
Έχω μια αδυναμία στις μελιτζάνες
και το περασμένο καλοκαίρι , που είναι η εποχή τους,
σκέφτηκα να κάνω μια συνταγή που θα μπορώ να τις έχω και για χειμερινό μεζεδάκι,
έτσι τις έκανα τουρσί , όχι όμως βρασμένες, έχει μια διαφορά…
Υλικά :
3-4 μελιτζάνες φλάσκες
4-5 σκελίδες σκόρδου
1/2 ματσάκι μαϊντανού
αλάτι
ελαιόλαδο
καλό σπιτικό ξύδι.
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους,
τις αλατίζουμε καλά και τις ρίχνουμε μέσα σ’ ένα σουρωτήρι,
Βάζουμε από πάνω ένα βαρύ πιάτο για να τις πιέζει,
τις αφήνουμε έτσι μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν.
Στην συνέχεια τις στίβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά,
τις απλώνουμε πάνω σ’ ένα ταψάκι και τις βάζουμε στον φούρνο ,στον αέρα , στους 150 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν και να συρρικνωθούν.
Μετά τις βάζουμε μέσα σένα αποστειρωμένο βάζο και προσθέτουμε ανάμεσα τους το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό.
Πιέζουμε καλά ώστε να μην έχει πολλά κενά ανάμεσα τους και προσθέτουμε το ξύδι και τέλος το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο το βαζάκι μας
και όταν επιθυμήσουμε ένα καλό μεζεδάκι μέσα στον χειμώνα ,
δεν έχουμε απ’ το να ανοίξουμε το βάζο με τις μελιτζάνες και να τις απολαύσουμε με το κρασάκι μας!