21,8K
Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω
μια ελαφριά γλυκιά μους.
Ήθελα κάτι γρήγορο και εύκολο ,
γιατί ο χρόνος που είχα στην διάθεση μου,
ήταν πολύ λίγος .
Πήρα λοιπόν τα υλικά μου
και μέσα σε δέκα λεπτά
είχα έτοιμο το γλυκάκι μου !
Υλικά :
• 400 γρ. ανθότυρο
• 300 ml αριάνι 1,7% λιπαρά
• 100 γρ στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη
(αναλογία με την ζάχαρη 1:1)
• χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 50 ml ροδόνερο
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Μέσα σ’ ένα μπλέντερ βάζουμε το ανθότυρο
με το αριάνι και τα χτυπάμε.
Προσθέτουμε την στέβια και χτυπάμε πάλι.
Ρίχνουμε το ξύσμα, τον χυμό και το ροδόνερο, χτυπάμε για τελευταία φορά.
Αυτό ήταν!
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούμε να σερβίρουμε. Με γλυκό του κουταλιού
ή μαρμελάδα για παράδειγμα.
Έβαλα μους και από πάνω λίγη Μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη ή διαφορετικά μπορούμε να βάλουμε
Mαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη!
Εναλλακτικά έφτιαξα και το “cheesecake της τεμπελιάς “,όπως το λέω εγώ…
Δηλαδή πήρα ένα μπισκότο χωρίς ζάχαρη,
το έσπασα με τα χέρια μου και το έβαλα σ’ ένα ποτηράκι, πρόσθεσα από πάνω λίγη μους
και λίγο Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο χωρίς ζάχαρη!
Ξανά λίγη μους και πάλι βερίκοκο, έτοιμο το γλυκό!!!
Εναλλακτικά έφτιαξα και το “cheesecake της τεμπελιάς “,όπως το λέω εγώ…
Δηλαδή πήρα ένα μπισκότο χωρίς ζάχαρη,
το έσπασα με τα χέρια μου και το έβαλα σ’ ένα ποτηράκι, πρόσθεσα από πάνω λίγη μους
και λίγο Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο χωρίς ζάχαρη!
Ξανά λίγη μους και πάλι βερίκοκο, έτοιμο το γλυκό!!!
2 σχόλια
Σοφία, ποσες μέρες μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή μους?
Όχι παραπάνω από 3 μέρες.