35,5K
Όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού,
και θέλω να έχω μαζί μου ένα απολαυστικό,
αλλά πάντα υγιεινό κολατσιό,
έχω στην τσάντα μου τα μπισκότα αμυγδάλου με σοκολάτα!
Είναι μια συνταγή που κατέληξα μετά από αρκετά πειράματα…
Ελπίζω να την απολαύσετε!
Υλικά :
• 60 γρ. ταχίνι
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 70 γρ. στέβια κρυσταλική με εριθρυτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1
• 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
( αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ )
• 30 γρ. αλεύρι φουντουκιού
( φουντούκια αλεσμένα στο μπλέντερ )
• 50 γρ. σοκολάτα μαύρη τριμμένη
( 70% κακάο )
•2 αυγά
• 65 γρ. φρέσκο γάλα
• 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
• 30 γρ. νιφάδες βρώμης
αλεσμένες στο μπλέντερ
• 40 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
• λίγη φυσική βανίλια
• λίγο φιλέ αμυγδάλου
Υδατάνθρακες: 31 γρ./100 γρ.
Λιπαρά: 30 γρ./100 γρ.
*Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συνταγή
με τον πίνακα πλήρους διατροφικής ανάλυσης.
**Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας στο κανάλι μου στο YouTube ,
ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!
Μέσα σ’ ένα μπολ βάζουμε
τα αυγά με την στέβια και χτυπάμε
μέχρι να ασπρίσουν με το μίξερ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το γάλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Τώρα ρίχνουμε την κανέλα,
το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια.
Προσθέτουμε επίσης την σοκολάτα
και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια την βρώμη και το αλεύρι ανακατεμένα μαζί με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου , στις αντιστάσεις .
Στρώνουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί ,
παίρνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα μας και ακουμπάμε στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν , περίπου 15 – 20 λεπτά.
Ίσως στην αρχή σας φανούν λίγο μαλακά ,
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου , στις αντιστάσεις .
Στρώνουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί ,
παίρνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα μας και ακουμπάμε στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν , περίπου 15 – 20 λεπτά.
Ίσως στην αρχή σας φανούν λίγο μαλακά ,
αλλά μόλις κρυώσουν γίνονται πιο σκληρά .
Όταν έχουν κρυώσει καλά τα βάζετε σε μπολ με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
12 σχόλια
Μήπως μππρώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι από φαγόπυρο αντί ολικής αλέσεως;
Δοκίμασε το, νομίζω πως ναι…
περιμένω το αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!
Το δοκίμασα σήμερα το πρωί κ η συνταγή ήταν οκ και με το φαγόπυρο! Είναι όντως πολύ νόστιμα!!
Καλημέρα. Συγχαρητήρια για το blog σας.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την αγαύη, να βάλω ίση ποσότητα με το μέλι;
Ευχαριστώ
Γιώτα σ ‘ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Να βάλεις ίδια ποσότητα, καλή επιτυχία!!!
Φοβερά φαίνονται!! Το γάλα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε? Χυμό πορτοκάλι?
Μπορείς να βάλεις γάλα καρύδας ή και χυμό πορτοκάλι . Το καθένα θα δώσει διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.
Επειδή έχω δυσανεξία στο ταχίνι και στο βούτυρο καρύδας τι άλλο μπορώ να χρησιμοποίησω
Μπορείς να βάλεις ελαιόλαδο.
posa kommatia vgainei sth dosi?
Στο αέρα η στις αντιστασεις? Σε τι θερμοκρασία?
Τα γράφω όλα στην συνταγή .