Home ΓΛΥΚΑ Γαλακτομπούρεκο, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!!!

Γαλακτομπούρεκο, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!!!

by sofia sofeto
17 Σχόλια
Προχθές έφτιαξα τα μπακλαβαδάκια,
έγιναν ανάρπαστα…
Ίσα που πρόλαβα να δοκιμάσω!
Σήμερα είπα να το προχωρήσω λίγο παραπέρα με τα σιροπιαστά
και να φτιάξω ένα ακόμα αγαπημένο μου γλυκό,
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ!!!
Υλικά :
570 γρ. φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές κοφτές της σούπας στέβια κρυσταλλική 1:5
2 αυγά
λίγη φυσική βανίλια
20 γρ. ελαιόλαδο
 10-12  φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για άλειμμα
 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιρόπι Αγαύης (Τι είναι η Αγαύη;)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Ξεκινάμε ρίχνοντας μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα,την βανίλια  και το σιμιγδάλι.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη
και ανάβουμε στην φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα ,
αποσύρουμε απ’ την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια , το  Limoncello χωρίς ζάχαρη.
και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο ,
την έχουμε σκεπάσει με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Παίρνουμε το ταψί μας και με ένα πινέλο το περνάμε ελαιόλαδο ,
ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και ξεκινάμε να στρώνουμε .
Κάθε φύλλο που στρώνουμε το περνάμε ελαιόλαδο με το πινέλο.
συνολικά βάζουμε 5 φύλλα κάτω.
Στην κρέμα μας, που έχει πια κρυώσει ,
ρίχνουμε τ’ αβγά κτυπημένα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα πάνω απ’ τα φύλλα που έχουμε στρώσει.
 
 Στην συνέχεια , γυρίζουμε τις άκρες απ΄τα φύλλα που προεξέχουν ,
να πέσουν πάνω στην κρέμα.
Αρχίζουμε να στρώνουμε τα πάνω φύλλα τώρα με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τα κάτω.
Όταν βάλουμε και το τελευταίο φύλλο και το περάσουμε ελαιόλαδο ,
παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι
 και χαράζουμε τα κομμάτια του γλυκού μας ,
τις μερίδες δηλαδή.
 Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γλυκό μας.
Πριν το βγάλουμε απ’ τον φούρνο έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας,
ανακατεύουμε το σιρόπι Αγαύης με το χυμό λεμονιού
 και το περιχύνουμε πάνω στο καυτό γλυκό μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι και μετά…
Μμμμμ!!!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

17 Σχόλια

ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΡΓΑ 17/02/2013 - 20:56

τρελαθηκα!!! τελειο! βεβεαια δεν ειχα την “ακριβη μας’ στεβια κ ετσι εβαλα2κσ γλυκαντικη σκονη λιντλ κ 4κσ υγρο νατρεεν. ηατν θεικο!!!!!! χωρις αλκοολ με 10 κσ κακαο και ειχε υπεροχη υφη!!!!!!!!!

Reply
Sofia Sofeto 17/02/2013 - 21:23

Γεια σου Σωτηρία μου,
χαίρομαι που σου άρεσε, αλλά φαντάζομαι απ’τα συμφραζόμενα πως δεν ήταν το γαλακτομπούρεκο αυτό που έφτιαξες…
Μήπως η σάλτσα σοκολάτας;
Αν θέλεις απάντησε μου ,
σ’ευχαριστώ πολύ!

Reply
ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΡΓΑ 19/02/2013 - 20:39

KΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΝΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΩΣ! ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΑΥΗ ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ. Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΤΕ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΑΝΕΙΣ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Reply
Sofia Sofeto 19/02/2013 - 21:36

Καλησπέρα Σωτηρία μου!
Αν το φτιάξεις με στέβια και αγαύη όπως το έφτιαξα εγώ,
είναι υπέροχο!
Δοκιμασε το και θα με θυμηθεις!

Reply
CharCoqiz 01/12/2013 - 13:31

Σοφια μου,το εκανα αλλα εβαλα 1 φλιτζανι σιμιγδαλι και λιγο κορν φλαουρ γιατι δεν εδενε η κρεμα!!Πολυ καλη 🙂

Reply
sara key 02/06/2014 - 18:56

Καλησπέρα!
Το γαλακτομπούρεκο φαίνεται τέλειο γιατί δεν έχει βούτυρο, που το απεχθάνομαι και ζάχαρη φυσικά…. θα το φτιάξω λίαν συντόμως!!!
Αναρωτιέμαι όμως μήπως με το ελαιόλαδο ”μυρίζει” ;

Reply
Sofia Sofeto 02/06/2014 - 20:37

Προσωπικά δεν μου μυρίζει το ελαιόλαδο, αν εσύ πιστεύεις πως δεν θα σου αρέσει μπορείς να το αντικαταστήσεις με σησαμέλαιο που είναι πιο ελαφρύ και εξίσου υγιεινό!
Καλή σου επιτυχία!!!

Reply
Dionysis 30/01/2015 - 23:14

Καλησπερα! Επειδη πιο πολυ χρησιμοποιω μελι, μπορω να αντικαταστησω στην κρεμα τη στεβια και στο σιροπι το σιροπι αγαυης με μελι? Ευχαριστω πολυ!

ΥΓ. Αν ναι στην κρεμα, θα πρεπει να βαλω παραπανω σιμιγδαλι?(επειδη το μελι εχει ενα ποσοστο νερου.)

Reply
Μαρια κρητη 09/11/2015 - 18:03

Υπεροχη συνταγη!Πρωτη φορα το εφτιαξα μην εχοντας εμπειρια σε συνταγες χωρις ζαχαρη και το αποτελεσμα μας ανταμειψε πληρως. (Πλεον την υιοθετω και για τους μη “διαιτουντες”.)
Δοκιμαστε την!

Reply
sofia sofeto 11/11/2015 - 15:24

Χαίρομαι πάρα πολύ Μαρία μου!!! 🙂

Reply
Άρτεμις Κούτση 23/01/2017 - 11:23

Καλημέρα.Μπορουμε στα γλυκά ταψιού αντί για σιρόπι να χρησιμοποιήσουμε κανελοζουμο?

Reply
sofia sofeto 25/01/2017 - 00:07

Άρτεμις καλησπέρα.
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ερώτηση σου.
Κανελόζουμο χωρίς γλυκαντικό;

Reply
Άρτεμις Κούτση 26/01/2017 - 13:05

Το κανελοζουμο από μόνο του είναι γλυκό.Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για σιρόπι ή ακόμα και χρησιμοποιώντας και κάποια άλλη γλυκαντική ουσία για να σιροπιασουμε τα γλυκά ταψιού.Ευχαριστω.Να χαίρεσαι και την κορακλα σου . Φιλιά

Reply
sofia sofeto 26/01/2017 - 17:04

Όταν λες είναι γλυκό, πως ακριβώς το γλυκαίνεις; με μέλι , με τι άλλο;

Reply
Άρτεμις Κούτση 28/01/2017 - 23:45

Το κανελοζουμο το έπινα και σα ρόφημα.Ειναι γλυκό χωρίς άλλη γλυκαντική ουσία.Η ιδέα αυτή μου ήρθε με το σιροπιασμα που έκανες στα μελομακάρονα.Φιλια

Reply
sofia sofeto 29/01/2017 - 09:48

Αν το φτιάξεις όπως το κάνω για τα μελομακάρονα, μαζί με αγαύη και μέλη ή με ένα από τα δύο ή με ζάχαρη καρύδας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σιρόπι, σκέτο φοβάμαι πως όχι.

Reply
Άρτεμις Κούτση 29/01/2017 - 11:23

Ο.Κ.ευχαριστώ πολυυυυυυύ!!!!!! Φιλιά

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More