3,9K
Τα πατατάκια , είναι μια αγαπημένη “αμαρτία “, μικρών αλλά και μεγάλων.
Εδώ σας έχω μια πολύ νόστιμη συνταγή ,
με πολύ λιγότερες θερμίδες απ’ τα πατατάκια που ξέρετε,
δεν είναι τηγανητά ,αλλά ψημένα !
Όταν την δοκιμάσετε , είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά :
3 μέτριες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
ξερή ρίγανη
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε
καλά τις πατάτες,
τις σκουπίζουμε με απορροφητικό
χαρτί κουζίνας,
τις κόβουμε σε λεπτές φέτες
με το μαχαίρι ή με το μαντολίνο
που κόβουμε το λάχανο σαλάτα.
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό
που τις σκεπάζει και 4 κ.σ μηλόξιδο .
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό
πολύ καλά.
Σουρώνουμε απ’ τα υγρά τους σε σουρωτό ή ακόμα καλύτερα
τις στεγνώνουμε μέσα
στο ειδικό σκεύος
που στεγνώνει τις σαλάτες.
Ετοιμάζουμε τα μυρωδικά μας.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο ,
την ρίγανη και το ελαιόλαδο,
αλατίζουμε τις πατάτες ,
τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ και τις ανακατεύουμε καλά
Στο ταψί μας στρώνουμε λαδόκολλα
και τοποθετούμε τις πατάτες ,
προσέχουμε να μην ακουμπάει
η μία την άλλη
και να μην εφάπτονται με το ταψί,
τις βάζουμε όρθιες
λυγίζοντας τις στην μέση.
Ψήνουμε στον αέρα
στους 170 βαθμούς Κελσίου
και προσέχουμε να μην καούν
αφού ψήνονται πολύ γρήγορα.
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και ρίχνουμε επιπλέον ρίγανη αν θέλουμε.
Καλή μας όρεξη!!!