9,3K
Έχω μια αδυναμία στις μελιτζάνες
και το περασμένο καλοκαίρι
που είναι η εποχή τους,
σκέφτηκα να κάνω μια συνταγή ώστε να μπορώ να τις έχω έτοιμες για χειμερινό μεζεδάκι.
Έτσι τις έκανα τουρσί, όχι όμως βρασμένες, έχει μια διαφορά…
Υλικά :
•3-4 μελιτζάνες φλάσκες
•4-5 σκελίδες σκόρδου
•1/2 ματσάκι μαϊντανού
•αλάτι
•ελαιόλαδο
•καλό σπιτικό ξύδι.
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες
και τις κόβουμε σε κύβους.
Τις αλατίζουμε καλά και τις ρίχνουμε
μέσα σ’ ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε από πάνω ένα βαρύ πιάτο
για να τις πιέζει.
Τις αφήνουμε έτσι μέχρι να βγάλουν
τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.
Στην συνέχεια τις στίβουμε με τα χέρια μας
για να φύγουν όσο το δυνατόν
περισσότερα υγρά.
Τις απλώνουμε πάνω σ’ ένα ταψάκι
και τις βάζουμε στον φούρνο,
στην λειτουργία του αέρα ,
στους 150 βαθμούς, μέχρι να στεγνώσουν
και να συρρικνωθούν.
Μετά τις βάζουμε μέσα σ’ένα αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε ανάμεσα τους
το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό.
Πιέζουμε καλά ώστε να μην έχει πολλά κενά ανάμεσα τους και προσθέτουμε
το ξύδι μέχρι να τις σκεπάσει
και τέλος το ελαιόλαδο.
Διατηρούμε στο ψυγείο το βαζάκι μας
και όταν επιθυμήσουμε ένα καλό μεζεδάκι μέσα στον χειμώνα,
δεν έχουμε απ’ το να ανοίξουμε το βάζο
με τις μελιτζάνες και να τις απολαύσουμε
με το κρασάκι μας!
2 σχόλια
ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!
Ευχαριστώ πολύ ❤️