Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Μπακλαβαδάκια χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!!!

Μπακλαβαδάκια χωρίς ζάχαρη και βούτυρο!!!

by sofia sofeto
8 σχόλια
μπακλαβαδάκια
 Αχ!!! Αυτά τα σιροπιαστά γλυκά είναι μεγάλος πειρασμός…
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς ,
αλλά εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ εύκολα σε ένα μπακλαβαδάκι,
έχω τις αδυναμίες μου τι να κάνω;
Ξέρω θα μου πείτε πως είναι μια ” βόμβα ” λίπους και  ζάχαρης …
Όχι πια!
Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοώ…
Υλικά :
3 φλιτζάνια του τσαγιού ξηροί καρποί ,
ωμοί και ανάλατοι(αμύγδαλα , καρύδια , φιστίκια Αιγίνης.)
1 κουταλιά της σούπας κοφτή στέβια κρυσταλλική 1:5 αναλογία με την ζάχαρη
4 κουταλιές  της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά.
 λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα.
Για το σιρόπι :
1 φλιτζάνι σιρόπι αγάυης (βλέπε Τι είναι η αγαύη;)
4 κουταλιές της σούπας  χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας  Limoncello χωρίς ζάχαρη.
Αρχικά, ρίχνουμε μέσα στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς
 και τους κτυπάμε να κοπούν σε μικρά κομματάκια.
μπακλαβαδάκια 2
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γαρύφαλλο ,την κανέλα και την στέβια,
ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το  Limoncello χωρίς ζάχαρη.
Τα κάνουμε ένα σώμα με το κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε στην μέση,
το υπόλοιπο το τυλίγουμε σε μια πετσέτα για να μην ξεραθεί,
θα το χρησιμοποιήσουμε για άλλη συνταγή
ή αν θέλετε να το φτιάξετε και αυτό μπακλαβαδάκια,
 θα υπολογίσετε τα διπλάσια υλικά για την γέμιση.
μπακλαβαδάκια 3
Κόβουμε τα φύλλα με μαχαίρι στην μέση σε λωρίδες φάρδους περίπου 10 cm.
Αλείφουμε κάθε λωρίδα ελαιόλαδο με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε στη άκρη κάτω λίγη γέμιση , περίπου 3 κουταλάκια του γλυκού.
Τσακίζουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο.
Το μπακλαβαδάκι είναι έτοιμο,
συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα
και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αλειμμένο με ελαιόλαδο.
Όταν είναι όλα έτοιμα , τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω
 και τα ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μας
και μόλις βγάλουμε απ ‘τον φούρνο τα μπακλαβαδάκια μας ,
το ρίχνουμε από πάνω τους , έτσι όπως είναι καυτά.
Αυτό ήταν!
Ετοιμαστείτε να τα απολαύσετε !
Σιγά!!! Καίνε!!!
 μπακλαβαδάκια 4

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 σχόλια

Anonymous 06/11/2013 - 10:32

μπορεις σε παρακαλώ να μου πεις που θα βρω σιρόπι αγαύης

Reply
Sofia Sofeto 06/11/2013 - 13:24

Θα το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα!

Reply
Αγγελική Σωτηρίου 03/05/2022 - 22:20

Ποια στέβια λέτε? 1:1 ή κάποια άλλη?

Reply
sofia sofeto 07/05/2022 - 12:42

Καλησπέρα σας. Μπορείτε τα βάλετε στέβια 1:1 αλλά 5 κ.σ.

Reply
Evangelia Papapanayotou 20/01/2014 - 14:30

Αγαπητή Σοφία επειδή το Limoncello χρειάζεται 40 μέρες μπορούμε να το παραλείψουμε ή να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο?Σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες συνταγές σου!!!!

Reply
Sofia Sofeto 20/01/2014 - 21:27

Ευαγγελία μου γεια σου,
θα μπορούσες να βάλεις λίγη βότκα ίσως ή λίγο ρούμι.
Για δοκίμασε το !
Περιμένω εντυπώσεις!

Reply
Μαρία 03/01/2022 - 21:51

Το σιρόπι αγαύης μπορεί να αντικατασταθεί; Ευχαριστούμε για τις τόσο χρήσιμες συνταγές!

Reply
sofia sofeto 03/01/2022 - 22:44

Καλησπέρα σας. Μπορείτε να βάλετε σιρόπι Σφενδάμου ή yacon. Σας ευχαριστώ.

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!