Home Vegan Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς βράσιμο και χωρίς ζάχαρη.

Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς βράσιμο και χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
4 σχόλια

Η πιο γρήγορη μαρμελάδα που φτιάξατε ποτέ….
Υλικά :
• 200 γρ πολύ ώριμα βερίκοκα
• 15-20 σταγόνες υγρής στέβια
(αναλογία με την ζάχαρη:
4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη)
• 1 κ.σ (5 γρ) σπόροι Chia
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Πλένουμε καλά και πολτοποιούμε
τα βερίκοκα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε την στέβια, τους σπόρους Chia
και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο την μαρμελάδα μας,
μετά από 15 λεπτά ανακατεύουμε
μ’ ένα κουτάλι και ξανά στο ψυγείο.
Αφήνουμε ιδανικά όλη την νύχτα.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη
να την απολαύσουμε.
Καλό θα είναι να την καταναλώσουμε άμεσα,
 γιατί δεν έχει μεγάλη διαρκεια ζωής
εφόσων δεν έχει βράσει,
αλλά και γιατί δεν περιέχει ζάχαρη
ή άλλα συντηρητικά. Καλή επιτυχία!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

4 σχόλια

Sofia Georgiadou 04/08/2013 - 11:14

Ηθελα να ρωτησω, μπορω να βρασω τα βερυκοκα και να βαλω μετα την στεβια και τους σπορους; Δηλαδη κανει να βαλω σε ζεστο προιον τους σπορους;

Reply
Sofia Sofeto 04/08/2013 - 14:49

Σοφία μου ,
γιατί θέλεις να τα βράσεις;
Αν θέλεις να κάνεις βραστή μαρμελάδα δεν χρειάζεται να βάλεις chia , μπορείς να βάλεις αγάρ αγάρ.
Νομίζω πως αν τελικά θες να βάλεις τους σπόρους ίσως είναι καλύτερα να αφήσεις να κρυώσει η μαρμελάδα και μετά να τους προσθέσεις.

Reply
Stella Papadaki 09/06/2014 - 19:04

Βγήκαν τα βερικοκα και εχεις την τέλεια συνταγή! Αυριο θα τη δοκιμάσω κιόλας. Θα τη δοκιμάσω και με φράουλες 🙂

Ποσες μερες άραγε διατηρείται?

Reply
Sofia Sofeto 10/06/2014 - 21:09

Γεια σου Στέλλα μου!
Καλή επιτυχία εύχομαι!
Η ποσότητα της μαρμελάδας δεν είναι μεγάλη γιατί η διάρκεια ζωής της είναι μικροί, γιατί δεν υπάρχει ζάχαρη να την συντηρήσει, ζει όσο και το φρούτο ουσιαστικά!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!