20,K
Κάθε καλοκαίρι ,
η αχλαδιά στο πατρικό μου σπίτι
είναι γεμάτη από υπέροχα ,
πολύ γευστικά και βιολογικά φρούτα!
Πολλά βέβαια, από αυτά,
έχουν το …σκουληκάκι τους,
εφόσον δεν ραντίζεται ποτέ το δέντρο.
Η ουσία είναι ότι τρώμε καθαρό αχλάδι.
Μάζεψα κι εγώ μερικά ,
είπα να τα κάνω ένα γλυκάκι!
Ένα εξαιρετικά αρωματικό αχλαδάκι!
Υλικά:
500 γρ. καθαρισμένα αχλάδια
400 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
5 καρφάκια γαρύφαλλου
1 ξυλάκι κανέλας
3 σπόρους καρδάμωμου (κακουλέ) σπασμένους
5 φύλλα Λουίζας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
40 γρ στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη
( αναλογία με την ζάχαρη 1:1 )
30 γρ. σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Λοιπόν , ξεκινάμε!
Κόβουμε τα αχλάδια στα τέσσερα
και αφαιρούμε τους σπόρους.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα
και προσθέτουμε το κρασί.
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και την Λουίζα.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
με κλειστό το καπάκι.
Όταν έχουν μαλακώσει προσθέτουμε
το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από την φωτιά
και προσθέτουμε την στέβια,
ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.
Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο
και βάζουμε τα κομμάτια ένα ένα,
προσέχοντας να μην αφήνουμε
πολλά κενά ανάμεσα τους.
Τέλος προσθέτουμε και το σιρόπι
και κλείνουμε το βάζο μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει γυρίζοντας το ανάποδα ,
με τον τρόπο αυτό κλείνει αεροστεγώς.
Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Δοκιμάστε το με γιαούρτι , μέσα σε κρέπες ,
πάνω σε τάρτα, μαζί με παγωτό βανίλια….
Θα σας ενθουσιάσει!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
3 σχόλια
[…] Γλυκό του κουταλιού αχλάδι! ( με στέβια ). […]
Επειδή στη δική μου περίπτωση απαγορευεται το αλκοολ, με τι μπορώ να αντικαταστήσω το κρασί;; Ευχαριστώ!! 🙂
Έφη θα σου πρότεινα να βράσεις σε 500 ml νερό , 2-3 ξυλάκια κανέλας Κεΰλάνης , θα σου απομείνει μετά από τον βρασμό ( περίπου 5 λεπτών) γύρω στα 400 ml κανελόζουμου. Αυτό θα το χρησιμοποιήσεις αντί για κρασί. Καλή επιτυχία!!!