Home VeganVegan Ζελέ φράουλας νηστίσιμο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

Ζελέ φράουλας νηστίσιμο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη.

by sofia sofeto
14 σχόλια
Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ,
εδώ στο νησί οι δρόμοι αρχίζουν να γεμίζουν με περισσότερο κόσμο.
Είναι τόσο όμορφο το νησί μας ανθισμένο ,
λουσμένο στον ήλιο, 
ζωντάνεψε η φύση και μαζί της κι εμείς .
Βρήκαμε την ευκαιρία να βγούμε
από την μοναχικότητα του χειμώνα ,
να ανοίξουμε με θάρρος τα φτερά της ψυχής μας αρχίζοντας να νιώθουμε και πάλι
την γνώριμη και ακαταμάχητη αισιοδοξία
που μας χαρίζει απλόχερα η Ελληνική φύση…
Ήλιος , θάλασσα , καρποί της γης…
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα γλυκό ελαφρύ ,
γευστικό και πολύ εμφανίσιμο!
Οι φράουλες μπαίνουν πλέον στην εποχή τους.
Η αγάπη μας γι’ αυτές απερίγραπτη!
Είμαστε νομίζω σε θέση πιο πολύ από ποτέ να αναζητήσουμε μια γεύση φίνα, ελαφριά αλλά λαχταριστή!
Μην ψάχνετε πολύ…
Εδώ μπροστά σας είναι!
Με πολύ αγάπη για όλους εσάς !
Υλικά:
• 350 γρ φράουλες
• 350 γρ νερό
• 3 κουταλάκια του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη ( φυσικό πηκτικό μέσο από φύκια, θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, μπαχαράδικα και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ).
• 8 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη ( αντιστοιχία με ζάχαρη 1:2 )
• 230 γρ γάλα καρύδας από κονσέρβα
• Λίγο εκχύλισμα βανίλιας.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις αφήνουμε να σουρώσουν και τις κτυπάμε στο μπλέντερ για να γίνουν πολτός.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και ανάβουμε την φωτιά, προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να λιώσει καλά το αγάρ αγάρ.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια , τον πολτό από τις φράουλες, το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Τέλος ρίχνουμε και λίγο εσάνς βανίλιας.
Αφήνουμε να κρυώσει, για 10 λεπτά
και ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα για ζελέ,
όταν κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξει.

Ιδανικά το αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα για να σφίξει καλά. Όταν είναι έτοιμο μπορούμε να το βγάλουμε από την φόρμα .
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το στολίζουμε με μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και φυσικά με φρέσκες φράουλες!

Σας εύχομαι να το απολαύσετε!!!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε

σας φιλώ γλυκά.

Σοφία.

Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

14 σχόλια

mia maria 15/04/2014 - 07:03

Πολύ ωραίο! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατο. Υπέροχο χρώμα!

Reply
Beauty Follower 15/04/2014 - 10:51

Τι όμορφο… χόρτασα με το μάτι!

http://beautyfollower.blogspot.gr

Reply
- spoonstories- 15/04/2014 - 12:09

Σοφία φαντάζομαι πως ξέρεις πόσο εκπληκτική δείχνει η συνταγή σου!Αν δεν ξέρεις, στο λέω εγώ! Είναι τόσο όμορφα στημένο και τόσο έντονο το χρώμα του ζελέ που είναι αδύνατο να μην θέλεις να δοκιμάσεις!

Reply
Ερμιόνη 15/04/2014 - 20:36

Έχεις απόλυτο δίκιο Σοφία μου και ελαφρύ είναι το γλυκό που μας προτείνεις και πολύ εμφανίσιμο.
Εύχομαι από καρδιάς Καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένεια σου! Φιλιά

Reply
Ariadni St. 15/04/2014 - 22:17

Μου άρεσε τρελά το χρώμα!!!!!

mononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr

Reply
Silena 18/04/2014 - 07:42

Τόσο όμορφο που δεν μπορείς να αντισταθείς!!!!!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένειά σου!!!!

Reply
Lenia 24/04/2014 - 06:01

Υπέροχο! Χρόνια πολλά κ ευλογημένα,σοφάκι μου!
http://theveggiesisters.gr/

Reply
Rosita Vargas 26/04/2014 - 11:59

Ohhh un postre espectacular me encantan las fresas.abrazos

Reply
Eleanna Giannopoulou 27/04/2014 - 09:01

Χριστός Ανέστη και χρονια πολλά Σοφάκι! Με την μετακόμιση του blog έχασα λίγο τ’αυγά και τα πασχάλια αυτές τις μέρες, αλλά γράφτηκα στο bloglovin και σε παρακολουθώ τώρα από εκεί! Πιο βολικό από το Blogger, στο συνιστώ 🙂 Όσον αφορά τη συνταγή σου, είναι τόσο υπέροχη και φραουλένια, θαρρείς κι έκλεισες όλη την άνοιξη σ’ενα γλυκό! Φιλιά!

Foodaki

Reply
Andria Evangelou 24/06/2014 - 13:19

θα μπορούσαμε να φτιάξουμε αυτό το ζελέ με κάποιο άλλο φρούτο αντί για φράουλες;

Reply
Sofia Sofeto 26/06/2014 - 13:25

Φυσικά! Βάλε βερύκοκα ή κεράσια ακόμα και νεκταρίνια!

Reply
Αυγη Κοζακη 24/04/2017 - 20:40

Αχ πρέπει να είναι φανταστικό! !!!! Θα το κάνω άμεσα! !!! Όμως πρώτα ήθελα να ρωτήσω τι είναι το αγαρ αγαρ και που το βρίσκω?
Ευχαριστώ πολύ!

Reply
sofia sofeto 24/04/2017 - 22:22

Καλησπέρα!!
Το αγάρ αγάρ είναι φυσικό πηκτικό μέσο εναλλακτικό της ζελατίνης, προέρχεται από φύκια και είναι κατάλληλο για νηστεία και χορτοφαγική διατροφή.
Το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και σε βιολογικά. Καλή επιτυχία!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!