17,K
Τα μεγάλα και σφικτά κεράσια ,
με την σκούρα σάρκα και την γλυκιά γεύση ,
είναι τα καλύτερα για αυτή
την μαρμελάδα “όνειρο” !
Δοκιμάστε την!
Υλικά :
• 200 γρ πουρές από κεράσια
• 3 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:2
• 1/5 από κουταλάκι του γλυκού αγάρ αγάρ
(** δείτε στο τέλος της συνταγής πληροφορίες. )
• 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γρ:
Στο μπλέντερ κτυπάμε τα κεράσια ,
αφού προηγουμένως έχουμε
αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε τον πουρέ με την στέβια
σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αγάρ αγάρ.
Ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη
και μόλις πάρει βράση σβήνουμε την φωτιά
και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού
και ανακατεύουμε καλά .
Αυτό ήταν !
Γεμίζουμε αποστειρωμένα μικρά βαζάκια
και κλείνοντας τα καπάκια τους,
τα τοποθετούμε ανάποδα για να κρυώσουν
και να κλείσουν αεροστεγώς.
Διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μήνες κλεισμένα.
Αν ανοίξουμε το βαζάκι,
καταναλώνουμε εντός 5 ημερών.
Απολαύστε την πάνω στο ψωμί σας
ή σαν σάλτσα για το παγωτό σας,
πάνω στο καϊμάκι είναι υπέροχη !
** Τι είναι το αγάρ αγάρ:
Το Αγάρ- Αγάρ είναι μπαχαρικό σε σκόνη
που περιέχει 84% φυτικές ίνες
και παράγεται από καθαρό εκχύλισμα
λευκών φυκιών.
Αν είστε επιφυλακτικοί στην χρήση
της κλασικής ζωικής ζελατίνης
ή απλά είστε χορτοφάγοι
και αναζητάτε ένα φυτικό πηκτικό μέσο,
το άγαρ άγαρ είναι η λύση που ζητάτε!
Πρόκειται στην ουσία για έναν πολυσακχαρίτη,
ο οποίος προέρχεται από τα φύκια
της Νοτιοανατολικής Ασίας
και με την επεξεργασία του βρασμού
συλλέγεται αυτή, η ζελατινώδης λευκή
και ημιδιαφανής ουσία.
Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και ιώδιο.
Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά
και σε μπαχαράδικα.
16 σχόλια
Λοιπον βρηκα αγαρ αγαρ σημερα μετα απο πολυ ψαξιμο και ειμαι ετοιμη πλεον!
Να δοκιμασω να κανω κυδωνι μαρμελαδα με αγαρ αγαρ? εχεις κανει ποτε?
Χαίρομαι που βρήκες τελικά!
κυδώνι και ρόδι (έκανα πρόσφατα ανάρτηση),
γλυκό του κουταλιού,
κάνεις την ίδια διαδικασία αλλά μετά περνάς το γλυκό στο μπλέντερ και γίνεται μαρμελάδα,ή το κάνεις μισό γλυκό και μισό μαρμελάδα, καλή επιτυχία!
ti einai to agar agar?
Το αγάρ αγάρ είναι ένα είδος φυκιού με πηκτικές ιδιότητες.
Θα το βρεις σε μπαχαράδικα και καταστήματα βιολογικών προιόντων.
Αγαπητή Σοφία ,
Προσπαθώ κ εγω να λύσω την αγάπη του συζύγου μου για γλυκά ,τα οποία δυστυχώς δεν μπορει πλέον να τρώει.Αυτή τη στιγμή βρέθηκα με χονδρόφλουδα λεμόνια ,εξαιρετικά .Διαβάζω στις συνταγες σου για το άγαρ άγαρ.Εχεις καμμιά ιδέα για το πώς να το χρησιμοποιήσω στην παρούσα περίπτωση ;Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
Καλησπέρα Σοφία! Να φανταστώ ότι ο σύζυγος είναι διαβητικός ;
Λοιπόν τα χοντρόφλουδα λεμόνια κάνουν τέλειο γλυκό του κουταλιού. Με στέβια δεν θα στο πρότεινα με φλούδες , καλύτερα να το κάνεις με σιρόπι αγαύης. Σου παραθέτω μια συνταγή μου για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο , θα κάνεις την ίδια διαδικασία για το λεμόνι.
https://sofeto.gr/?p=3066
καλή επιτυχία!!!
Που θα νρω το αγαρ αγαρ
Σε καταστήματα με βιολογικά και σε μπαχαράδικα!
μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την ιδια συνταγη και για μαρμελαδα βυσσινο?
Φυσικά!!! Καλή επιτυχία!!!
Χαίρεται!!!!
Συγχαρητήρια για το blog..το συμβουλευομαι συχνά και ότι συνταγή έχω φτιάξει έχει πετύχει!!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αγαρ αγαρ με το κομι γκουαρ…
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Το κομι γκουαρ δεν το έχω δοκιμάσει σε τέτοιου είδους παρασκευές.
Στο μέρος που μένω δεν υπάρχει το αγαρ αγαρ μπορώ νάτο αντικαταστησω με κάτι άλλο μέχρι να το προμηθευτώ;
Μπορείς να βάλεις λίγη ζελατίνη.
Για την μαρμελάδα κεράσι να βάλω σκόνη ζελατίνα η φυλλαράκι και σε τι αναλογία παρακαλώ;
1 κ.γ κοφτό ζελατίνη σε σκόνη νομίζω είναι καλά. Μην γίνει ζελέ. Δεν έχει βέβαια το αποτέλεσμα του αγάρ αγάρ.