Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Σοκολατένια τούρτα με κρέμα espresso , χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!

Σοκολατένια τούρτα με κρέμα espresso , χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!

by sofia sofeto
14 σχόλια
 τούρτα εσπρέσο 1
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς…
Αλλά όταν κάθομαι τελευταία,
μπροστά στον υπολογιστή  μου,
συνήθως αργά την νύχτα,
τα μάτια μου δεν αντέχουν…
Κλείνουν απ’ την νύστα,
δεν μπορώ να γράψω τίποτα…
Τον τελευταίο καιρό νιώθω
πως οι ώρες της μέρας δεν μου είναι αρκετές…
Δεν μου φτάνουν να κάνω όλα όσα θέλω…
 
Θέλω  να κάνω υπνοθεραπεία…
Βρείτε μου το μέρος και τον χρόνο κι έφτασα!
Μέχρι τότε όμως , που μεταξύ μας,
 δύσκολο το βλέπω να συμβεί…
Σκέφτηκα να φτιάξω ένα απολαυστικό γλυκό
που περιέχει καφέ espresso!
Συνδυασμένο με τις αγαπημένες μου γεύσεις
της κανέλας και του γαρύφαλου.
 
 
Δεν είμαι σίγουρη αν η ποσότητα
του καφέ που περιέχει ,
είναι αρκετή για να με κρατήσει σε εγρήγορση…
Το μόνο σίγουρο όμως είναι 
ότι με την πρώτη δαγκωματιά αυτού του γλυκού,
οι αισθήσεις αφυπνίζονται…
 

Υλικά :

 
Για το μαλακό παντεσπάνι αμυγδάλου :
 
• 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
• 65 γρ. αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη
• 30 νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
• 50 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
ή αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
• 80 γρ στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:1)
• 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
• 75 γρ. σησαμέλαιο
• 2 αυγά
• 110 γρ. κεφίρ 
• 1 κ.γ εσάνς πικραμύγδαλου
• 1 κ.σ  ούζο
• 1 κ.σ εσάνς βανίλιας.
 
Κρέμα με  espresso :
 
• 2 κ.γ καφέ στιγμιαίου espresso
• 8 κ.σ νερό
• 1/2   κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
• 2 κ.γ κανέλα σε σκόνη
• 100 γρ. στέβια κρυσταλλική  με εριθρυτόλη
(με αναλογία με την ζάχαρη 1:1)
• 140 γρ. ταχίνι
 
Επικάλυψη :
 
• χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
 
τούρτα εσπρέσο 2
Πρώτα θα ετοιμάσουμε την κρέμα με τον καφέ.
Μέσα σ’ ένα κατσαρολάκι θα ρίξουμε το νερό
μαζί με τον καφέ,
ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την στέβια ,
το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Ανάβουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία
και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις ζεσταθούν, όχι να βράσουν όμως,
ρίχνουμε το ταχίνι και το γλάσο σοκολάτας.
Καλό ανακάτεμα με αυγοδάρτη
και αποσύρουμε από την φωτιά.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα
μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Το αφήνουμε στην άκρη και το σκεπάζουμε
με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Μετά το βάζουμε στο ψυγείο
σκεπασμένο με μεμβράνη.
Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι θα χτυπήσουμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ.
θα προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά μας.
Καλό ανακάτεμα με το σύρμα.
Τέλος ανακατεύουμε την βρώμη με το αλεύρι,
το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι αμυγδάλου.
Όλα μαζί τα ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα μας.
Καλό ανακάτεμα να ενωθούν.
Βάζουμε πάνω σε ταψάκια
στρωμένα με λαδόκολλα,
 2 τσέρκι με διάμετρο 28 εκ. και μοιράζουμε
μέσα τους το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170 βαθμούς °C για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συναρμολογούμε το γλυκό μας βάζοντας
ανάμεσα στα δύο κομμάτια απ’ το παντεσπάνι
την κρέμα με τον καφέ.
Γλασάρουμε με την σοκολατένια επικάλυψη
 και προσθέτουμε χοντροκομμένα
τα φιστίκια Αιγίνης.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο
και κάνουμε λίγη υπομονή…
Όχι πολύ…
Σε μια ώρα μπορούμε να το φάμε!
 
Εγώ το λάτρεψα!
Και τώρα που τελειώνω επιτέλους
την ανάρτηση μου θα πάω για ύπνο…
Καλή μας νύχτα και όνειρα γλυκά!
 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

14 σχόλια

Ξανθή 13/11/2013 - 19:56

Σοφία εγώ δεν φτιάχνω συχνά γλυκά γιατί δεν θα τα φάμε. Αυτά που εσύ προτείνεις είναι ένα , κρίμα που είμαι μακριά να δοκιμάσω.
Εμένα μου λείπουν ώρες από την ημέρα μου ώστε να προλάβω όλα όσα θέλω.
Πολλά φιλιά.

Reply
Roula T. 13/11/2013 - 20:15

θα συμφωνήσω Σοφάκι μου!!! Κι εμένα οι ώρες δεν μου φτάνουν, περνούν τόσοοοοο γρήγορα!!!! :/
Το γλυκό σου είναι φανταστικό και όπως πάντα υγιεινό!!!
Φιλάκια πολλά φίλη μου!

Reply
Clo 13/11/2013 - 20:36

Molto invitante e bella la tua torta! Io amo molto il cioccolato e i pistacchi! Bravissima! E’ stato un piacere passare da te! Un bacio da Roma

Reply
Lenia 13/11/2013 - 20:39

Και εμένα μου λείπουν ώρες!!!
Υπέροχη η τουρτίτσα σου! Εύγε!
Φιλάκια!

Reply
Foteini Thes 13/11/2013 - 21:33

Tελικά σε κανένα δεν φτάνει ο ημερήσιος χρόνος…ούτε ακόμα και ο βραδινός!Ας επιδιώξουμε τουλάχιστον να είναι ποιοτικός,τότε πιστεύω ότι δεν θα μας πειράζει να κυλά αδυσώπητος.
Με την άκακη και πολύ εντυπωσιακή τούρτα σου σίγουρα θα περνά ευχάριστα!!Μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση με την προσωπική σου και τόσο χαρακτηριστική σφραγίδα.Μου άρεσε πολύ!!!
Φιλιά πολλά πολλά!!!

Reply
Loulou lolita 14/11/2013 - 07:27

Σοφία σε καταλαβαίνω απόλυτα! Μπράβο σου όμως που προλαβαίνεις και παρ’όλ΄αυτά κάνεις τέτοιες γλυκές αναρτήσεις.
ΥΓ αν δεν έχουμε σησαμέλαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο ή ταχίνι;

Reply
Selcouth 14/11/2013 - 08:58

Έχει και ουζάκι;;;; Ε αυτό δεν το περίμενα! Η τούρτα φαίνεται καταπληκτική και ως εμφάνιση και ως γεύση! Μετά από έναν πειραματισμό μου σε γλυκό με καφέ, κατάλαβα ότι μου αρέσει πολύ η προσθήκη του σε τούρτες. Φαντάζομαι ότι κι αυτή εδώ θα ζωγραφίζει! Γεια στα χεράκια σου Σοφία μου!
Μήπως να πάρεις κάποια μέρα ένα είδος ρεπό; Το χρειάζεται ο οργανισμός μας όταν κουραζόμαστε πολύ, γιατί καλή η προσεγμένη διατροφή, αλλά απαραίτητη και η ξεκούραση! Θα το κάνεις με βαριά καρδιά, αλλά μετά θα καταλάβεις πόσο σε ανανέωσε! Ελπίζω να τα καταφέρεις και να βρεις το χρόνο!
Φιλάκια πολλά πολλά! Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Reply
Eleanna G. 14/11/2013 - 09:29

Αχ, έτσι κάπως ένιωθα κι εγώ όταν διάβαζα για το μεταπτυχιακό μου… Μαζί με το πτυχίο πήρα 10 κιλά! (ευτυχώς τα έχασα με το που γύρισα στα πάτρια εδάφη, αλλά… ) Ατιμη κούραση! Ζητάει σοκολάτα συνέχεια! Ευτυχώς εσύ μας προτείνεις μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση 🙂 Καλή σου μέρα!!!

Reply
manousina 14/11/2013 - 14:15

Μεγάλο με πρόβλημα με το 24ωρο!!!! Εξαιρετικό το γλυκό σου

Reply
ΕΛΕΝΑ 14/11/2013 - 16:01

Εντυπωσιακή η τούρτα σου, με ενδιαφέροντα υλικά!
Καλό απόγευμα!

Reply
Helen Gr 14/11/2013 - 16:29

Η τούρτα φαίνεται εκπληκτική σε εμφάνιση. Πρέπει να είναι γευστική, αν κρίνω από τα υλικά της! Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.
Φιλιά

Reply
sundayspoon 15/11/2013 - 11:45

Πολύ ενδιαφέρουσα η τούρτα σου, Σοφάκι! Βάζω στοίχημα ότι και η γεύση είναι εξίσου υπέροχη με την εμφάνιση! Μπράβο!
Όσο για την κούραση, είναι λογικό να χρειαζόμαστε πού και πού διάλειμμα! Να δεις που ο οργανισμός σου θα φορτώσει σιγά σιγά μπαταρίες και θα επανέλθεις δριμύτερη!
Φιλάκια!!!

Reply
Ερμιόνη 16/11/2013 - 07:01

Την επόμενη φορά που ο οργανισμός μου θα χρειάζεται επειγόντως καφεϊνη, με βλέπω να φτιάχνω το γλυκάκι σου Σοφία!
Όλα του μου αρέσουν, ειδικά αυτή η κρέμα εσπρέσο φαίνεται εξαιρετική!
Φιλιά, καλό ΣΚ!

Reply
Kate'sCakeBox 20/11/2013 - 14:11

Πως μου ξέφυγε η σούπερ τούρμπο τουρτίτσα?κρέμα εσπρέσσο?πρέπει να είναι το κάτι άλλο σε γεύση με μία πρώτη μελέτη!!πιστεύω ότι για Χριστουγεννιάτικες μέρες γιορτινές θα είναι μία εξαιρετική ιδέα για τραπέζι!!!πολύ πρωτότυπη!!μπράβο σου Σοφάκι μου!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!