12,7K
Η πιο γρήγορη μαρμελάδα που φτιάξατε ποτέ….
Υλικά :
• 200 γρ πολύ ώριμα βερίκοκα
• 15-20 σταγόνες υγρής στέβια
(αναλογία με την ζάχαρη:
4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη)
• 1 κ.σ (5 γρ) σπόροι Chia
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Πλένουμε καλά και πολτοποιούμε
τα βερίκοκα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε την στέβια, τους σπόρους Chia
και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο την μαρμελάδα μας,
μετά από 15 λεπτά ανακατεύουμε
μ’ ένα κουτάλι και ξανά στο ψυγείο.
Αφήνουμε ιδανικά όλη την νύχτα.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη
να την απολαύσουμε.
Καλό θα είναι να την καταναλώσουμε άμεσα,
γιατί δεν έχει μεγάλη διαρκεια ζωής
εφόσων δεν έχει βράσει,
αλλά και γιατί δεν περιέχει ζάχαρη
ή άλλα συντηρητικά. Καλή επιτυχία!
4 σχόλια
Ηθελα να ρωτησω, μπορω να βρασω τα βερυκοκα και να βαλω μετα την στεβια και τους σπορους; Δηλαδη κανει να βαλω σε ζεστο προιον τους σπορους;
Σοφία μου ,
γιατί θέλεις να τα βράσεις;
Αν θέλεις να κάνεις βραστή μαρμελάδα δεν χρειάζεται να βάλεις chia , μπορείς να βάλεις αγάρ αγάρ.
Νομίζω πως αν τελικά θες να βάλεις τους σπόρους ίσως είναι καλύτερα να αφήσεις να κρυώσει η μαρμελάδα και μετά να τους προσθέσεις.
Βγήκαν τα βερικοκα και εχεις την τέλεια συνταγή! Αυριο θα τη δοκιμάσω κιόλας. Θα τη δοκιμάσω και με φράουλες 🙂
Ποσες μερες άραγε διατηρείται?
Γεια σου Στέλλα μου!
Καλή επιτυχία εύχομαι!
Η ποσότητα της μαρμελάδας δεν είναι μεγάλη γιατί η διάρκεια ζωής της είναι μικροί, γιατί δεν υπάρχει ζάχαρη να την συντηρήσει, ζει όσο και το φρούτο ουσιαστικά!