41,8K
Αν είσαστε λάτρεις των παστών ψαριών ,
σήμερα σας έχω μια πολύ εύκολη λύση,
για να έχετε ψαράκι όποτε το θελήσετε,
μέσα στο ψυγείο σας.
Προσωπικά τρελαίνομαι για αντζούγιες
ή αλλιώς γαύρο παστό .
Ο γαύρος είναι ένα ψάρι πολύ υγιεινό
και πολύ οικονομικό.
Μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες
ή να συνοδεύσει τα όσπρια σας.
Σίγουρα θα δώσει μια άλλη νότα στο φαγητό σας.
Υλικά:
• 2 κιλά γαύρο με κομμένο το κεφάλι
και καθαρισμένο από τα εντόσθια,
• 1 γεμάτη χούφτα ψιλό αλάτι
• ξύδι όσο χρειαστεί
• δεντρολίβανο ( κατά προτίμηση)
• Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά
σε σουρωτήρι τον γαύρο,
τον τοποθετούμε σε ένα μπολ με καπάκι.
Του ρίχνουμε το αλάτι
και τον σκεπάζουμε με το ξύδι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 μέρες
και μετά τον αδειάζουμε σε μια λεκάνη .
Παίρνουμε ένα ένα ψάρι
και τον ανοίγουμε στη μέση.
Αφαιρούμαι το κεντρικό του κόκαλο
και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
με την πλάτη προς τα κάτω.
Βάζουμε μια στρώση με ψάρια και μετά
ρίχνουμε λίγο δεντρολίβανο.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα ψάρια.
Τέλος ρίχνουμε το λάδι και τα αποθηκεύουμε
στο ψυγείο μας.
Έτοιμο το ψαράκι! Διατηρούμε στο ψυγείο!
Σας εύχομαι να τα απολαύσετε
με την καλύτερη παρέα σας!!!
1 σχόλιο
μπουκιά και συχώριο!!!