Όταν ξεκίνησα το Sofeto , πριν 4 χρόνια περίπου ,
είχα μια μεγάλη επιθυμία να βρω τρόπους
και να φτιάξω τα δικά μου γλυκά του κουταλιού.
Να δοκιμάσω τεχνικές που θα μου έδιναν το επιθυμητό αποτέλεσμα .
Για μένα αυτό ήταν , η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διατροφική αξία του γλυκού,
η μικρότερη επιβάρυνση για τον οργανισμό μας σε θερμίδες
και φυσικά η απόλαυση!
Έψαξα και βρήκα τα απαραίτητα υλικά μου , ξεκίνησα τα πειράματα μου!
Η πρώτη μου επαφή με όλα αυτά άρχισε δειλά δειλά το 2011 …
Μετά από άλλοτε επιτυχημένες και άλλοτε αποτυχημένες προσπάθειες ,
κατάφερα να φέρω την απαραίτητη ισορροπία στα υλικά μου
που πρώτη φορά είχα στα χέρια μου.
Το αγάρ αγάρ ήταν για μένα το μαγικό υλικό που λίγοι μέχρι τότε γνώριζαν ,
κι εγώ τυχαία το ανακάλυψα ψάχνοντας για ένα φυσικό πηκτικό μέσον
που θα με βοηθούσε να «δέσω» τα σιρόπια στα γλυκά μου ,
μιας και χωρίς την προσθήκη ζάχαρης αυτό ήταν αδύνατον να γίνει.
Η στέβια σαν γλυκαντική ύλη που χρησιμοποιώ ,
δεν είναι σε θέση να αποδώσει «δέσιμο» του γλυκού μου ,
οπότε το αγάρ αγάρ ήταν μια ιδέα που στριφογύριζε στο μυαλό μου!
Είναι ένα υλικό που με βοηθάει πολύ ,
το να βρω βέβαια την σωστή αναλογία με δυσκόλεψε λίγο…
Είναι ένα προϊόν που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα
που θα χρησιμοποιήσει κάποιος.
Με τα πολλά βρήκα τις σωστές αναλογίες
και ήμουν πια στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τις συνταγές μου!
Τώρα πια θα βρείτε συνταγές ανάλογες και σε άλλα blogs
και ομάδες του face book κυρίως,
που έχουν την «ευγένεια» να με αντιγράφουν…
Αυτό βέβαια είναι μια άλλη … ιστορία
που συνήθως αντιμετωπίζουν τα blogs που κάνουν πρωτοποριακές προτάσεις…
Σήμερα ενόψει της καθαρής Δευτέρας και της Σαρακοστής που έρχονται,
σκέφτηκα να μαζέψω σε μια ανάρτηση αυτά τα γλυκάκια μου
και να σας τα παρουσιάσω όλα μαζί για να σας διευκολύνω να τα βρείτε
και ελπίζω να τα απολαύσετε!
Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο! ( με σιρόπι αγαύης ).
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι! (με σιρόπι αγαύης ).
Γλυκό του κουταλιού ανανάς! ( με στέβια ).
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι! ( με σιρόπι αγαύης).
Γλυκό του κουταλιού φράουλα! (με στέβια).
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο! (με στέβια).
Γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο! ( με στέβια).
Γλυκό του κουταλιού κεράσι! ( με στέβια ).
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο! (με στέβια ).
Γλυκό του κουταλιού σταφύλι με λουίζα και κανέλα! ( με στέβια ).
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι σε χυμό από ρόδι! ( με στέβια ).
Γλυκό του κουταλιού αχλάδι! ( με στέβια ).
Γλυκό του κουταλιού cranberry! (με στέβια ).
Γλυκό του κουταλιού κάστανο (Marrons glacés), με μέλι και μπαλσάμικο!
12 σχόλια
συγχαρητηρια!
Σας ακολουθω φανατικα και ολα μου τα γλυκα τα φτιαχνω με δικες σας συνταγες!
Ευχαριστώ πολύ!!! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου!!@ 🙂
Καταπληκτικά τα γλυκά σου Σοφία!!!Εχω αδυναμία στο πορτοκάλι με λεμόνι και στην φράουλα!!Μπράβο σου!!!!
Γεια σου Σοφί,να ρωτησω παρακαλώ,αν θα μπορουσα,αντί για Αγαύη,να χρησιμοποίησω,το μελάνι μας το γνήσιο το κρητικό που το έχουμε αρκετό??? Ευχαριστώ και επίσεις ενα ακό.η ευχαριστώ,για όλα αυτά που μας δίνεις φιλιααα,απο κρητη.
Είναι σπουδαίο αυτό που κάνετε, ειδικά για κάποιους που έχουν και κάποια μικροπροβλήματα με τη διατροφή τους. Συνειδητοποιώ που όσο περνά ο καιρός, την έχω ενσωματώσει στη καθημερινότητά μου. Χίλια μπράβο!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια ❤️
το site σας είναι το πρώτο στις αναζητήσεις μου, όταν πρόκειται να δημιουργήσω μαγειρικά!! Συγχαρητήρια
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια ❤️
Υπέροχη ανακάλυψη το blog σας
Σας ευχαριστώ
Να είστε καλά ❤️
Συγχαρητήρια για τις ωραίες και απλές συνταγές
Σας ευχαριστώ πολύ.