Συνταγή , κείμενο, φωτογραφία, food styling :
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ) .
Η σοκολατόπιτα είναι ένας πειρασμός που δύσκολα αντιστέκεται κάποιος .
Η οικογένεια μου είναι εθισμένη σε σοκολατένιες γεύσεις
όπως θα έχετε ήδη καταλάβει …
Έτσι λοιπόν μια σοκολατόπιτα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές μας!
Την φτιάχνω συχνά σαν βάση για να προσθέσω πάνω της αγαπημένα μου παγωτά .
Η αγαπημένη μου μους αμυγδάλου
είναι ένα γλύκισμα
που το φτιάχνω αρκετά χρόνια ,
το ίδιο και η μους σοκολάτας μου που την λατρεύω!
Μια τούρτα βέβαια δεν θα ήταν τούρτα αν δεν είχε και μια «τσαχπινιά» ,
τόσο στην γεύση αλλά και στην εμφάνιση!
Τα βύσσινα λοιπόν που είχα κρατήσει στην κατάψυξη μου
για έκτακτες περιπτώσεις ήταν ότι έπρεπε !
Ελάτε να δούμε την συνταγή!
Υλικά για 12 μερίδες :
Σοκολατόπιτα:
3 αυγά
150 γρ. κρυσταλλική στέβια με αναλογία 1: 1 με την ζάχαρη
60 γρ. κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι ούζο ή κονιάκ
Λίγη εσάνς βανίλιας
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 17% λιπαρά
40 γρ. αλεύρι ζέας ή ολικής αλέσεως σταρένιο ή για χωρίς γλουτένη εκδοχή αντικαθιστούμε ιδανικά με 40 γρ. Αλεύρι Teff.
10 γρ. χαρουπάλευρο ( δίνει απίστευτη γεύση και θρεπτικά συστατικά )
1,5 κουταλάκι του γλυκού γεμάτα μπέικιν πάουντερ
Μους αμυγδάλου :
Μια δόση από την Μους αμυγδάλου αλά Sofeto!
Μους σοκολάτας :
125 γρ. κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας
45 γρ . γάλα εβαπορέ ελαφρύ
60 γρ. κάκαο
60 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία με την ζάχαρη 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη
½ σφηνάκι ουίσκι ή κονιάκ ( προαιρετικά )
Λίγη εσάνς βανίλιας
20 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας.
Τα υλικά για το βύσσινο γλυκό του κουταλιού θα την δείτε εδώ.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα
των 135 γρ:
Ετοιμάζουμε πρώτα και τις δύο μους
για να έχουμε τον χρόνο να παγώσουν στο ψυγείο.
Καλό θα ήταν αν γίνεται να τις ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Για την μους αμυγδάλου ακολουθούμε την διαδικασία που θα δείτε αν πατήσετε εδώ.
Για την μους σοκολάτας θα χρειαστούμε ένα βαθύ μπολ.
Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά με το μπλέντερ χειρός.
Τόσο απλό !
Βάζουμε και τις δύο μους στο ψυγείο λοιπόν για να σφίξουν καλά .
Ετοιμάζουμε την σοκολατόπιτα τώρα.
Μέσα σ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρυσταλλική στέβια
μέχρι ν’ ασπρίσει το μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , την βανίλια και το ούζο ή κονιάκ.
Χτυπάμε λίγο όλα μαζί , προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα .
Τέλος προσθέτουμε τα αλεύρια ανακατεμένα με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα
και τοποθετούμε πάνω ένα τσέρκι με διάμετρο 18 – 20 εκατοστά.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 20 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε απ τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι , δίχως να αφαιρέσουμε το τσέρκι ,
να προσθέσουμε μέσα την μους αμυγδάλου
και από πάνω να φτιάξουμε ροζέτες με την μους σοκολάτας.
Φυσικά τελειώνουμε με τα βύσσινα ,
που φτιάξαμε από την συνταγή που θα δείτε εδώ.
Καλό είναι να την αφήσουμε για λίγη ώρα ακόμα στο ψυγείο
μέχρι να την απολαύσουμε.
Αξίζει την αναμονή !
Αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι και τώρα μπορούμε να σερβίρουμε!
Απολαύστε την με την καλύτερη σας παρέα , όπως εγώ μαζί σας!
Σας φιλώ!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
3 σχόλια
Σοφία Χρόνια Πολλά, και από εδώ …
Νομίζω δεν έχω δει πιο λαχταριστές φωτό 🙂
Καλημέρα και καλα Χριστούγεννα! Σκέφτομαι να φτιαξω το γλυκό για τα Χριστούγεννα. Απορία 1: η μους σοκολατας δεν εχει σοκολατα ? κάποιο λάθος μάλλον
Απορια2: τα βύσσινα που να τα βρω τώρα κ δυσκολεύομαι λίγο. Αν βάλω γλυκό του κουταλιού χωρις ζάχαρη του εμπορίου η το παραλείψω εντελώς ποσό αλλάζουν οι υδατάνθρακες? ευχαριστω
Φίλη μου ο δαίμων του …πληκτρολογείου…. σε ευχαριστώ για την υπόδειξη σου, είχα ξεχάσει να γράψω το κακάο. , βύσσινα φρέσκα δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις, μόνο κατεψυγμένα ή κεράσια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν βάλεις γλυκό του κουταλιού του εμπορίου διάβασε πόσους υδατάνθρακες γράφουν επάνω, σίγουρα θα είναι λίγο παραπάνω…