Κάθε φορά που ξεκινάω τα πειράματα με την σοκολάτα ,
ξέρω πως πριν καλά καλά γεμίσω τις φόρμες μου με το αποτέλεσμα
για να δώσω το επιθυμητό σχήμα ,
θα δεχτώ επίθεση από τους γνωστούς σοκολατολάτρεις της οικογένειας…
Πατέρας και κόρη θέλουν να «δοκιμάσουν» για να μου πουν την γνώμη τους
και καταλήγουμε να τρώμε το μισό μείγμα πριν καλά καλά σφίξει
και πάρει την τελική του μορφή.
Όταν αποφάσισα να φτιάξω λευκή σοκολάτα ,
είχα την υποψία πως η μικρή μου ούτε που θα την αγγίξει,
συνηθισμένη βλέπετε στην σοκολάτα με κακάο.
Η πρώτη της αντίδραση ,ήταν μάλλον αναμενόμενη,
στην θέα αυτής της «παράξενης» σοκολάτας …
Στραβομουτσούνιασε ενώ της πρόσφερα να δοκιμάσει ένα από τα σοκολατάκια μου…
«Τι είναι αυτό;» με ρώτησε , «σοκολατάκια» της απάντησα…
«Ναι καλά…» μου λέει…
Της έδωσα να δοκιμάσει… με την πρώτη δαγκωνιά άλλαξε έκφραση!
«Σ’ αρέσουν» την ρώτησα… η απάντηση της ήταν να ζητήσει το επόμενο σοκολατάκι!
Ικανοποιημένη κι εγώ που έχω την έγκριση της μικρής μου, συνέχισα να πειραματίζομαι…
Τα αποτελέσματα θα σας τα παρουσιάσω παρακάτω!
Έφτιαξα δύο παραλλαγές ,
η μία λευκή σοκολάτα με βύσσινο στην καρδιά της
και στην άλλη έβαλα μέσα στο μείγμα της σοκολάτας σιρόπι από βύσσινα
που της έδωσαν μια ιδιαίτερη γεύση και χρώμα.
Τα βύσσινα τα είχα στην κατάψυξη από το καλοκαίρι, συνηθίζω να καταψύχω τα αγαπημένα μου φρούτα του καλοκαιριού για τέτοιες περιπτώσεις!
Υλικά:
Για λευκά σοκολατάκια γεμιστά με βύσσινο.
70 γρ. βούτυρο κακάο
40 γρ. γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη
Λίγη εσάνς βανίλιας
40 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
45 σταγόνες υγρής στέβια με αναλογία με την ζάχαρη , 4 σταγόνες στέβια = με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Μερικά βύσσινα από την συνταγή βύσσινο γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Για τα σοκολατάκια βύσσινο.
70 γρ. βούτυρο κακάο
40 γρ. γάλα αποβουτυρωμένο σε σκόνη
Λίγη εσάνς βανίλιας
40 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
45 σταγόνες υγρής στέβια με αναλογία με την ζάχαρη , 4 σταγόνες στέβια = με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
6 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Αρχικά λιώνουμε στο μπεν μαρί το βούτυρο κακάο.
Στο μούλτι ρίχνουμε το γάλα σε σκόνη , την βανίλια και την στέβια ,
προσθέτουμε επίσης και το λιωμένο βούτυρο κακάο.
Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν , στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ
και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην περίπτωση που φτιάχνουμε τα σοκολατάκια με το σιρόπι,
ρίχνουμε και το σιρόπι μέσα στο μείγμα όταν προσθέτουμε το εβαπορέ.
Αυτό ήταν !
Είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα φορμάκια για σοκολατάκια!
Στην πρώτη συνταγή θα βάλουμε λίγη σοκολάτα στο φορμάκι
και στην συνέχεια ακουμπάμε ένα καλά σουρωμένο από το σιρόπι του , βύσσινο.
Ρίχνουμε από πάνω κι άλλη σοκολάτα μέχρι να γεμίσει το φορμάκι.
Κάνουμε όποια παραλλαγή μας αρέσει και μετά κατευθείαν για το ψυγείο,
όταν σφίξουν είναι έτοιμα !
Τα σοκολατάκια μας είναι τόσο ελαφριά και νόστιμα
που είναι δύσκολο να περιοριστεί κάποιος μόνο σ’ ένα!
Καλή σας απόλαυση !!!
13 σχόλια
Είναι τέλεια!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Είναι καταπληκτικά!!
Ωωω…ευχαριστώ πολύ!
Άλλη μια εξαιρετική πρόταση Σοφία! Το βούτυρο κακάο πού μπορούμε να το βρούμε;
Ευχαριστώ πολύ!
Το βούτυρο κακάο το βρίσκουμε σε στερεή μορφή , έχει καταπληκτικό άρωμα….σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα.
Ειδικά τα γεμιστά δείχνουν πανέμορφα Σοφία μου και τόσο “τσαχπίνικα”.
Πηνελόπη , σίγουρα τα γεμιστά κλέβουν τις εντυπώσεις, αλλά και τα άλλα είναι πολύ νόστιμα!! Σε φιλώ!
Μα είναι καταπληκτικά, έχω κι εγώ την ίδια απορία με τη Vita για το βούτυρο κακάο!!!!!
Λίλα , σε καταστήματα βιολογικών προιόντων, έχει τέλειο άρωμα !!!
Φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν έχω λόγια! Και προτιμώ σαφώς αυτά με το ολόκληρο βύσσινο στο κέντρο.
Η άσπρη σοκολάτα σίγουρα δεν είναι από τις αγαπημένες μου. Αλλά για την σπιτική αλλάζει το πράγμα. Πολύ καλή η καινούρια σου ζαχαροπλαστική επιχείρηση Σοφία!!!!!!
Μπράβο !!!
Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή !!!
Η λευκή σοκολάτα του εμπορίου έχει πολλά λιπαρά , η δική μου είναι με λιγότερα και νομίζω πως αυτό την κάνει πιο νόστιμη…
Να είσαι καλά, καλό σου βράδυ!
Εχουμε ποσοτητα υδατανθρακων, λιπαρων στα 100 γρ
Θερμιδες;
Ευχαριστω εκ των προτερων