Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Χειροποίητα κεράσματα λευκής , πραγματικής σοκολάτας με βύσσινο , χωρίς ζάχαρη!

Χειροποίητα κεράσματα λευκής , πραγματικής σοκολάτας με βύσσινο , χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
13 σχόλια

λευκά σοκολατάκια 1

Κάθε φορά που ξεκινάω τα πειράματα με την σοκολάτα ,
ξέρω πως πριν καλά καλά γεμίσω τις φόρμες μου με το αποτέλεσμα
για να δώσω το επιθυμητό σχήμα ,
θα δεχτώ επίθεση από τους γνωστούς σοκολατολάτρεις της οικογένειας…
Πατέρας και κόρη θέλουν να «δοκιμάσουν» για να μου πουν την γνώμη τους
και καταλήγουμε να τρώμε το μισό μείγμα πριν καλά καλά σφίξει
και πάρει την τελική του μορφή.

Όταν αποφάσισα να φτιάξω λευκή σοκολάτα ,
είχα την υποψία πως η μικρή μου ούτε που θα την αγγίξει,
συνηθισμένη βλέπετε στην σοκολάτα με κακάο.
Η πρώτη της αντίδραση ,ήταν μάλλον αναμενόμενη,
στην θέα αυτής της «παράξενης» σοκολάτας …
Στραβομουτσούνιασε ενώ της πρόσφερα να δοκιμάσει ένα από τα σοκολατάκια μου…
«Τι είναι αυτό;» με ρώτησε , «σοκολατάκια» της απάντησα…
«Ναι καλά…» μου λέει…
Της έδωσα να δοκιμάσει… με την πρώτη δαγκωνιά άλλαξε έκφραση!
«Σ’ αρέσουν» την ρώτησα… η απάντηση της ήταν να ζητήσει το επόμενο σοκολατάκι!
Ικανοποιημένη κι εγώ που έχω την έγκριση της μικρής μου, συνέχισα να πειραματίζομαι…
Τα αποτελέσματα θα σας τα παρουσιάσω παρακάτω!

Έφτιαξα δύο παραλλαγές ,
η μία λευκή σοκολάτα με βύσσινο στην καρδιά της
και στην άλλη έβαλα μέσα στο μείγμα της σοκολάτας σιρόπι από βύσσινα
που της έδωσαν μια ιδιαίτερη γεύση και χρώμα.

Τα βύσσινα τα είχα στην κατάψυξη από το καλοκαίρι, συνηθίζω να καταψύχω τα αγαπημένα μου φρούτα του καλοκαιριού για τέτοιες περιπτώσεις!

λευκά σοκολατάκια ΄2

Υλικά:
Για λευκά σοκολατάκια γεμιστά με βύσσινο.

70 γρ. βούτυρο κακάο
40 γρ. γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη
Λίγη εσάνς βανίλιας
40 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
45 σταγόνες υγρής στέβια με αναλογία με την ζάχαρη , 4 σταγόνες στέβια = με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Μερικά βύσσινα από την συνταγή βύσσινο γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

 

Για τα σοκολατάκια βύσσινο.

70 γρ. βούτυρο κακάο
40 γρ. γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη
Λίγη εσάνς βανίλιας
40 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
45 σταγόνες υγρής στέβια με αναλογία με την ζάχαρη , 4 σταγόνες στέβια = με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
6 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:

λευκά σοκολατάκια 3

Αρχικά λιώνουμε στο μπεν μαρί το βούτυρο κακάο.
Στο μούλτι ρίχνουμε το γάλα σε σκόνη , την βανίλια και την στέβια ,
προσθέτουμε επίσης και το λιωμένο βούτυρο κακάο.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν , στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ
και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην περίπτωση που φτιάχνουμε τα σοκολατάκια με το σιρόπι,
ρίχνουμε και το σιρόπι μέσα στο μείγμα όταν προσθέτουμε το εβαπορέ.

Αυτό ήταν !
Είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα φορμάκια για σοκολατάκια!
Στην πρώτη συνταγή θα βάλουμε λίγη σοκολάτα στο φορμάκι
και στην συνέχεια ακουμπάμε ένα καλά σουρωμένο από το σιρόπι του , βύσσινο.
Ρίχνουμε από πάνω κι άλλη σοκολάτα μέχρι να γεμίσει το φορμάκι.
Κάνουμε όποια παραλλαγή μας αρέσει και μετά κατευθείαν για το ψυγείο,
όταν σφίξουν είναι έτοιμα !

Τα σοκολατάκια μας είναι τόσο ελαφριά και νόστιμα

που είναι δύσκολο να περιοριστεί κάποιος μόνο σ’ ένα!

Καλή σας απόλαυση !!!

λευκά σοκολατάκια 4

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

13 σχόλια

Mariza 05/03/2015 - 17:02

Είναι τέλεια!!!

Reply
sofia sofeto 05/03/2015 - 17:13

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Reply
Πεννυ Παπακωνσταντίνου 05/03/2015 - 18:01

Είναι καταπληκτικά!!

Reply
sofia sofeto 05/03/2015 - 21:29

Ωωω…ευχαριστώ πολύ!

Reply
Vita 05/03/2015 - 18:41

Άλλη μια εξαιρετική πρόταση Σοφία! Το βούτυρο κακάο πού μπορούμε να το βρούμε;

Reply
sofia sofeto 05/03/2015 - 21:31

Ευχαριστώ πολύ!
Το βούτυρο κακάο το βρίσκουμε σε στερεή μορφή , έχει καταπληκτικό άρωμα….σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα.

Reply
Penelope 05/03/2015 - 19:00

Ειδικά τα γεμιστά δείχνουν πανέμορφα Σοφία μου και τόσο “τσαχπίνικα”.

Reply
sofia sofeto 05/03/2015 - 21:43

Πηνελόπη , σίγουρα τα γεμιστά κλέβουν τις εντυπώσεις, αλλά και τα άλλα είναι πολύ νόστιμα!! Σε φιλώ!

Reply
Λίλα 05/03/2015 - 19:21

Μα είναι καταπληκτικά, έχω κι εγώ την ίδια απορία με τη Vita για το βούτυρο κακάο!!!!!

Reply
sofia sofeto 05/03/2015 - 21:44

Λίλα , σε καταστήματα βιολογικών προιόντων, έχει τέλειο άρωμα !!!

Reply
Χρυσαυγή 05/03/2015 - 20:51

Φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν έχω λόγια! Και προτιμώ σαφώς αυτά με το ολόκληρο βύσσινο στο κέντρο.
Η άσπρη σοκολάτα σίγουρα δεν είναι από τις αγαπημένες μου. Αλλά για την σπιτική αλλάζει το πράγμα. Πολύ καλή η καινούρια σου ζαχαροπλαστική επιχείρηση Σοφία!!!!!!
Μπράβο !!!

Reply
sofia sofeto 05/03/2015 - 21:46

Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή !!!
Η λευκή σοκολάτα του εμπορίου έχει πολλά λιπαρά , η δική μου είναι με λιγότερα και νομίζω πως αυτό την κάνει πιο νόστιμη…
Να είσαι καλά, καλό σου βράδυ!

Reply
Δομνα 19/12/2015 - 13:34

Εχουμε ποσοτητα υδατανθρακων, λιπαρων στα 100 γρ
Θερμιδες;
Ευχαριστω εκ των προτερων

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!