20,6K
Το κοτόπουλο είναι απ΄τα
αγαπημένα μου πουλερικά.
Το κλασσικό κοτόπουλο στο φούρνο
με πατάτες, λεμονάκι, σκόρδο και ρίγανη,
είναι απ’ τα λεγόμενα “μαμαδίστικα”
πιάτα της κουζίνας μας.
Σήμερα είπα να το κάνω λίγο διαφορετικά,
μια αλλαγή χρειάζεται ,
και νομίζω πως άξιζε τον κόπο…
Υλικά 6 άτομα :
• 1 κοτόπουλο
( κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής )
• 1 κιλό πατάτες μικρές
• 3 κολοκυθάκια
κομμένα στη μέση κατά μήκος
• 4 σκελίδες σκόρδου
• 6 μικρά κρεμμύδια ξερά
• ξερή ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι
• 3 πιπεριές Φλωρίνης
• 300 γρ μανιτάρια φούσκες ( αγκάρικους )
• 2 φρέσκα καλαμπόκια κομμένα σε 6 κομμάτια
• 1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ή ροζέ
• 6 μικρά καρότα
• 4 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• χυμό από 2 λεμόνια.
Διαδικασία :
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο
και αφαιρούμε το δέρμα
και τα λιπαρά σημεία του.
Το τοποθετούμε σε μια γάστρα με καπάκι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες,
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες,
τις αφήνουμε ολόκληρες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και ρίγανη.
Τέλος προσθέτουμε το κρασί
Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και ρίγανη.
Τέλος προσθέτουμε το κρασί
και σκεπάζουμε την γάστρα
με το καπάκι της.
Βάζουμε το φαγητό στον προθερμασμένο
φούρνο στους 160°C.
Αφήνουμε ιδανικά όλη νύχτα,
μειώνοντας την θερμοκρασία στους 120° C.
Όταν είναι έτοιμο,
Όταν είναι έτοιμο,
έχουμε ανακατέψει το ελαιόλαδο
και το χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε πάνω απ’ το φαγητό μας.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
Καλή μας όρεξη!!
Περιχύνουμε πάνω απ’ το φαγητό μας.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
Καλή μας όρεξη!!
2 σχόλια
Δεν χρειάζεται να βάλω νερό;
Όχι δεν χρειάζεται. Τα υλικά θα ψηθούν με τα δικά τους υγρά στην χαμηλή θερμοκρασία.