Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Παγωμένες μπάρες με γιαούρτι και σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

Παγωμένες μπάρες με γιαούρτι και σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

by sofia sofeto
0 σχόλιο
Κείμενο, φωτογραφίες, συνταγή, food styling: Σοφία Πιτσικάλη (Sofia Sofeto).

Μπήκαμε αισίως στα μέσα του καλοκαιριού…

Οι πρώτες “δυνατές” ζεστές μέρες έκαναν την εμφάνιση τους, κι εμείς ψάχνουμε μια νότα δροσερή, ικανή να μας φτιάξει την διάθεση αλλά και να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις όλης της οικογένειας.

Χθες λοιπόν που γιόρταζε ο μικρός μου Οδυσσέας, ήθελα να φτιάξω ένα γλύκισμα τέτοιο. Δροσερό, νόστιμο, εύκολο και γρήγορο…

Ο γιος μου αγαπά το γιαούρτι και τα μύρτιλα, εννοείται και την σοκολάτα… Οπότε σκέφτηκα να κάνω κάτι με αυτά τα βασικά υλικά. Εννοείται δίχως ζάχαρη και γλουτένη για να φάμε όλοι μας.

Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει να φτιάξω μπάρες με σκέτο γιαούρτι. Όμως να πω την αλήθεια μου, δεν μου άρεσε η κρυστάλλωση του γιαουρτιού, καθώς τα λιπαρά ήταν λίγα και ο ορός του γάλακτος που υπάρχει στο γιαούρτι, σχημάτισε πάγους…

Αυτή την φορά σκέφτηκα να προσθέσω λίγα λιπαρά παραπάνω, να το κάνω λίγο πιο “αμαρτωλό”… Ήρθε και η σοκολάτα κι “έδεσε”… Οι πινελιές που πρόσθεσαν τα φιστίκια τύπου Αιγίνης, αλλά και τα μύρτιλα, ήταν απαραίτητες τόσο αισθητικά όσο και διατροφικά.

Κι επειδή μου αρέσει το χρώμα… Έριξα και μερικές σταγόνες από την αγαπημένη μου σάλτσα κορόμηλου, που τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να την φτιάξουμε!

Οι μπάρες έγιναν ιδιαίτερα χορταστικές. Ένα κομμάτι είναι αρκετό! Καλό είναι να αφήσουμε για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις δοκιμάσουμε. Έτσι δεν παγώνουν τα δόντια μας, αλλά και η γεύση τους είναι καλύτερη.

Υλικά:

• 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
• 1/2 λοβός φυσικής βανίλιας 
• 1,5 κ.γ υγρή στέβια (αναλογία 4 σταγόνες στέβια = 1 κ.γ ζάχαρη)

• 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα με στέβια (στα σούπερ μάρκετ)
• 100 γρ φιστίκια τύπου Αιγίνης καθαρισμένα
• 50 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
Σάλτσα κορόμηλου (προαιρετικά)

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

(χωρίς την σάλτσα κορόμηλου)

 

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη. Χρειάζεται μόνο ένα μπολ ανάμειξης και το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Προσθέτουμε την βανίλια και την στέβια. Χτυπάμε καλά με το μίξερ κι είναι έτοιμο! 

Νωρίτερα λιώνουμε σε μπεν μαρί την μισή σοκολάτα. Στρώνουμε λαδόκολλα μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο μπολ. Απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε τα μισά φιστίκια. Βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν σφίξει η σοκολάτα, απλώνουμε πάνω το μείγμα με το γιαούρτι. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και την ρίχνουμε ακανόνιστα πάνω στην λευκή κρέμα.

Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα φιστίκια και τα μύρτιλα. Τα βάζουμε όλα στην κατάψυξη πάλι. Αφήνουμε να παγώσει επαρκώς. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το μπολ και πάνω σε μια επιφάνεια κοπής, κόβουμε τις μερίδες με ένα μεγάλο μαχαίρι. Βάζουμε πάλι στο μπολ, σε κομμάτια πλέον. Διατηρούμε στην κατάψυξη.

Την σάλτσα κορόμηλου την προσθέτουμε λίγο πριν σερβίρουμε.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξαναπούμε

σας φιλώ γλυκά.

Σοφία.

Για περισσότερες ιδέες υγιεινής διατροφής δείτε το βιβλίο μου που κυκλοφορεί!!!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μου ➡️ εδώ!!!

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!