Home ΤΟΥΡΣΙΑ Παστές αντζούγιες.

Παστές αντζούγιες.

by sofia sofeto
1 σχόλιο
Αν είσαστε λάτρεις των παστών ψαριών ,
σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη λύση,
 για να έχετε ψαράκι όποτε το θελήσετε, μέσα στο ψυγείο σας.
Προσωπικά τρελαίνομαι για αντζούγιες ή αλλιώς γαύρο παστό .
Ο γαύρος είναι ένα ψάρι πολύ υγιεινό και πολύ οικονομικό.
Μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες ή να συνοδεύσει τα όσπρια σας,
σίγουρα θα δώσει μια άλλη νότα στο φαγητό σας.
Υλικά:
2 κιλά γαύρο με κομμένο το κεφάλι και καθαρισμένο από τα εντόσθια,
1 γεμάτη χούφτα ψιλό αλάτι
ξύδι όσο χρειαστεί
δεντρολίβανο ( κατά προτίμηση)
ελαιόλαδο.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι τον γαύρο,
τον τοποθετούμε σε ένα μπολ με καπάκι ,
 του ρίχνουμε το αλάτι και τον σκεπάζουμε με το ξύδι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 μέρες και μετά τον αδειάζουμε σε μια λεκάνη .
Παίρνουμε ένα ένα ψάρι και τον ανοίγουμε στη μέση ,
αφαιρούμαι το κεντρικό του κόκαλο
 και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με την πλάτη προς τα κάτω.
Βάζουμε μια στρώση με ψάρια και μετά ρίχνουμε λίγο δεντρολίβανο,
επαναλαμβάνουμε μέχρι να βάλουμε όλα τα ψάρια.
Τέλος ρίχνουμε το λάδι και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο μας.
Έτοιμο το ψαράκι!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

1 σχόλιο

christina 28/03/2019 - 20:25

μπουκιά και συχώριο!!!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More