Home VeganVegan Δαμάσκηνα ,γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.

Δαμάσκηνα ,γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
2 Σχόλια
Σας αρέσουν τα δαμάσκηνα;
Τώρα  είναι η εποχή που τα βρίσκουμε φρέσκα
και τα φτιάχνουμε ωραίο γλυκό του κουταλιού.
Θα συνοδεύσουν έτσι το γιαουρτάκι μας
και θα μας δώσουν
τις πολύτιμες φυτικές ίνες τους
χωρίς να μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες!
Υλικά :
500 γρ. φρέσκα δαμάσκηνα
1 κλαράκι αρμπαρόριζα ή Λουΐζα
( εναλλακτικά μπορούμε να αρωματίσουμε
με 1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης
και 1 κ.γ ξύσμα βιολογικού πορτοκαλιού )
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
(φυσικό πηκτικό μέσο
που προέρχεται από φύκια,
θα το βρείτε σε μπαχαράδικα
και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα )
50 γρ στέβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ :
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα
και τα κόβουμε στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι τους
  και τα βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το νερό, την αρμπαρόριζα
την στέβια και το αγάρ αγάρ.
   Ανάβουμε την φωτιά,
σκεπάζουμε με το καπάκι
και μόλις αρχίζει να βράζει
χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
 Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά
μέχρι να μαλακώσουν .
Αποσύρουμε από την φωτιά
και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού .
Σε αποστειρωμένο βάζο ,
βάζουμε το γλυκό μας
 και το κλείνουμε καλά με το καπάκι του.
Γυρίζουμε ανάποδα το βάζο
και το αφήνουμε να κρυώσει.
Με τον τρόπο αυτό κλείνει αεροστεγώς.
Διατηρείται στο ψυγείο εφόσον είναι κλειστό
για 4-5 μήνες, όταν το ανοίξουμε
πρέπει να το καταναλώσουμε
εντός 4-5 ημερών
Σας εύχομαι να το απολαύσετε!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

2 Σχόλια

Ειρηνη 04/09/2016 - 19:00

Σοφία μου, έκανα σήμερα τη συνταγή σου!!! Τοσο εύκολη και νόστιμη! Μπράβο!!! =)

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More