35,8K
Κείμενο, συνταγή, φωτογραφίες, food styling: Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto ).
Αυτό το παγωτό είναι σκέτος πειρασμός…
Ευτυχώς όμως όσο γίνεται πιο υγιεινός!
Όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν !
Σειρά σας…
Υλικά :
•400 γρ. ώριμες μπανάνες καθαρισμένες
•200 γρ. σοκολάτα μαύρη χωρίς ζάχαρη
•30 γρ. κακάο σε σκόνη (προαιρετικά)
•250 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
•5 κ. σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1
•προαιρετικά λίγη κανέλα.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ :
Σ’ ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις μπανάνες.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την προσθέτουμε στις μπανάνες,
ρίχνουμε και την στέβια , το γάλα ,
το κακάο και την κανέλα .
Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα
όλα μαζί στο μπλέντερ.
Το μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή.
Αν έχουμε παγωτομηχανή (το συνιστώ), ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, αν όχι , τότε το αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ώστε να παγώσει ομοιόμορφα , αυτό το κάνουμε 3-4 φορές ανά μισή ώρα.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε περισσότερες συνταγές για παγωτά χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί “Sofeto Γεύσεις Υγείας“!!!
ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μου στείλετε μήνυμα!!!
📩 Mail: sofiasofeto@gmail.com
10 σχόλια
Ναι Yπέροχο!!!!και εγώ το δοκίμασα!!!
Καλησπέρα!
Γίνεται πολύ νόστιμο και μπορείς να παραλείψεις και τη στέβια άμα λάχει! Εγώ το έκανα στο χέρι και παρόλα αυτά δεν τα κατάφερα στην υφή, μου σκλήρυνε και δε μπορούσα να βγάλω ωραίες μπάλες με το κουτάλι. Ωστόσο από γεύση δεν έχασε καθόλου, απλά χρειαζόταν να το αφήνω κάνα 20λεπτο πριν το φάω να μαλακώσει. Αν είχα παγωτομηχανή και έκανα κανονικά τη διαδικασία και μετά το αποθήκευα σε μπολ κλπ, την επόμενη θα σκλήρυνε και θα χρειαζόταν παγωτομηχανή πάλι? Κι αν ναι, είναι το συγκεκριμένο παγωτό με τη μπανάνα που σκληραίνει ή γενικά με όλα έτσι γίνεται? Γενικά πέρα από το συνεχές ανακάτεμα βοηθάει η παγωτομηχανή και στη μετ’έπειτα υφή του, ή είναι μια προσωρινή διαδικασία για γρήγορο παγωτό προς άμεση κατανάλωση?
Ευχαριστώ!
Άρτεμις καλησπέρα!
Οι καταψύκτες των οικιακών ψυγείων μας είναι για άλλες χρήσεις , έχουν πιο χαμηλές θερμοκρασίες απ τα ψυγεία των παγωτών…δυστυχώς!
Τα παγωτά για να έχουν ιδανική υφή καλό θα είναι να μένουν 40 λεπτά στην συντήρηση του ψυγείου ώστε να ανεβαίνει η θερμοκρασία τους.
Η παγωτομηχανή φτιάχνει το παγωτό άμεσα και στην σωστή θερμοκρασία εφόσον την έχεις παγώσει όσο χρειάζεται. Προσωπικά μου χει λύσει τα χέρια γιατί φτιάχνω συνέχεια παγωτά, είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Μου φαίνεται φέτος θα πάρω νωρίτερα το χριστουγεννιάτικο δώρο μου! Ευχαριστώ! 🙂
Είναι υπέροχο! Μάλιστα το έφτιαξα με γάλα καρύδας. Εξαιρετικό!
Χαίρομαι πολύ!!! Κι εγώ το φτιάχνω με γάλα καρύδας, αρέσει πολύ στην κόρη μου κι έτσι!! Μπράβο σου!!!
υπέροχο και πανεύκολο δεν έβαλα στέβια δεν είχα αλλα έβαλα λίγη ζάχαρη καρύδας!!!!
Πόλύ ωραίο και με ζάχαρη καρύδας!!!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!!!
Σοφία καλημέρα,
Η στέβια που έχω σπίτι μου είναι 1:2 αναλογία. Τί ποσότητα να βάλω???
Καλημέρα. Θα βάλεις την μισή ποσότητα απ’αυτή που γράφω στην συνταγή.