Home ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Παγωτό με espresso , ταχίνι και σάλτσα σοκολάτας , χωρίς ζάχαρη.

Παγωτό με espresso , ταχίνι και σάλτσα σοκολάτας , χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
15 Σχόλια
012
Οι μυρωδιές , τα αρώματα
σημαδεύουν την ζωή μας…
Μας προκαλούν συνειρμούς ,
εικόνες έρχονται στο μυαλό μας ,
περασμένες μας στιγμές …
Μια μεθυστική μυρωδιά που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κάποιος ,
είναι του φρεσκοκομμένου καφέ!
Προσωπικά με μεταφέρει νοερά στην πόλη που μεγάλωσα,
στο καφεκοπτείο της πλατείας ,
εκεί που μικρό παιδάκι συνήθιζα
να κάνω την βόλτα μου 
και να παρατηρώ την μεγάλη μηχανή του καφέ
που αλέθει τους πολύτιμους κόκκους του.
Το καλοκαίρι λατρεύω τα παγωτά!
Η μικρή μου κι ο αγαπημένος μου το ίδιο!
Σκέφτηκα να φτιάξω ένα παγωτάκι
που ναι μεν να περιέχει καφέ ,
αλλά να έχει και κάποιες πινελιές διαφορετικές…
Για το παγωτό μου λοιπόν χρησιμοποίησα
ταχίνι !!

Υλικά :

Παγωτό:

• 100 ml νερό για τον καφέ
• 4 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα καφέ espresso 
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 17% λιπαρά
• 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
• 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
• 40 γρ. ταχίνι 
• 300 γρ. φρέσκο γάλα
• 1/2 σφηνάκι εσάνς βανίλιας
• 3 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια 
(4 σταγόνες στέβια ισοδυναμεί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.)
Διατροφική ανάλυση του παγωτού ανά 100 γραμμάρια:

Σάλτσα σοκολάτας:

• 100 γρ. φουντούκια
• 30 γρ. ταχίνι
• 2,5 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια 
(4 σταγόνες στέβια ισοδυναμεί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.)
• 50 γρ. κακάο σε σκόνη με 21 % λιπαρά
• 220 γρ.γάλα εβαπορέ ελαφρύ
• 3 κουταλάκια του γλυκού εσάνς βανίλιας.
Διατροφική ανάλυση της σάλτσας σοκολάτας
ανά 100 γραμμάρια: 
008
Πρώτα θα φτιάξουμε την σάλτσα σοκολάτας.
Θα βάλουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 
και θα ανάψουμε σε μεσαία προς χαμηλή θερμοκρασία την φωτιά μας.
Θα ανακατεύουμε συχνά και μόλις δούμε να σκουρύνουν και να μυρίσουν λίγο ,
θα τα βάλουμε κατευθείαν μέσα στο μπλέντερ
 και θα τα χτυπήσουμε μέχρι να βγάλουν το λάδι τους
 και να γίνουν  πολτός.
Στην συνέχεια θα προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και θα τα χτυπήσουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
Έτοιμη η σάλτσα μας!
Πάει για το ψυγείο!
Ετοιμάζουμε τον καφέ μας μέσα στην μικρή καφετιέρα για espresso.
Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ή κανάτα ,
ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Τόσο απλά!
Έτοιμο το μείγμα για την παγωτομηχανή !
Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ,
βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι
και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει το ανακατεύουμε με το σύρμα ,
με αυτόν τον τρόπο το βοηθάμε να παγώσει ομοιόμορφα.
Κάνουμε την διαδικασία αυτή ανά μισή ώρα περίπου,
μέχρι να παγώσει επαρκώς.

Έτοιμο!

Απολαύστε , δροσιστείτε και ονειρευτείτε …. 
006

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

15 Σχόλια

peps 29/07/2014 - 14:50

Φανταστικό!!!!!!!!!!!!!
Πολύ ωραίος ο συνδυασμός εσπρέσο, ταχίνι, φουντούκια, κακάο!!!!
Θα το φτιάξω!!!

Reply
Sofia Sofeto 31/07/2014 - 22:03

Ευχαριστώ και καλή επιτυχία Πέπη μου!!!

Reply
Ely 29/07/2014 - 14:54

Oh sweet friend.. I’m away from pc but you’re always in my heart. This ice cream is something wonderful.. that cream and tahin.. mmmh.. so special! As you. I’ve got troubles but I hope to return soon.. A big kiss. p.s. here is not summer. Rain, cold, from since one month… sigh…

Reply
Sofia Sofeto 31/07/2014 - 22:06

Glad to see you again, my dear friend.
Hope you are all better now and you’re back with us.
Thank you very much for your kind words
Being well and will see you again!

Reply
Ξανθή 29/07/2014 - 17:02

Εγώ με τα παγωτά δεν έχω και πολύ καλή σχέση αλλά πολύ θα ήθελα να γευτώ λίγο από αυτό το υπέροχο σπιτικό!!
Θα ψάξω το ταχίνι για άλλες χρήσεις.
Πολλά φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 31/07/2014 - 22:08

Το ταχίνι Ξανθή είναι εξαιρετικό!
Επίσης θα βρεις πολύ καλά κρασιά και ένα υπέροχο αφρόδες ποτό από την Λήμνο!
Φιλάκια!!!!

Reply
Tante Kiki 29/07/2014 - 17:06

Φανταστικό σύνολο και το συγκεκριμένο ταχίνι όσες φορές το έχω αγοράσει δεν με έχει απογοητεύσει!!! Γεια στα χέρια σου Σοφία!!!

Reply
Sofia Sofeto 31/07/2014 - 22:08

Ευχαριστώ πολύ Κική μου!
είναι όντως εξαιρετικό το ταχίνι!

Reply
Sofia Sofeto 31/07/2014 - 22:09

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Reply
Ερμιόνη 29/07/2014 - 20:02

Πολύ ιδιιαίτερο παγωτό πραγματικά!
Εύκολο και χαιίρομαι πολύ που δεν περιέχει ωμό αυγό.
Δεν ήξερα ότι η Λήμνος έχει τόσο αξιόλογο ταχίνι. Θα το έχω υπόψη μου!
Φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 31/07/2014 - 22:11

Το ταχίνι παράγεται από σουσάμι ντόπιας ποικιλίας της Λήμνου γι΄αυτό το κάνει τόσο ξεχωριστό , αξίζει να το δοκιμάσεις!
Φιλάκια

Reply
- spoonstories- 30/07/2014 - 11:10

Μα πάρα πολύ ιδιαίτερο παγωτό! Εντυπωσιάστηκα!! Θα χαρώ περισσότερο όταν το φάω χιχι
Μπράβο Σοφάκι!!

Reply
Sofia Sofeto 31/07/2014 - 22:12

Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις λοιπόν!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!

Reply
sundayspoon 06/08/2014 - 06:54

Τι υπέροχος συνδυασμός υλικών! Μπράβο, Σοφία μου! Περιττό να πω ότι βλέπω τις φωτογραφίες και μου τρέχουν τα σάλια…
Φιλάκια!

Reply
Martha 06/08/2014 - 13:29

Μια ζωγραφιά Σοφία μου! Μπράβο! Εκλεκτό παγωτό!

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More