31,9K
Λαχταράτε την απόλυτη απόλαυση σοκολάτας!!!
Σκέφτεστε πως μετά θα το μετανιώσετε… Φοβάστε ότι θα νιώθετε τύψεις γι αυτή την μικρή σας αμαρτία ;
Όχι πια!!!
Ο κορμός σοκολάτας που σας προτείνω , είναι μια ιδέα που δούλευα καιρό !
Ήθελα να τον φτιάξώ και να τον χαρώ!! Να τον μοιραστώ με τους
αγαπημένους μου, με όλους εσάς!!!
Η λατρεμένη σοκολάτα που όλοι τιμούμε με πάθος …
τώρα σε μια πιο ελαφριά εκδοχή , αλλά με όλη την γεύση!
Υλικά για 12 μερίδες:
Για το μπισκότο:
4 αυγά
40 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. αλέυρι ζέας
20 γρ. κακάο 21% λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική 1:2 αναλογία με την ζάχαρη.
Γιατην κρέμα πραλίνα φουντουκιού:
50γρ. φουντούκια
80 γρ. κακάο
170 γρ. γάλα εβαπορέ 2% λιπαρά
45 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη
Για το γλάσο σοκολάτας:
60 γρ. Κακάο
170 γρ. γάλα εβαπορέ 2% λιπαρά
40 σταγόνες υγρή στέβια
με αναλογία 4 σταγόνες = 1 κ.γ ζάχαρη λίγη εσάνς βανίλιας
1/2 σφηνάκι κονιάκ ( προαιρετικά )
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
(Δείτε παρακάτω το βίντεο με την συνταγή του γλάσου σοκολάτας)
Ξεκινάμε λοιπόν από το προηγούμενο βράδυ ,
να φτιάξουμε την κρέμα πραλίνας.
Θα θερμάνουμε τα φουντούκια
σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι,
μέχρι να σκουρήνουν.
Μέσα στο μπλέντερ θα βάλουμε τα φουντούκια
και θα τα κτυπήσουμε μέχρι
και θα τα κτυπήσουμε μέχρι
να βγάλουν τα έλαια τους,
να σχηματιστεί στα τοιχώματα
να σχηματιστεί στα τοιχώματα
του μπλέντερ μια πάστα.
Ρίχνουμε το κακάο και το γάλα,
μαζί και η στέβια και ξανακτυπάμε καλά,
Η κρέμα μας είναι έτοιμη!
Αμέσως στο ψυγείο να κρυώσει!
Την επόμενη μέρα θα ετοιμάσουμε το μπισκότο .
Η πρώτη μας δουλειά είναι ξεχωρίσουμε τα ασπράδια απ’τους κρόκους.
Κτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα
και όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε το αλεύρι ,
το κορν φλάουρ και το κακάο
το κορν φλάουρ και το κακάο
ανακατεμένα και κοσκινισμένα ,
σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά.
σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά.
Τώρα θα κτυπήσουμε και τους κρόκους
με τη στέβια στο μίξερ
και θα τα προσθέσουμε ανακατεύοντας
απαλά στο μείγμα μας.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους
170 βαθμούς κελσίου .
Στρώνουμε λαδόκολλα
σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί
και απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα
και απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα
με πάχος περίπου 6-8 χιλιοστών.
Ψήνουμε για 10 -12 λεπτά στους
170 βαθμούς στον αέρα.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,
ξεκολλάμε προσεκτικά απ’ την λαδόκολλα
και το βάζουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.
Μόλις κρυώσει λιγάκι θ’ αρχίσει
και το βάζουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.
Μόλις κρυώσει λιγάκι θ’ αρχίσει
να γίνεται πιο ελαστικό,
έτσι θα το τυλίξουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα
και θα το αφήσουμε έτσι να κρυώσει.
έτσι θα το τυλίξουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα
και θα το αφήσουμε έτσι να κρυώσει.
Παράλληλα να ετοιμάσουμε και το γλάσο σοκολάτας.
Ρίχνουμε στο κάδο του μπλέντερ χειρός,
το κακάο και το γάλα,
κτυπάμε να ενωθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια ,
την στέβια και το κονιάκ,
ξανά κτύπημα και έτοιμο , το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το μπισκότο και του αφαιρούμε
την πετσέτα.
Έχει πλέον κυλινδρικό σχήμα,
το ανοίγουμε προσεκτικά
και απλώνουμε μέσα την κρέμα της πραλίνας φουντουκιού .
Το τυλίγουμε σφικτά και το τοποθετούμε
σε μια πιατέλα.
Από πάνω τώρα θα απλώσουμε
το γλάσο σοκολάτας, σιγά και προσεκτικά .
20 σχόλια
Καλή Πρωτοχρονιά!!
Επίσης Ξανθή μου! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και πάνω απ’ όλα υγεία σε σένα και την οικογένεια σου!
Καλή αυτό το γλυκιά, φίλος! <3 Τις καλύτερες ευχές μου για υγεία και ευτυχία, αγάπη μου! Ευτυχισμένο το 2013! <3
Ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου φίλη!
Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία και δημιουργία!
Οι φωτό μου και μόνο μου δίνουν την απόλυτη γεύση! Καλή πρωτοχρονιά να έχεις Σοφία και είθε το 2013 να είναι κατιτίς αισιόδοξο για όλους μας!
Μάρσι μου σ’ευχαριστώ πάρα πολύ , σου εύχομαι ότι επιθυμείς να σου συμβεί, πρώτα απ’ όλα , όπως γράφω σε όλους , υγεία και όλα τα άλλα έρχονται!!!
Φανταστικός βγήκε αυτός ο κορμός! Πού να δεις τον δικό μου! Χα,χα,χα!
Αγαπημένη μου Σοφία, σου εύχομαι καλή χρονιά! Γεμάτη υγεία, χαρά και τύχη! Το 2013 να είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για ‘σένα και την οικογένειά σου!
Πολλά φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια!
Καλή χρονιά να έχουμε,ας είμαστε αισιόδοξοι και όλα θα πάνε καλύτερα!
Εκπληκτικός ο κορμός σου! Πολύ καλοφτιαγμένος και εμφανίσιμος! Ειλικρινά θαύμασα τη γυαλάδα του γλάσου και την χορταστική γέμιση!
Καλή χρονιά με υγεία Σοφάκι!
Να είσαι καλα κορίτσι μου ,
σου εύχομαι να έχεις ότι ποθείς στην νέα χρονιά που έρχεται!
Υγεία και αγάπη!
Εύχομαι να είναι το 2013 ολόγλυκο και λαχταριστό όπως ο κορμός που μας προσφέρεις! Καλή Πρωτοχρονιά!
Καλή χρονιά και σ’ εσένα καλή μου φίλη,
εύχομαι όλοι οι στόχοι σου να πραγματοποιηθούν ,
να έχεις υγεία και καλή καρδιά!
Φιλιά πολλά!
Καλή Πρωτοχρονιά και καλύτερη Χρονιά Σοφία μου!
Με υγεία, γαλήνη και πολλές στιγμές ευτυχίας στο σπίτι σου!
Ο σοκολατένιος κορμός φαίνεται τόσο νόστιμος, στητός και εντυπωσιακός!
Ζηλευτή η εκδοχή με στέβια για λιγότερη ζάχαρη!
Z.
Ζαμπία μου , σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου, σου εύχομαι τα καλύτερα για την νέα χρονιά και καλές δημιουργίες!
Χρόνια πολλά Κυρία μου , και αυτόν τον κορμό σοκολάτας όπως και να έχει θα μου τον κεράσεις μια μέρα!
Τρελή και φανταστική γεύση !
Γερή να είσαι να μας ξελιγώνεις πάντα!
Καλέ μου φίλε σου εύχομαι να περνάς καλά , να είσαι γερός και δυνατός , να χαίρεσαι τα απλά πράγματα της ζωής!
Αν μεσα σ’όλα αυτά είναι και ο κορμός μου,
αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη!
Καλή χρονια!!!
Μας έχεις τρελάνει με αυτές τις συνταγές σου !!! Και τοσο τελειες και τόσο υγιεινές !! Δεν ξέρω ποια να πρωτοδοκιμάσω !!! Χριστούγεννα βεβαια, σε προδιαθέτουν για ωρες στην κουζίνα…συνέχισε να μας δίνεις τόσο τέλειες συνταγές !! Α και να βρούμε και κάπου να προμηθευόμαστε οικονομικότερη στέβια., γιατί από την γνωστη εταιρεία στο s/m δεν συμφέρει με τόσα γλυκά…Καπου πηρε το αυτι μου ότι υπάρχει ανεπεξέργαστη στεβια, πράσινη, αλλα εδω στην επαρχία δεν την βρίσκω !
Μαριαλένα στείλε μου μήνυμα στο mail μου να σου πω για στέβια!
Πες μου σε παρακαλω εγω που εχω στεβια κρυσταλικη 1:5 ποσο πρεπει να βαλω??Ευχαριστω εκ των προταιρων!!
Στην βάση θα βάλεις 1,5 κ.σ κοφτή. Στην κρέμα με το φουντούκι θα βάλεις 2,5 κ.σ και στο γλάσο σοκολάτας 2 κ.σ. θα ήταν βέβαια καλύτερα να βάλεις υγρή όπως γράφω γιατί διαλύεται καλύτερα!!! καλή επιτυχία!!!