17,6K
Συνταγή , κείμενο , φωτογραφία , food styling :
Σοφία Πιτσικάλη ( Sofia Sofeto).
Γεια σας και χαρά σας φίλοι μου!
Σήμερα σας έχω μια συνταγή
με ένα απ’ τα αγαπημένα μου όσπρια,
τους γίγαντες!
Προτιμώ να τους αγοράζω από τις Πρέσπες.
Νομίζω είναι καλύτερης ποιότητας
απ’ τα εισαγόμενα όσπρια.
Αυτή είναι μια συνταγή που αρέσει πολύ
στην οικογένεια μου.
Φυσικά χαίρομαι ιδιαίτερα
όταν η κόρη μου αδειάζει όλο της το πιάτο!
Θα την μοιραστώ μαζί σας ,
με την ελπίδα να την δοκιμάσετε
και να την απολαύσετε!
Υλικά:
• 400 γρ. γίγαντες
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
• 4-5 φέτες λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένες
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
• λίγη ξερή ρίγανη
• αλάτι και πιπέρι
• εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• χυμό από μισό λεμόνι .
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Προετοιμάζουμε τους γίγαντες στο νερό, με την διαδικασία που θα δείτε εδώ.
Τους βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό
που τους σκεπάζει,
για να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν .
Στην συνέχεια τους ρίχνουμε μέσα
σ’ ένα ταψί ή πυρέξ.
Προσθέτουμε τον ζωμό τους ,
ρίχνουμε και τα υλικά μας εκτός
από το αλάτι, το ελαιόλαδο
και τον χυμό λεμονιού.
Έχουμε προθερμασμένο τον φούρνο μας
στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε στην λειτουργία του αέρα
μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν
τα πιο πολλά υγρά τους.
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά ,
προσθέτουμε το αλάτι ,τον χυμό λεμονιού
και το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση
και σβήνουμε την φωτιά.
Εύχομαι καλή σας όρεξη!
1 σχόλιο
Εξαιρετικοί έγιναν!
Ευχαριστούμε πολύ!!!!