Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Κουραμπιέδες αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, αλά Sofeto!

Κουραμπιέδες αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, αλά Sofeto!

by sofia sofeto
17 σχόλια
 
 Κουραμπιέδες!
 Μπορούν να υπάρξουν Χριστούγεννα ,
δίχως τ’ αγαπημένα μας κουραμπιεδάκια;
Προσωπικά έχω ιδιαίτερη αδυναμία …
Λατρεύω την αφράτη υφή τους ,
την μεθυστική μυρωδιά του ανθόνερου ,
συνδυασμένου με τα έλαια των αμυγδάλων…
Οι κουραμπιέδες είναι στις μνήμες των
παιδικών μου χρόνων,
όταν γυρνούσα χαρούμενη απ’ τα κάλαντα!
Στο σπίτι, πάντα η μητέρα μου, 
είχε μια μεγάλη πιατέλα γεμάτη κουραμπιέδες ,
λαχταριστούς και ευωδιαστούς να με περιμένουν …
Αυτό το υπέροχο γλύκισμα θέλω να το αγαπήσει
και η κόρη μου,
να μείνει στην μνήμη της ,
σαν μια εικόνα γεμάτη ζεστασιά,
αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία…
Όλα αυτά, θα μου πείτε,
τα κάνει ένας κουραμπιές;
Στα μάτια των μικρών παιδιών,
τα ασήμαντα για όλους εμάς ,
μοιάζουν τεράστια..
Ας φτιάξουμε φέτος μαζί με τα παιδιά μας,
τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων,
να δείτε που θα το εκτιμήσουν
περισσότερο απ’ τα παιχνίδια,
 που θα τους κάνουν εντύπωση
για λίγο και μετά θα τα παρατήσουν
στον σωρό μαζί με όλα τ ΄άλλα…

Υλικά:

• 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 150 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
και μερικά ολόκληρα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
•3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:5
ή 7 κουταλιές στέβια κρυσταλλική με αναλογία 1:2
• 125 γρ. ελαιόλαδο
• 125 γρ.  λιωμένο βούτυρο αγελάδας ή αιγοπρόβειο
• 1/2 ποτηράκι ( μικρό του κρασιού ) ούζο
• 1/2 ποτηράκι ( μικρό του κρασιού ) ανθόνερο
• 5 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου ( προαιρετικά )
• 1/2 λοβός βανίλιας ( τα σποράκια ) 

Διατροφική ανάλυση των κουραμπιέδων

ανά 100 γρ. χωρίς επικάλυψη.

 

Για ντεκόρ :

Αντί για την ζάχαρη άχνη μπορούμε να βάλουμε στέβια με αναλογία 1:1 με την ζάχαρη, σε σκόνη, ή φτιάχνουμε μόνοι μας άχνη στέβιας, χτυπώντας κρυσταλλική στέβια 1:1 στο μούλτι.
Προτίμησα όμως να τους καλύψω με μια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη που έλιωσα στο μπεν μαρί,
και λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο
για “χιονισμένο” ντεκόρ.
Ποτέ δεν συμπαθούσα την άχνη και η μητέρα μου,
για μένα, τους άφηνε σκέτους.
 Ξεκινάμε λοιπόν να τους φτιάξουμε ,
ρίχνουμε σε βαθύ μπολ το λάδι
και το λιωμένο βούτυρο,
προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά
και ανακατεύουμε.
Μέσα σ’ αυτά διαλύουμε καλά την στέβια
  και την βανίλια,
προσθέτουμε την σόδα
και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά τ’ αλεύρια μας ,
ανακατεμένα μαζί με τα αμύγδαλα.
Ζυμώνουμε καλά ,
μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί  
και ξεκινάμε να πλάσουμε τους κουραμπιέδες.
Όταν είναι έτοιμο το πρώτο ταψί μας,
ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου,
για 30 λεπτά περίπου ,
ανάλογα το μέγεθος των κουραμπιέδων μας.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά,
και αρχίζουμε τις βουτιές στην σοκολάτα ,
ή τους δοκιμάζουμε σκέτους φυσικά!
Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!
Δείτε το νέο βίντεο του Sofeto!!!
Λικέρ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!!!
Με πλήρη διατροφική ανάλυση!!!
Κάντε την δωρεάν εγγραφή σας
στο κανάλι μου στο YouTube ,
ώστε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μου βίντεο!!!!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

17 σχόλια

sundayspoon 27/11/2012 - 11:09

Πολύ μου αρέσει αυτή η ιδέα! Είναι light και διαφορετική από τους κλασικούς κουραμπιέδες (τους οποίους αγαπώ εξίσου βέβαια)! Μπράβο Σοφία μου!
Εξαιρετική και η ιδέα με το ινδοκάρυδο αντί της άχνης!

Reply
Sofia Sofeto 01/12/2012 - 20:33

Καλησπέρα!
Είναι μια ελαφριά εκδοχή των κουραμπιέδων , ε! έβαλα και λίγο βουτυράκι φρέσκο για το άρωμα , λόγω των ημερών είπα να κάνω μια “σκανταλιά”…Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Ely 27/11/2012 - 12:03

Πολύ καλό! Επίσης όμορφη! Μου αρέσει τη σοκολάτα και καρύδα! <3 Μια υπέροχη ιδέα. Έχετε μια Καλή σας μέρα!

Reply
Sofia Sofeto 01/12/2012 - 20:34

Σ’ ευχαριστώ καλή μου, είσαι πολύ ευγενική!

Reply
Conna 27/11/2012 - 13:10

Τέλεια τα υγιεινά κουραμπιεδάκια .. πρέπει να τα δοκιμάσω.

Φιλιά

Reply
Sofia Sofeto 01/12/2012 - 20:34

Περιμένω εντυπώσεις…Φιλιά πολλά!

Reply
ΕΛΕΝΗ 27/11/2012 - 17:42

Σοφία μου παρα πολύ ωραία τα κουραμπιεδάκια σου!!!!!!
Φιλιά!

Reply
Sofia Sofeto 01/12/2012 - 20:35

Γεια σου Ελενάκι μου!
Σ’ευχαριστώ πολύ που ήρθες στην κουζίνα μου!

Reply
Sofia Sofeto 30/11/2012 - 13:21

Μετά από πολλές περιπέτειες κατάφερα να αναρτήσω τα κουραμπιεδάκια μου…
Ελπίζω όσοι ενδιαφέρεστε να τα βρείτε πλέον καθαρογραμμένα και σωστά αναρτημένα!

Reply
Selcouth 30/11/2012 - 21:03

Μια χαρά τα βλέπουμε τα κουραμπιεδάκια σου Σοφία μου! Και με δυό χαρές θα τα φάμε κιόλας! 🙂
Το ινδοκάρυδο δεν μου αρέσει, θα προτιμήσω τη λύση της σοκολάτας για την οποία τρελαίνομαι!
Άξιζε η αναμονή για τη συνταγή σου! Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!

Reply
Sofia Sofeto 01/12/2012 - 20:37

Περιμένω εντυπώσεις και από εσένα επίσης!
Φιλάκια πολλά!!!

Reply
Eri 30/11/2012 - 22:31

Καταρχην να σου πω ότι δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες αλλα αυτά τα δικά σου τα μπισκοτάκια φαίνονται όνειρο! φιλάκια Σοφία μου, καλό ΣΚ!

Reply
Sofia Sofeto 01/12/2012 - 20:40

Αν εννοείς τους κουραμπιέδες του εμπορίου κι εγώ τους απεχθάνομαι!
Οι δικοί μου κουραμπιέδες είναι από παλιά οικογενειακή συνταγή , δεν είναι μπισκοτάκια , το σχήμα μάλλον σε μπερδεύει, το έκανα γιατί αρέσουν τα αστεράκια στην κόρη μου.
Καλό σου βράδυ!

Reply
Marie-Anne 30/11/2012 - 22:56

Καλώς σε βρίσκω Σοφία! Τι καταπληκτικές συνταγές! Μάλλον θα γίνω φανατική σου αναγνώστρια. Πριν λίγο μούλιασα ρεβύθια για αύριο και λίγο μετά βρήκα τυχαία την συνταγή σου την οποία και θα ακολουθήσω!!! Όσο για το κοτόπουλο στην γάστρα με κυδώνια και πορτοκάλι, μμμ, μου ‘ακούγεται’ υπέροχο.
Θα χαρώ πολύ εάν περάσεις κι εσύ από το σπιτάκι μου!
Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα σου εύχομαι!

Reply
Marie-Anne 30/11/2012 - 22:58

Και φυσικά θα δοκιμάσω και τους παραπάνω κουραμπιέδες σου το συντομότερο δυνατόν!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!

Reply
Sofia Sofeto 01/12/2012 - 20:42

Καλησπέρα! Καλώς όρισες στην κουζίνα μου!
Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου και περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σου αγαπητη μου! Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ!

Reply
Ταρτάκια με ζύμη κουραμπιέ και μους βανίλιας με μαύρα μούρα, χωρίς ζάχαρη! 24/11/2019 - 02:18

[…] δόση για κουραμπιέδες που θα βρείτε την συνταγήεδώ! Για την μους βανίλιας : 300 γρ. γλυκιά φρέσκια μυζήθρα 300 […]

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!