6,8K

Οι μελιτζάνες είναι το αγαπημένο μου λαχανικό του καλοκαιριού.
Η κουνιάδα μου , μου έφερε μερικές λαχταριστές απ’ το χωράφι της ,
είπα να τις τιμήσω και να τις συνοδεύσω
με ένα καταπληκτικό
είπα να τις τιμήσω και να τις συνοδεύσω
με ένα καταπληκτικό
και πολύ υγιεινό ριζότο από φαγόπυρο.
Υλικά :
Για τις μελιτζάνες ιμάμ χωρίς τηγάνισμα.
4 μελιτζάνες αργίτικες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα :
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγο ξύδι
Για το ριζότο από φαγόπυρο :
1 φλιτζάνι του τσαγιού φαγόπυρο σε σπόρους
1 κουταλιά της σούπας Πάστα πιπεριάς φλωρίνης.
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος στην μέση τις μελιτζάνες,
ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι,
τις βάζουμε πάνω σ’ ένα ταψί που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα ,
τις λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο , ελαφρώς με ένα πινέλο.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 175 βαθμούς και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
Παράλληλα ετοιμάζουμε και την σάλτσα .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε μέχρι να “δέσουν”.
Στην συνέχεια βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα,
τις βάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν μια βράση .
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το ριζότο .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει ,
όταν πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι και το φαγόπυρο,
αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να βράσει
και όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και προσθέτουμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό πιάτο!