Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Choux ( σου ) ολικής αλέσεως χωρίς βούτυρο, γεμιστά με παγωτό σοκολάτας , χωρίς ζάχαρη!

Choux ( σου ) ολικής αλέσεως χωρίς βούτυρο, γεμιστά με παγωτό σοκολάτας , χωρίς ζάχαρη!

by sofia sofeto
8 Σχόλια
032

 

Τα σουδάκια είναι λατρεία!
Αλμυρά ή γλυκά μας δίνουν μεγάλη έμπνευση 
και ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!
Η επιλογή μου για υγιεινή διατροφή ,
δεν με εμποδίζει να τα γευτώ και να τα προσφέρω στους αγαπημένους μου ,
στην οικογένεια μου αλλά και φυσικά σε όλους εσάς,
 που αγαπάτε την απόλαυση αλλά σε μια πιο υγιεινή εκδοχή της !
 
Τα ετοίμασα λοιπόν με το πιο δημοφιλές παγωτό !
Ένα παγωτό σκέτο πειρασμό ,
όσο πιο ελαφρύ και απολαυστικό γίνεται !
 
Ακολουθήστε με και θα δείτε πως θα τα φτιάξετε!
 
Υλικά :
 
Για τα choux  ( 400 γρ. ):
 
175 γρ νερό
65 γρ. ελαιόλαδο
8 σταγόνες υγρή στέβια
50 γρ. αλεύρι ζέας ή ολικής αλέσεως
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά ή 3 μεσαία.
 
Για το παγωτό σοκολάτα ( 1 κιλό ) :
340 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
250 γρ. κρέμα γάλακτος light 15 – 17 % λιπαρά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ με 2% λιπαρά
100 γρ. κακάο σε σκόνη 
120 γρ. στέβια σε σκόνη 1: 1 με την ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια 
εσάνς βανίλιας.

Choux : 

Υδατάνθρακες : 17 γρ. / 100 γρ. 

Λιπαρά : 16,8 γρ. / 100 γρ.

 Παγωτό σοκολάτα :

Υδατάνθρακες : 7,1 γρ. / 100 γρ.

Λιπαρά : 7,8 γρ. / 100 γρ.

 
005
Ξεκινάμε πρώτα ετοιμάζοντας τα σουδάκια.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση το νερό με το ελαιόλαδο.
Μόλις δούμε να κοχλάζουν προσθέτουμε την στέβια ,
ρίχνουμε και τα αλεύρια,
 όλα μαζί και ανακατεύουμε καλά ,
 μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα
 και να μαζεύεται σε μια μπαλίτσα. 
 Αποσύρουμε απ ‘ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τ’ αυγά
 και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά ,
μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας ωραιότατος σφικτός χυλός.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα
 και με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο απ’ το μείγμα
 και με την βοήθεια ενός άλλου σπρώχνουμε για να πέσει στην λαδόκολλα.
Μην σας τρομάζει το ακανόνιστο σχήμα τους,
με το ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα έρθουν στα ίσα τους!
Έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς Κελσίου  και ψήνουμε στις αντιστάσεις ,
όταν δούμε πως έχουν φουσκώσει και ροδοψηθεί ,
τότε είναι έτοιμα!
Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα κατά την διάρκεια του ψησίματος ,
ετοιμάζουμε το παγωτό .
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ και την στέβια σε σκόνη,
χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός για να διαλυθεί καλά η στέβια.
Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πάλι μέχρι να ενωθούν.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή για καλύτερα αποτελέσματα 
ή αν δεν έχουμε παγωτομηχανή,
μέσα σε ένα  μεταλλικό μπολ με καπάκι.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη 
και μόλις αρχίσει να παγώνει ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη .
 
Κάνουμε αυτή την διαδικασία ανά μισή  ώρα περίπου 
ώστε να παγώσει ομοιόμορφα το παγωτό μας.
 
 Όταν είμαστε έτοιμοι μπορούμε να σερβίρουμε και να απολαύσουμε !
Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση ,
μην παραλείψετε να προσθέσετε από πάνω τους ένα λαχταριστό γλάσο σοκολάτας,
την συνταγή θα την βρείτε κάνοντας κλικ εδώ!
Ή μπορείτε να την δείτε στο βίντεο που ακολουθεί!!!
Μιαμ μιαμ….
ακόμα κάθεστε;

 

 

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

8 Σχόλια

Χρυσαυγή 04/09/2014 - 14:28

Σήμερα είσαι ισοπεδοτική…. Δεν περίμενα ότι το τέλος του καλοκαιριού θα μου επεφύλασσε ένα τέτοιο κολασμένο γλυκό από σένα.
Και μονο που είναι χρώματος καφέ, τα λέει όλα.
Είσαι η μαστόρισσα του υγιεινού Σοφία! Τέρμα!

Οι φωτογραφίες σου είναι και αυτές λαχταριστές όσο και το γλυκό.
Σουδάκια δεν ξέρω αν θα κάτσω να φτιάξω για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, αλλά το παγωτο σίγουρα!!!!!

Σε φιλώ πολύ!!!!!!!!!!!!

Reply
Ξανθή 04/09/2014 - 15:01

Εγώ Σοφία μου κάτι τέτοιο δεν θα έφτιαχνα ποτέ αλλά ευχαρίστως θα το δοκίμαζα από σένα.

Reply
Χρύσα 04/09/2014 - 20:32

Επειδή δοκίμασα κι έφτιαξα κι άλλα παγωτά σου το καλοκαίρι, και ήταν όλα πολύ ωραία, θα κάνω κι αυτό σίγουρα! Τα σου μου αρέσουν πολύ, κατάφερες και τα έκανες κι αυτά υγιεινά και νόστιμα, όπως πάντα!

Reply
AgapameAnDolmas 05/09/2014 - 10:44

αααα και μονο που τα βλεπω μου τρεχουν τα σάλια!!! και αφου ειναι και λάιτ ενας λόγος παραπάνω να φάω όλο τον πύργο απ τα σουδάκια!!

Reply
- spoonstories- 05/09/2014 - 11:54

Μα τι φωτογραφίες είναι αυτές? Αφού κατάφερες να φτιάξεις τέτοιο γλυκό με λίγες θερμίδες και πιο υγιεινά συστατικά είσαι αξιέπαινη!Μπράβο σου!!

Reply
Ariadni St. 05/09/2014 - 22:27

Μου τρεχουν τα σάλια απο τις φωτογραφιες!!!!!!!!!!
Καλό μας ξημέρωμα!
Φιλιά 🙂

Reply
Penelope 08/09/2014 - 09:33

Καλημέρα Σοφία και καλή εβδομάδα.

Εμένα πραγματικά με εντυπωσίασε η ζύμη των σου…σου, Καιρό τώρα θέλω να φτιάξω και ακόμη δεν βρήκα την διάθεση. Μου αρέσουν πολύ και με το ελαιόλαδο, θα είναι ωραία και για αλμυρές εκδοχές πιστεύω.

Καλή συνέχεια σε όλα και με δύναμη εύχομαι.

Reply
Elena Grigoras Bakogiannis 24/04/2015 - 18:42

Oh my Goddddd!!! This is a little pieces from Paradise!! 🙂

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More