Δύο ξεχασμένα ( λόγω απουσίας μου ) ,
αβοκάντο υπήρχαν στο ψυγείο.
Είχαν ωριμάσει όσο έπρεπε.
Να η ευκαιρία λοιπόν!
Υλικά για 600 γρ. παγωτού :
400 γρ. καθαρισμένα ( χωρίς το κουκούτσι ) ώριμα αβοκάντο
3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
150 γρ. γάλα καρύδας
3 κουταλάκια του γλυκού ( 120 σταγόνες ) στέβια υγρή
με αντιστοιχία με την ζάχαρη 4 σταγόνες = 1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού ούζο (για παιδιά αντικαθιστούμε με ροδόσταμο ή παραλείπουμε)
2,5 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (ιδανικά βιολογικού )
75 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού.
Μια δόση γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto
( Δείτε το βίντεο με την συνταγή του γλάσου σοκολάτας)
Χοντροκομμένα καρύδια.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ. παγωτού:
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ,
τα χτυπάμε μαζί με το χυμό λεμονιού
μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας , την στέβια ,
το ούζο , το ξύσμα και τον χυμό.
Χτυπάμε πάλι να ενωθούν όλα τα υλικά μας!
Έτοιμο το μείγμα!
Τόσο απλό!
Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή,
ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ,
βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει το ανακατεύουμε με το σύρμα ,
με αυτόν τον τρόπο το βοηθάμε να παγώσει ομοιόμορφα.
Κάνουμε την διαδικασία αυτή ανά μισή ώρα περίπου,
μέχρι να παγώσει επαρκώς.
Θα σας συνιστούσα να πάρετε μια παγωτομηχανή,
εμένα μου έχει λύσει τα χέρια!
Το παγωτό αυτό σας το δίνω σε μικρή δόση
γιατί κάποιοι ίσως είναι επιφυλακτικοί με το αβοκάντο σε μια τέτοια εκδοχή.
Σας βεβαιώνω όμως πως ο αγαπημένος μου που δεν το πολύ-θέλει,
τρώγοντας αυτό το παγωτό ενθουσιάστηκε!
Το συνόδευσα με γλάσο σοκολάτας αλά Sofeto
και χοντροκομμένα καρύδια…
Δεν θα σας πω άλλα ….
Δοκιμάστε το!
27 σχόλια
Κατ’αρχήν Χριστός Ανέστη Σοφία μου και χρόνια πολλά σε σένα και την οικογένειά σου.
Λοιπόν, στη Σύρο δεν έχω ταξιδέψει αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι ένα πανέμορφο νησί. Η Ρόδος όμως που την έχω επισκεφθεί είναι πανέμορφη. Έχω περπατήσει αρκετές φορές στην παλιά πόλη κι έχω μεταφερθεί στον χρόνο περπατώντας στο παλάτι και στην οδό των ιπποτών. Άλλωστε υπάρχουν και κάποια σοκάκια της παλιάς πόλης που νομίζεις πως πέρασες μια πύλη στον χρόνο κι ότι θα συναντήσεις κάναν ιππότη έφιππο!
Γενικά έχω περάσει όμορφες ξένοιαστες στιγμές στην Ρόδο (με είχε φιλοξενήσει ο αδερφός μου όταν σπούδαζε εκεί) και μακάρι να ξαναπερνούσα με τον άντρα μου βέβαια. Όμως εμάς το μνημόνιο μας έχει κατσικωθεί για τα καλά στην ζωή μας και δεν κουνάμε ρούπι!
Ειλικρινά σε ζήλεψα!
Μάρσι όντως είναι πολύ όμορφα στην παλιά πόλη της Ρόδου, η Σύρος εξακολουθεί να παραμένει η αγαπημένη μου ! Αξίζει κάποια στιγμή να πας, θα με θυμηθείς!
Αχ αυτό το μνημόνιο… κι εγώ λόγω απεργίας έμεινα πολύ πίσω και οικονομικά…τέλος πάντων… υγεία να έχουμε και όλα τ’ άλλα έρχονται μετά…
Να είσαι καλά γλυκιά μου!
Και τα δύο νησιά, τα λατρεύω!
Αν και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, έχουν και τα δύο απίστευτη γοητεία!
Η Σύρος είναι πραγματικά το πιο “αριστοκρατικό” νησί από όσα έχω επισκεφτεί!
Το παγωτάκι σου δείχνει εξαιρετικό!
Καλή βδομάδα!
Έλενα η Ελλάδα μας έχει υπέροχα μέρη!
Η Σύρος είναι μεγάλη μου αδυναμία…
Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!
Γεια σου Σοφια!! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη – σου εύχομαι σε εσένα και την οικογένειά σου υγεία και ευτυχία. Ειναι πολύ ωραίο που μπορείς και ταξιδεύεις – γεμίζεις μπαταρίες . Το παγωτάκι σου το λάτρεψα μόνο απ’το χρώμα – δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αβοκάντο -και σκέφτομαι να το προσπαθήσω! Η παγωτομηχανή που έχεις πόσα λίτρα παγωτό φτιάχνει??
Χρόνια πολλά με υγεία !!!
Το αβοκάντο είναι εξαιρετικό , μεγάλης διατροφικής αξίας!
Δόκιμασε το και θα δεις τι σου λέω…
Η παγωτομηχανή μου κάνει μέχρι 1,5 λίτρο παγωτό.
Χρόνια Πολλά Σοφάκι!!Το παγωτό σου το έσωσα γιατί είναι πολύ διαφορετικό και θέλω πολύ να το δοκιμάσω! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω παγωτομηχανή!Με τον κλασσικό τρόπο θα γίνει άραγε?
Χρόνια σου πολλά!!!
Νομίζω πως θα γίνει μια χαρά!
Καλή επιτυχία!!!
Πω πω αυτό θα πει περιπέτεια Σοφία μου!
Ευτυχώς όμως είχε αίσιο τέλος και επιπρόσθετα μπόρεσες να δεις τις ομορφιές της Σύρου. Στη Ρόδο δεν έχω βρεθεί ακόμα, αλλά η Σύρος πραγματικά βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου!
Το παγωτό φαίνεται εξαιρετικό!
Φιλιά πολλά!
Γεια σου Ερμιόνη!
Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθείς και στην Ρόδο!
φιλάκια!!!
Μια τετοια περιπετεια θα ηθελα πολυ να ζησω. Χρειαζομαι αναγκαστικες διακοπες επειγοντως! Οι φωτογραφιες που εβγαλες με ταξιδεψαν σε μερη γνωριμα κι αγαπημενα. Μπορει να σου ελειψαν οι δικοι σου, μα εκμεταλλευτηκες την απουσια πολυ καλα.
Το παγωτο θα το δοκιμαζα ευχαριστα και ανυπομονα. Λατρευω αβοκαντο και το σερβιρισμα σου με ξελιγωσε!!!
Χρυσαυγή μου μακάρι να καταφέρεις κι εσύ να πας το ταξιδάκι σου!
Το αβοκαντο είναι θησαυρός υγείας και γεύσης!
Φιλάκια!!!
Χρόνια πολλά! Τι όμορφα που πέρασες!
Το παγωτό σου φαίνεται υπέροχο!
Χρόνια πολλά !!!
Ευχαριστώ πολύ!!!
Χριστός Ανέστη, Σοφία μου, χρόνια πολλά!!!!!!!!
Πραγματική περιπέτεια είχες με το ταξίδι σου!!! Η ομορφιά της παλιάς πόλης της Ρόδου με γοήτευε κάθε φορά που τύχαινε να πάω. Αλλά και η Σύρος μου άρεσε πάρα πολύ, την μία και μοναδική φορά που πήγα όταν ήμουν μικρή. Με φιλοξένησε μια αγαπημένη φίλη και με τους γονείς της την γυρίσαμε σχεδόν ολόκληρη!
Το παγωτάκι σου φαίνεται υπέροχο! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Χρόνια πολλά !!!
Είναι υπέροχα νησιά!
Σ’ευχαριστώ πολύ καλή μου!
Φιλάκια!!!
Και οι φωτογραφίες των νησιών υπέροχες αλλά και το παγωτό ξεχωριστό!
Τι να πρωτοθαυμάσω!
Καλό σου απόγευμα!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Χρόνια Πολλά!! και στα δυο νησιά έχω πάει και οι φωτογραφίες σου μου είναι γνώριμες.
Όσο για το παγωτό θαυμάζω την ευρηματικότητα σου!!
Χρόνια πολλά Ξανθή μου,
σ’ ευχαριστώ πολύ!!!
Πολύ ωραία και διαφορετική πρόταση!
Επίσης με ταξίδεψαν οι φωτογραφίες σου, μιας και δεν έχω πάει Ρόδο!
Χαίρομαι που σου άρεσαν!
Εύχομαι κάποια στιγμή να βρεθείς κι εσύ εκεί!
Και έτσι το ταξίδι σου ήταν “διπλό” Σοφία μου!!!
Τέλος καλό, όμωις όλα καλά.
Όσο για το παγωτάκι πραγματικά πολύ πρωτότυπο και ως σύνθεση και ως χρώμα!!!
Χρόνια πολλά Πηνελόπη !
Ναι, όλα καλά!
Με αρκετή αγωνία βέβαια…
Σοφία γεια σου και συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνεις εδώ! Εδώ και λίγους μήνες λόγω κάποιου προβλήματος υγείας ακολουθώ κάποιο πρόγραμμα διατροφής και με μεγάλη χαρά ανακάλυψα μόλις χθες τις καταπληκτικές συνταγές σου, που δεν είναι απλά υγιεινές αλλά και πολύ γευστικές! Σήμερα έφτιαξα το παγωτό με το αβοκάντο και ενθουσιάστηκα, το πάντρεμα δροσερής φρουτένιας γεύσης και σοκολάτας (και μάλιστα χωρίς καθόλου ζάχαρη!) είναι θεσπέσιο! Και οι φωτογραφίες σου απλά υπέροχες! Εύχομαι πάντα τέτοια δημιουργική φαντασία, καλή συνέχεια!
Η Σύρος ειναι πανέμορφη πέρασα πολύ όμορφα πρόπερσι που είχα πάει με πολύ καλή παρέα
[…] που συνήθως είναι το παγωτό αβοκάντο με πορτοκάλι και ούζο. […]