Συνταγή, κείμενο, φωτογραφία, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
Είναι τόσο όμορφο το νησί μας ανθισμένο ,
λουσμένο στον ήλιο,
ζωντάνεψε η φύση και μαζί της κι εμείς .
από την μοναχικότητα του χειμώνα ,
να ανοίξουμε με θάρρος τα φτερά της ψυχής μας αρχίζοντας να νιώθουμε και πάλι
την γνώριμη και ακαταμάχητη αισιοδοξία
που μας χαρίζει απλόχερα η Ελληνική φύση…
Ήλιος , θάλασσα , καρποί της γης…
γευστικό και πολύ εμφανίσιμο!
Οι φράουλες μπαίνουν πλέον στην εποχή τους.
Η αγάπη μας γι’ αυτές απερίγραπτη!
Μην ψάχνετε πολύ…
Εδώ μπροστά σας είναι!
Με πολύ αγάπη για όλους εσάς !
• 350 γρ νερό
• 3 κουταλάκια του γλυκού αγάρ αγάρ σε σκόνη ( φυσικό πηκτικό μέσο από φύκια, θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, μπαχαράδικα και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ).
• 8 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη ( αντιστοιχία με ζάχαρη 1:2 )
• 230 γρ γάλα καρύδας από κονσέρβα
• Λίγο εκχύλισμα βανίλιας.
Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις αφήνουμε να σουρώσουν και τις κτυπάμε στο μπλέντερ για να γίνουν πολτός.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και ανάβουμε την φωτιά, προσθέτουμε το αγάρ αγάρ και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να λιώσει καλά το αγάρ αγάρ.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια , τον πολτό από τις φράουλες, το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε και λίγο εσάνς βανίλιας.
Αφήνουμε να κρυώσει, για 10 λεπτά
και ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα για ζελέ,
όταν κρυώσει το τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξει.
Ιδανικά το αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα για να σφίξει καλά. Όταν είναι έτοιμο μπορούμε να το βγάλουμε από την φόρμα .
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το στολίζουμε με μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και φυσικά με φρέσκες φράουλες!
Σας εύχομαι να το απολαύσετε!!!
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε
σας φιλώ γλυκά.
Σοφία.
Δείτε περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!
Περισσότερα σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!
14 σχόλια
Πολύ ωραίο! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατο. Υπέροχο χρώμα!
Τι όμορφο… χόρτασα με το μάτι!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Σοφία φαντάζομαι πως ξέρεις πόσο εκπληκτική δείχνει η συνταγή σου!Αν δεν ξέρεις, στο λέω εγώ! Είναι τόσο όμορφα στημένο και τόσο έντονο το χρώμα του ζελέ που είναι αδύνατο να μην θέλεις να δοκιμάσεις!
Έχεις απόλυτο δίκιο Σοφία μου και ελαφρύ είναι το γλυκό που μας προτείνεις και πολύ εμφανίσιμο.
Εύχομαι από καρδιάς Καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένεια σου! Φιλιά
Μου άρεσε τρελά το χρώμα!!!!!
mononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Τόσο όμορφο που δεν μπορείς να αντισταθείς!!!!!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένειά σου!!!!
Υπέροχο! Χρόνια πολλά κ ευλογημένα,σοφάκι μου!
http://theveggiesisters.gr/
Ohhh un postre espectacular me encantan las fresas.abrazos
Χριστός Ανέστη και χρονια πολλά Σοφάκι! Με την μετακόμιση του blog έχασα λίγο τ’αυγά και τα πασχάλια αυτές τις μέρες, αλλά γράφτηκα στο bloglovin και σε παρακολουθώ τώρα από εκεί! Πιο βολικό από το Blogger, στο συνιστώ 🙂 Όσον αφορά τη συνταγή σου, είναι τόσο υπέροχη και φραουλένια, θαρρείς κι έκλεισες όλη την άνοιξη σ’ενα γλυκό! Φιλιά!
Foodaki
θα μπορούσαμε να φτιάξουμε αυτό το ζελέ με κάποιο άλλο φρούτο αντί για φράουλες;
Φυσικά! Βάλε βερύκοκα ή κεράσια ακόμα και νεκταρίνια!
[…] Ζελέ φράουλας με κεφίρ , χωρίς ζάχαρη και χαμηλά λιπαρά… […]
Αχ πρέπει να είναι φανταστικό! !!!! Θα το κάνω άμεσα! !!! Όμως πρώτα ήθελα να ρωτήσω τι είναι το αγαρ αγαρ και που το βρίσκω?
Ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα!!
Το αγάρ αγάρ είναι φυσικό πηκτικό μέσο εναλλακτικό της ζελατίνης, προέρχεται από φύκια και είναι κατάλληλο για νηστεία και χορτοφαγική διατροφή.
Το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και σε βιολογικά. Καλή επιτυχία!!!