελέ αλόης (aloe Vera) και chia seeds , με στέβια.

by sofia sofeto
11 σχόλια
Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).


027

Ξεκινώντας αυτή μου την συνταγή, είχα στον νου μου να φτιάξω κάτι τόσο ιδιαίτερο και ωφέλιμο για τον οργανισμό μας, αλλά παράλληλα να είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του.

Διάλεξα να χρησιμοποιήσω τρία αγαπημένα μου υλικά, τις αρωματικές φράουλες , το εξαιρετικής ποιότητας ζελέ της aloe vera και τους μοναδικούς σε θρεπτικότητα σπόρους chia.

Προτίμησα να τα γλυκάνω με στέβια που θα τους δώσει μόνο γλύκα και καθόλου θερμίδες!

Το πιο σημαντικό για μένα σε όλη αυτή την ιστορία, είναι το γεγονός πως αυτή μου η μαρμελάδα δεν έχει επεξεργαστεί, δεν έχει δηλαδή βράσει , είναι ωμή , διατηρώντας όσο το δυνατόν τα θρεπτικά συστατικά της αναλλοίωτα!

Λίγα λόγια για την διατροφική αξία των συστατικών που χρησιμοποίησα , θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης μου.

013

Υλικά:

• 60 γρ. φρέσκο ζελέ αλόης ( aloe vera)

• 350 γρ. φρέσκες φράουλες ( κατά προτίμηση βιολογικής γεωργίας )

• 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ. γλυκού ζάχαρη

• 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

• 40 γρ. σπόροι chia.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι πολύ απλή. Αν έχουμε δικό μας φυτό αλόης ( τουλάχιστον ηλικίας 3 ετών ) θα κόψουμε με κεραμικό μαχαίρι ένα από τα φύλλα της κοντά στην βάση της και θα ακολουθήσουμε την διαδικασία καθαρισμού που θα δούμε πατώντας εδώ.

Εάν δεν έχουμε το φυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ζελέ αλόης που θα προμηθευτούμε από κατάστημα με βιολογικά προιόντα.

Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το μικρό πράσινο κοτσανάκι και τα φυλλαράκια τους. Τις βάζουμε μέσα στο μούλτι και προσθέτουμε την αλόη. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν χυμός.

Προσθέτουμε επίσης την στέβια και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος ρίχνουμε τους σπόρους chia που θα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι επίσης πολύ καλά στο μείγμα μας.

Τώρα θα βάλουμε την μαρμελάδα στο ψυγείο και θα αφήσουμε οι σπόροι chia να σχηματίσουν το ζελέ τους που θα δώσει την τελική μορφή στην μαρμελάδα μας.

Μετά από 20 λεπτά στο ψυγείο ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ξανά πάλι στο ψυγείο και επαναλαμβάνουμε πάλι μετά από 20 λεπτά .

Αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ζελέ των σπόρων chia.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη να την καταναλώσουμε ! Μπορούμε να την απολαύσουμε όπως μια κλασσική μαρμελάδα, στο πρωινό μας, πάνω σε ένα cheese cake ή μια τάρτα …

Σύντομα θα έχετε την πρώτη μου ιδέα για το που αλλού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε!

007

Η αλόη (Aloe Vera ) γνωστή ως το φυτό της ιατρικής, είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες από την αρχαιότητα.

Το ζελέ της είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα , ιχνοστοιχεία , αντιοξειδωτικά συστατικά , βιταμίνες , πεπτικά ένζυμα και λιπαρά οξέα.

Διατηρείται μέσα στο ψυγείο για μικρό χρονικό διάστημα (2-3 ημέρες), εφόσον κοπεί και καθαριστεί το φύλλο της.

Σημείωση: Πριν χρησιμοποιήσετε την αλόη , καλό θα ήταν να ρωτήσετε την γνώμη του γιατρού σας.

Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε ω3 λιπαρά οξέα , φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά. Επίσης περιέχουν ασβέστιο , κάλιο , φώσφορο και σίδηρο.

Το ζελέ τους επιτρέπει στον οργανισμό μας να απορροφά σε αργό ρυθμό τα σάκχαρα των τροφών που καταναλώνουμε, με συνέπεια να έχουμε ενέργεια μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ παράλληλα εμποδίζουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μας.

 

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

11 σχόλια

αρης 02/05/2015 - 19:35

Σοφία τι έμπνευση είναι αυτή ;; !! Αλόη ;; Εξαιρετικό !!
Πολλές ευχές για έναν όμορφο Μάη !!

Reply
sofia sofeto 04/05/2015 - 09:02

Καλημέρα!!! Ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
Evangelia vlassopoulou 04/05/2015 - 08:33

Εξαιρετικη η πρόταση σου. Πόσο διατηρείται στο ψυγείο;εχω γεμίσει το μπαλκόνι μου με aloe. Συνήθως βαζω το χυμό στο πρόσωπο κ στα μαλλιά. Ήρθε η ώρα ομως να γίνουν κ μαρμελάδα.

Reply
sofia sofeto 06/05/2015 - 18:51

Επειδή είναι φρέσκια μαρμελάδα , δίχως βράσιμο δλδ και συντηρητικά , χωρίς ζάχαρη, δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής , 2-3 περίπου στο ψυγείο, όσο δλδ αντέχουν οι φράουλες, η αλόη κρατάει λίγο παραπάνω.

Reply
sofia sofeto 06/05/2015 - 18:52

2-3 ημέρες ήθελα να γράψω…

Reply
ΕΥΤΥΧΙΑ 08/06/2015 - 01:19

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ! Μπορώ να την κάνω και με κεράσια, μιας και είναι και εποχή τους? Αν ναι διαφοροποιείται η ποσότητα στέβιας?

Reply
sofia sofeto 08/06/2015 - 23:36

Ευχαριστώ πολύ!!!
Δοκιμασέ την με τα κεράσια!!!
Περιμένω το αποτέλεσμα, στέβια νομίζω πως η ίδια ποσότητα ίσως λίγο λιγότερη, εξαρτάται απ την γλυκά των κερασιών σου, δοκιμάζεις και προσθέτεις αν χρειαστεί!
Καλή επιτυχία!!!

Reply
Πόλυς 05/09/2015 - 16:52

Αγαπητή Σοφία,

Χαίρετε,

Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου. Επειδή έχω αρκετά φυτά αλοης και θα ήθελα να φτιάξω μαρμελάδα, μήπως θα μπορούσες να μου πεις , με πια άλλα φρούτα θα μπορούσα να φτιάξω μαρμελάδα εκτός από φράουλα.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Reply
sofia sofeto 06/09/2015 - 12:40

Καλησπέρα!!!
Φαντάζομαι πως θα ήταν πολύ ωραία με πουρέ ροδάκινου. Για δοκίμασε να μου πεις! Καλή επιτυχία!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!