13,8K
Σας αρέσουν τα δαμάσκηνα;
Τώρα είναι η εποχή που τα βρίσκουμε φρέσκα
και τα φτιάχνουμε ωραίο γλυκό του κουταλιού.
Θα συνοδεύσουν έτσι το γιαουρτάκι μας
και θα μας δώσουν
τις πολύτιμες φυτικές ίνες τους
χωρίς να μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες!
Υλικά :
500 γρ. φρέσκα δαμάσκηνα
1 κλαράκι αρμπαρόριζα ή Λουΐζα
( εναλλακτικά μπορούμε να αρωματίσουμε
με 1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης
και 1 κ.γ ξύσμα βιολογικού πορτοκαλιού )
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
(φυσικό πηκτικό μέσο
που προέρχεται από φύκια,
θα το βρείτε σε μπαχαράδικα
και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα )
50 γρ στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ :
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα
και τα κόβουμε στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι τους
και τα βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το νερό, την αρμπαρόριζα
την στέβια και το αγάρ αγάρ.
Ανάβουμε την φωτιά,
σκεπάζουμε με το καπάκι
και μόλις αρχίζει να βράζει
χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά
μέχρι να μαλακώσουν .
Αποσύρουμε από την φωτιά
και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού .
Σε αποστειρωμένο βάζο ,
βάζουμε το γλυκό μας
και το κλείνουμε καλά με το καπάκι του.
Γυρίζουμε ανάποδα το βάζο
και το αφήνουμε να κρυώσει.
Με τον τρόπο αυτό κλείνει αεροστεγώς.
Διατηρείται στο ψυγείο εφόσον είναι κλειστό
για 4-5 μήνες, όταν το ανοίξουμε
πρέπει να το καταναλώσουμε
εντός 4-5 ημερών
Σας εύχομαι να το απολαύσετε!
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου
που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
2 σχόλια
Σοφία μου, έκανα σήμερα τη συνταγή σου!!! Τοσο εύκολη και νόστιμη! Μπράβο!!! =)
[…] Γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο! ( με στέβια). […]