Home Super food Παγωτό αβοκάντο με ούζο & πορτοκάλι , μια περιπέτεια στο Αιγαίο !

Παγωτό αβοκάντο με ούζο & πορτοκάλι , μια περιπέτεια στο Αιγαίο !

by sofia sofeto
27 Σχόλια


487

 

Είναι κάποιες φορές στην ζωή μας 
που η τύχη μες την ατυχία μας ,
μας οδηγεί ν’ ανακαλύψουμε εικόνες της ομορφιάς
 αυτού του τόπου ,
που δύσκολα θα είχαμε την δυνατότητα να το κάνουμε…
 
Μια τέτοια ευκαιρία μου δόθηκε πριν λίγο καιρό…
 
Κύριος προορισμός μου η Ρόδος!
Το νησί των ιπποτών και των μεσαιωνικών κάστρων
ήταν μπροστά μου και με καλούσε να αποτυπώσω 
με τον φωτογραφικό φακό μου κάθε του γωνιά ,
που με ταξίδευε πίσω στον χρόνο…
 
Στην εποχή των ιπποτών ,
του μεγάλου Μαγίστρου και του επιβλητικού μεσαιωνικού κάστρου του…
Ένα τέλειο σκηνικό για ταινία μιας άλλης εποχής…
 
 
Στα βοτσαλόστρωτα σοκάκια συναντούσα ανθρώπους απ’ την άλλη άκρη της γης 
που προσπαθούσαν σαν εμένα να αποτυπώσουν ,
άλλος με την φωτογραφική του μηχανή 
και άλλος με τα πινέλα του,
την πολλές φορές μελαγχολική αίσθηση 
που αποπνέει αυτή η γωνιά του νησιού .

 

425
 
Προσωπικά είχα την ευκαιρία να φωτογραφίσω 
πολλά απ’ τα αγαπημένα μου ψηφιδωτά.
Είχα την χαρά να μελετήσω την τεχνική και την αισθητική
των αρχαιοελληνικών μωσαϊκών του 5ου αιώνα μ.χ ,
ρωμαϊκών ψηφιδωτών αλλά και σύγχρονων βοτσαλοτών
που συναντά κάποιος σε αφθονία στους δρόμους της πόλης.

 704

  
Οι μέρες στην Ρόδο κύλισαν δημιουργικά…
Έφτασε η ώρα να γυρίσω στην βάση μου ,
αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια….
 
Ο ενδιάμεσος σταθμός στην επιστροφή μου ήταν η αγαπημένη μου Σύρος.
Έφτασα εκεί στις 4:00 τα ξημερώματα,
το επόμενο πλοίο που θα επιβιβαζόμουν βρισκόταν εκεί.
 
Η απεργία όμως των ναυτικών δεν μου επέτρεψε να ταξιδέψω…
 

 

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν ένιωσα ιδιαίτερα ευχάριστα…
Είχα πολλές εκκρεμότητες που με περίμεναν στο σπίτι.
Τι μπορούσα όμως να κάνω;
Ήμουν αποκλεισμένη και δεν είχα ιδέα πότε θ’ αναχωρούσα…
 
Έμεινα εκεί τέσσερις ημέρες.
Όλο αυτόν τον χρόνο είδα μέρη στο νησί που δεν είχα ξαναδεί…
Το φως και η ομορφιά αυτού του τόπου 
με αποζημίωσε για την ταλαιπωρία που πέρασα .
 
1019
 
Η  Άνω Σύρος με την εκπληκτική της θέα 
γέμισε με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου ,
τον φωτογραφικό μου φακό!
 
Εκεί όμως που εντυπωσιάστηκα
 ήταν όταν βρέθηκα στην ξακουστή Ποσειδωνία (  De la Gracia ) .
Ένα μέρος που σε μαγεύει με την ομορφιά του ,
 την καλαισθησία των αρχοντικών 
αλλά και με το νοικοκυρεμένο περιβάλλον του.
 
930 

 

Αποκλεισμένη στον επίγειο παράδεισο λοιπόν…
Έπρεπε όμως να επιστρέψω στους δικούς μου ανθρώπους 
που με περίμεναν και μου είχαν λείψει πολύ.
Περιπλανώμενη στα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού
 και απελπισμένη γιατί δεν μπορούσα να βρω τρόπο να ταξιδέψω,
η τύχη μου χαμογέλασε πάλι!
 
Συνάντησα τυχαία έναν καλό φίλο απ’ το νησί μου ,
ο οποίος σαν από μηχανής Θεός μου έδωσε την λύση!
 
Ο Χρήστος βρέθηκε στην Σύρο με τον “Αίολο” ,
το ταχύπλοο σκάφος του
που μεταφέρει μ’ αυτό τους πελάτες – επιβάτες του
στα νησιά των Κυκλάδων!
 
1072
 
Η χαρά μου απερίγραπτη γιατί όχι μόνο θα γύριζα σπίτι 
αλλά θα έφτανα συντομότερα απ’ ότι υπολόγιζα με το πλοίο
και φυσικά πιο άνετα!
Αν κάποια στιγμή χρειαστείτε τις υπηρεσίες του Χρήστου
θα τον βρείτε στο τηλέφωνο 6936837837.
 
Μόλις αντίκρισα το λιμανάκι της Νάουσας 
η χαρά μου ήταν μεγάλη!
Έφτασα επιτέλους στο σπίτι μου!
 
 
Ήμουν τόσο χαρούμενη που ξαναβρέθηκα με την οικογένεια μου,
που ήμουν πάλι στο χώρο μου και φυσικά στην κουζίνα μου !
 
Είχα τόση ενέργεια μέσα μου εκείνη την ώρα !
Σκέφτηκα να κάνω κάτι για να γιορτάσουμε την επιστροφή μου!
Ρώτησα τον αγαπημένο μου τι θα ήθελε να του προσφέρω.
Η απάντηση μία!
” Παγωτό!!! “
 
Ανασκουμπώθηκα λοιπόν και ξεκίνησα!
Ήθελα να φτιάξω από καιρό ένα παγωτό με αβοκάντο!
Δύο ξεχασμένα ( λόγω απουσίας μου ) ,
αβοκάντο υπήρχαν στο ψυγείο.
Είχαν ωριμάσει όσο έπρεπε.
Να η ευκαιρία λοιπόν!
 
013

Υλικά για 600 γρ. παγωτού :

400 γρ. καθαρισμένα ( χωρίς το κουκούτσι ) ώριμα αβοκάντο
3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
150 γρ. γάλα καρύδας
3 κουταλάκια του γλυκού ( 120 σταγόνες ) στέβια υγρή 
με αντιστοιχία με την ζάχαρη 4 σταγόνες = 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ούζο ( για παιδιά αντικαθιστούμε με ροδόσταμο ή παραλείπουμε )
2,5 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (ιδανικά βιολογικού )
75 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
 Μια δόση  γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto
( Δείτε το βίντεο με την συνταγή του γλάσου σοκολάτας)

Χοντροκομμένα καρύδια.

Παγωτό:

Υδατάνθρακες : 8,25 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 61 γρ. / 100 γρ.



Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε  μέσα στο μπλέντερ,
τα κτυπάμε μαζί με το χυμό λεμονιού 
μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας , την στέβια , 
το ούζο , το ξύσμα και τον χυμό.
Χτυπάμε πάλι να ενωθούν όλα τα υλικά μας!
Έτοιμο το μείγμα!
Τόσο απλό!
Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή,
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ,
βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει το ανακατεύουμε με το σύρμα ,
με αυτόν τον τρόπο το βοηθάμε να παγώσει ομοιόμορφα.
Κάνουμε την διαδικασία αυτή ανά μισή ώρα περίπου,
μέχρι να παγώσει επαρκώς.
Θα σας συνιστούσα να πάρετε μια παγωτομηχανή,
εμένα μου έχει λύσει τα χέρια!

Το παγωτό αυτό σας το δίνω σε μικρή δόση 
γιατί κάποιοι ίσως είναι επιφυλακτικοί με το αβοκάντο σε μια τέτοια εκδοχή.
Σας βεβαιώνω όμως πως ο αγαπημένος μου που δεν το πολυθέλει,
τρώγοντας αυτό το παγωτό ενθουσιάστηκε!
Το συνόδευσα με γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto
και χοντροκομμένα καρύδια…

Δεν θα σας πω άλλα ….
Δοκιμάστε το!

παγωτό αβοκάντο

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

27 Σχόλια

Μάρ σι 27/04/2014 - 11:51

Κατ’αρχήν Χριστός Ανέστη Σοφία μου και χρόνια πολλά σε σένα και την οικογένειά σου.
Λοιπόν, στη Σύρο δεν έχω ταξιδέψει αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι ένα πανέμορφο νησί. Η Ρόδος όμως που την έχω επισκεφθεί είναι πανέμορφη. Έχω περπατήσει αρκετές φορές στην παλιά πόλη κι έχω μεταφερθεί στον χρόνο περπατώντας στο παλάτι και στην οδό των ιπποτών. Άλλωστε υπάρχουν και κάποια σοκάκια της παλιάς πόλης που νομίζεις πως πέρασες μια πύλη στον χρόνο κι ότι θα συναντήσεις κάναν ιππότη έφιππο!
Γενικά έχω περάσει όμορφες ξένοιαστες στιγμές στην Ρόδο (με είχε φιλοξενήσει ο αδερφός μου όταν σπούδαζε εκεί) και μακάρι να ξαναπερνούσα με τον άντρα μου βέβαια. Όμως εμάς το μνημόνιο μας έχει κατσικωθεί για τα καλά στην ζωή μας και δεν κουνάμε ρούπι!

Ειλικρινά σε ζήλεψα!

Reply
Sofia Sofeto 27/04/2014 - 12:24

Μάρσι όντως είναι πολύ όμορφα στην παλιά πόλη της Ρόδου, η Σύρος εξακολουθεί να παραμένει η αγαπημένη μου ! Αξίζει κάποια στιγμή να πας, θα με θυμηθείς!
Αχ αυτό το μνημόνιο… κι εγώ λόγω απεργίας έμεινα πολύ πίσω και οικονομικά…τέλος πάντων… υγεία να έχουμε και όλα τ’ άλλα έρχονται μετά…
Να είσαι καλά γλυκιά μου!

Reply
ΕΛΕΝΑ 27/04/2014 - 16:37

Και τα δύο νησιά, τα λατρεύω!
Αν και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, έχουν και τα δύο απίστευτη γοητεία!
Η Σύρος είναι πραγματικά το πιο “αριστοκρατικό” νησί από όσα έχω επισκεφτεί!

Το παγωτάκι σου δείχνει εξαιρετικό!
Καλή βδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:40

Έλενα η Ελλάδα μας έχει υπέροχα μέρη!
Η Σύρος είναι μεγάλη μου αδυναμία…
Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!

Reply
Ουράνιο Τόξο 27/04/2014 - 20:02

Γεια σου Σοφια!! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη – σου εύχομαι σε εσένα και την οικογένειά σου υγεία και ευτυχία. Ειναι πολύ ωραίο που μπορείς και ταξιδεύεις – γεμίζεις μπαταρίες . Το παγωτάκι σου το λάτρεψα μόνο απ’το χρώμα – δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αβοκάντο -και σκέφτομαι να το προσπαθήσω! Η παγωτομηχανή που έχεις πόσα λίτρα παγωτό φτιάχνει??

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:42

Χρόνια πολλά με υγεία !!!
Το αβοκάντο είναι εξαιρετικό , μεγάλης διατροφικής αξίας!
Δόκιμασε το και θα δεις τι σου λέω…
Η παγωτομηχανή μου κάνει μέχρι 1,5 λίτρο παγωτό.

Reply
- spoonstories- 27/04/2014 - 20:32

Χρόνια Πολλά Σοφάκι!!Το παγωτό σου το έσωσα γιατί είναι πολύ διαφορετικό και θέλω πολύ να το δοκιμάσω! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω παγωτομηχανή!Με τον κλασσικό τρόπο θα γίνει άραγε?

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:43

Χρόνια σου πολλά!!!
Νομίζω πως θα γίνει μια χαρά!
Καλή επιτυχία!!!

Reply
Ερμιόνη 27/04/2014 - 20:40

Πω πω αυτό θα πει περιπέτεια Σοφία μου!
Ευτυχώς όμως είχε αίσιο τέλος και επιπρόσθετα μπόρεσες να δεις τις ομορφιές της Σύρου. Στη Ρόδο δεν έχω βρεθεί ακόμα, αλλά η Σύρος πραγματικά βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου!
Το παγωτό φαίνεται εξαιρετικό!
Φιλιά πολλά!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:44

Γεια σου Ερμιόνη!
Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθείς και στην Ρόδο!
φιλάκια!!!

Reply
Χρυσαυγή 27/04/2014 - 22:15

Μια τετοια περιπετεια θα ηθελα πολυ να ζησω. Χρειαζομαι αναγκαστικες διακοπες επειγοντως! Οι φωτογραφιες που εβγαλες με ταξιδεψαν σε μερη γνωριμα κι αγαπημενα. Μπορει να σου ελειψαν οι δικοι σου, μα εκμεταλλευτηκες την απουσια πολυ καλα.
Το παγωτο θα το δοκιμαζα ευχαριστα και ανυπομονα. Λατρευω αβοκαντο και το σερβιρισμα σου με ξελιγωσε!!!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:46

Χρυσαυγή μου μακάρι να καταφέρεις κι εσύ να πας το ταξιδάκι σου!
Το αβοκαντο είναι θησαυρός υγείας και γεύσης!
Φιλάκια!!!

Reply
mia maria 28/04/2014 - 07:56

Χρόνια πολλά! Τι όμορφα που πέρασες!
Το παγωτό σου φαίνεται υπέροχο!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:47

Χρόνια πολλά !!!
Ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
Marie-Anne 28/04/2014 - 08:11

Χριστός Ανέστη, Σοφία μου, χρόνια πολλά!!!!!!!!
Πραγματική περιπέτεια είχες με το ταξίδι σου!!! Η ομορφιά της παλιάς πόλης της Ρόδου με γοήτευε κάθε φορά που τύχαινε να πάω. Αλλά και η Σύρος μου άρεσε πάρα πολύ, την μία και μοναδική φορά που πήγα όταν ήμουν μικρή. Με φιλοξένησε μια αγαπημένη φίλη και με τους γονείς της την γυρίσαμε σχεδόν ολόκληρη!
Το παγωτάκι σου φαίνεται υπέροχο! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:52

Χρόνια πολλά !!!
Είναι υπέροχα νησιά!
Σ’ευχαριστώ πολύ καλή μου!
Φιλάκια!!!

Reply
Helen Gr 28/04/2014 - 13:47

Και οι φωτογραφίες των νησιών υπέροχες αλλά και το παγωτό ξεχωριστό!
Τι να πρωτοθαυμάσω!
Καλό σου απόγευμα!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:52

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Reply
Ξανθή 28/04/2014 - 18:43

Χρόνια Πολλά!! και στα δυο νησιά έχω πάει και οι φωτογραφίες σου μου είναι γνώριμες.
Όσο για το παγωτό θαυμάζω την ευρηματικότητα σου!!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:54

Χρόνια πολλά Ξανθή μου,
σ’ ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
Ariadni St. 29/04/2014 - 00:24

Πολύ ωραία και διαφορετική πρόταση!
Επίσης με ταξίδεψαν οι φωτογραφίες σου, μιας και δεν έχω πάει Ρόδο!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:55

Χαίρομαι που σου άρεσαν!
Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθείς κι εσύ εκεί!

Reply
Penelope 29/04/2014 - 12:13

Και έτσι το ταξίδι σου ήταν “διπλό” Σοφία μου!!!
Τέλος καλό, όμωις όλα καλά.

Όσο για το παγωτάκι πραγματικά πολύ πρωτότυπο και ως σύνθεση και ως χρώμα!!!

Reply
Sofia Sofeto 29/04/2014 - 20:56

Χρόνια πολλά Πηνελόπη !
Ναι, όλα καλά!
Με αρκετή αγωνία βέβαια…

Reply
vasiliki 31/05/2015 - 18:43

Σοφία γεια σου και συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνεις εδώ! Εδώ και λίγους μήνες λόγω κάποιου προβλήματος υγείας ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα διατροφής και με μεγάλη χαρά ανακάλυψα μόλις χθες τις καταπληκτικές συνταγές σου, που δεν είναι απλά υγιεινές αλλά και πολύ γευστικές! Σήμερα έφτιαξα το παγωτό με το αβοκάντο και ενθουσιάστηκα, το πάντρεμα δροσερής φρουτένιας γεύσης και σοκολάτας (και μάλιστα χωρίς καθόλου ζάχαρη!) είναι θεσπέσιο! Και οι φωτογραφίες σου απλά υπέροχες! Εύχομαι πάντα τέτοια δημιουργική φαντασία, καλή συνέχεια!

Reply
Μαρία 21/08/2015 - 17:57

Η Σύρος ειναι πανέμορφη πέρασα πολύ όμορφα πρόπερσι που είχα πάει με πολύ καλή παρέα

Reply
Παγωτό φιστίκι και αβοκάντο , χωρίς ζάχαρη! Συνταγές για διαβητικούς Sofeto Γεύσεις Υγείας 20/04/2017 - 23:28

[…] που συνήθως είναι το παγωτό αβοκάντο με πορτοκάλι και ούζο. […]

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More