19,4K
Για την αγαπημένη μου συνταγή με χταποδάκι
σας έχω ξαναγράψει…
Είμαι ικανή να το φάω όλο!!!
Μια τόσο εύκολη και γρήγορη συνταγή που αναδεικνύει όλη την γεύση
του καταπληκτικού αυτού θαλασσινού!
Σκέφτηκα πως θα μου άρεσε να το έχω ανά πάσα στιγμή το επιθυμίσω !
Προχθές λοιπόν ο άντρας μου αγόρασε χταποδάκια ,
να η ευκαιρία σκέφτηκα!
Θα τα φτιάξω κονσέρβα!
Πριν λίγο καιρό είχα φτιάξει σπιτική κονσέρβα τόνου.
Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Θα κάνω το ίδιο με το χταποδάκι!
Πήρα λοιπόν τα χταποδάκια μου,
όλα μαζί ζύγιζαν 1 κιλό.
Τα έπλυνα καλά , τα άφησα για λίγο σε σουρωτό ,
τα έκοψα σε κομμάτια
και τα έβαλα μέσα στο τηγάνι που εφαρμόζω στην βάση της κατσαρόλας
που μαγειρεύει με το οινόπνευμα.
Άναψα τον καυστήρα και τα σκέπασα με το καπάκι,
με κλειστή την βαλβίδα του .
Τα άφησα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό ,
ούτε αλάτι .
Έβγαλαν τα δικά τους υγρά και έγιναν τέλεια!
Προς το τέλος πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο και ξυδάκι σπιτικό.
Έτοιμο!
Αποστείρωσα δύο βαζάκια και έβαλα μέσα τα πλοκάμια του χταποδιού.
Στην συνέχεια μοίρασα μέσα τους τον ζωμό του .
Έκλεισα καλά τα καπάκια και τοποθέτησα τα βαζάκια μέσα σε μια κατσαρόλα ,
προηγουμένως είχα βάλει μέσα μια μικρή πετσετούλα ,
για να μην σπάσουν με τον βρασμό τα βαζάκια.
Γέμισα με νερό την κατσαρόλα ,
μέχρι ένα δάκτυλο κάτω από τα καπάκια των βάζων.
Άναψα την φωτιά στο δυνατό μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμήλωσα
για να σιγοβράσουν με μισοσκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας .
Άφησα για μισή ώρα περίπου να βράσουν,
μέχρι να βαθουλώσουν τα καπάκια προς τα κάτω,
αυτό σημαίνει ότι πέτυχε η κονσερβοποίηση!
Άφησα να κρυώσουν μέσα στο νερό .
Τα βαζάκια μου είναι έτοιμα!
Είναι ιδανική λύση για τις ημέρες της νηστείας της σαρακοστής.
Για μια βραδιά ουζομεζέ επίσης!
Όπως και να ‘χει ,
καλοφάγωτα τα χταποδάκια μας!
26 σχόλια
Σοφία λατρεύω τα θαλασσινά, μπορώ να τρώω μόνο από αυτά.
Επειδή δεν έχω όμως αυτό το σκεύος πως μπορώ να τα ψήσω;;
Ξανθή , μπορείς να τα βάλεις σ’ ένα αντικολλητικό σκέυος με καπάκι ,να τα ψήσεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν , πάντα σκεπασμένα, δοκίμασε το!
Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω μόλις βρω καλά χταποδάκια σήμερα δεν είχε.Καλό Σ/Κ
Πολυ ωραια ιδεα το χταποδακι κονσερβα Σοφια μου! Την επομενη φορα που θα βγαλουμε χταποδια θα την δοκιμασω!
Φιλια!
Εύχομαι να πιάσετε αρκετά και να φτιάξεις πολλά βαζάκια , θα ήταν ένα τέλειο δώρο σε αγαπημένα σου πρόσωπα που αγαπούν τέτοιου είδους μεζεδάκια!
Καλή σου νύχτα!
Καλή καλά μαγειρεμένο χταπόδι! Καλή φίλος μου! Είστε είναι υπέροχο! Με πολλή αγάπη, μια μεγάλη αγκαλιά! <3 <3
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά!
καλημερα !ετσι που πάμε Σοφία , θα μεινουμε από…βάζα.! 🙂
μια ο τόνος, μια ο σολωμός, μια το χταποδάκι …
Είναι τέλεια όμως, για τους καιρούς πείνας και όχι μόνο! Στο κάτω κάτω , ετσι κάνανε οι παπούδες και γιαγιάδες μας που δεν ειχαν ψυγεία.σπιτι γεματο βαζα !!!
Μάζευε Γιώργο τώρα που μπορείς γιατί ποτέ δεν ξέρεις…
Τέλειο και σαν κονσέρβα και σαν μεζεδάκι,προπαντώς φτιαγμένο σπιτικό να ξερεις πως γίνεται και ότι έχει αγνα υλικά μέσα,φιλια καλό Σαββατοκύριακο.
Ακριβώς όπως τα λες Νέλη μου,
καλή Κυριακή!
Καταπληκτική ιδέα!!! Κι έχω μερικά χταποδάκια στη κατάψυξη από το καλοκαίρι!!!
Καλησπέρα!!
Ξεκίνα το λοιπόν Πέπη!
Είναι κρίμα να μένουν στην κατάψυξη!
Πω πω, νοστιμιές! Ο τέλειος μεζές! Και διατηρώντας το σαν κονσέρβα μπορούμε να το έχουμε στο πιάτο μας ανά πάσα στιγμή! Μπράβο!
Πολλά φιλάκιαααα!
Με ουζάκι είναι ότι πρέπει , τι λές;
Καλή Κυριακή σου εύχομαι!
Τέλειο όμως…. τρελαίνομαι για χταποδάκι.
Φιλιά και καλή εβδομάδα Σοφάκι μου.
Γεια σου Ρούλα μου, σ’ ευχαριστώ πολύ !
καλα, το φαντάζομαι με αγγουράκι αλατισμένο!μμμ…καλή βδομάδα!
…Και ουζάκι με παγάκια…
Σοφάκι πωπω τέλειο!!!!!!Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε δεν αφήνεις τέτοιες συνταγές!Μπράβο!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!
Γεια σου Ελένη μου!
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις εντυπώσεις σου όταν το φτιάξεις!!!
Και διάβαζα τον τίτλο….κι’ έλεγα μα τι θέλει να πει “ο ποιητής”!!!
Ποίημα, το πόνημα… Σοφία μου :-))
Γεια σου Πηνολόπη με τα ποιητικά σου!!!!
Καλό σου απόγευμα και καλή εβδομάδα!!!
υπέροχο blog, μια πραγματικά ενδιαφέρουσα μαγειρική…
αρώματα, μνήμες,απλότητα, τελειότητα,
αυτό το υπέροχο σκεύος το είδα σε επίδειξη πριν χρόνια δεν το αγόρασα και πλέον δεν βρίσκω τον ντίλερ,,
θα μπορούσες να μου πεις από που το αγόρασες
σε ευχαριστώ πολύ και σε εύχομαι να έχεις ένα πραγματικά υπέροχο Σαββατοκύριακο…
περιμένω συντονισμένη στο blog σου για καινούργιες μαγειρικές δημιουργίες
Σ΄ ευχαριστώ πολύ! Στείλε μήνυμα στο μέιλ μου να σου πω πως θα βρεις την κατσαρόλα.
[…] 1. Το χταποδάκι της προγιαγιάς μου σε κονσέρβα! […]