Το καλοκαίρι είναι πια κοντά μας!
Τα μπαλκόνια και οι βεράντες θα ζωντανέψουν τα ζεστά βράδια !
Οι παρέες μας θα βρεθούν ξανά στο φιλόξενο τραπέζι μας,
για ουζάκι , για κρασάκι , για μεζεδάκι!
Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για να τους καλοδεχτούμε!
Να τους δώσουμε τα καλύτερα μας , την αγάπη μας και θετική μας σκέψη!
Σήμερα θα σας δώσω μια ιδέα για να τους ευχαριστήσετε
αλλά και να τους εντυπωσιάσετε.
Εύκολα , γρήγορα και γευστικά!!!
Θα φτιάξουμε μια terrine ( τερίν ) καπνιστού σολομού πεντανόστιμη!
Θα συνοδεύσει εξαιρετικά το κρασάκι μας και θα μας χαρίσει την ικανοποίηση πως εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε ένα τόσο ιδιαίτερο αλλά προσιτό μεζέ!
Υλικά για 5-6 μερίδες :
400 γρ. καπνιστού σολομού
Γέμιση :
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
100 γρ. ξινομυζήθρα
200 γρ. ανθότυρο
50 γρ. blue cheese ( μπλε τυρί )
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
10 γρ. νιφάδες βρώμης
10 γρ. χοντροκομμένα καρύδια.
Θα ξεκινήσουμε με την γέμιση.
Η διαδικασία απλή.
Ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ τα τυριά , το σκόρδο , το γιαούρτι και το ξύδι.
Τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν και να γίνουν κρέμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την βρώμη και τα καρύδια, αυτό ήταν όλο!
Ετοιμάζουμε τις φέτες του καπνιστού σολομού .
Μέσα σε μικρά ατομικά μπολάκια του σουφλέ με διάμετρο 4 εκατοστών,
στρώνουμε τις φέτες περιμετρικά στα τοιχώματα του μπολ
προσέχοντας να πατάει ελαφρά η μία φέτα πάνω στην άλλη
για να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα τους.
Έπειτα γεμίζουμε με την κρέμα μας και σκεπάζουμε
με τις φέτες σολομού που περισσεύουν από πάνω.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα μπολάκια τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη
και τα βάζουμε στο ψυγείο για να «δέσουν» με την γέμιση οι φέτες του σολομού.
Αφαιρούμε το μπολάκι όταν θέλουμε να σερβίρουμε.
Έτσι πανεύκολα έχουμε ένα κρύο μεζεδάκι που θα ικανοποιήσει
ευαίσθητους ουρανίσκους που αποζητούν το ξεχωριστό !
Καλή μας απόλαυση λοιπόν!!
2 σχόλια
Σοφία μου φαίνεται τέλειο στην όψη και πιστεύω ακόμη πιο τέλειο στη γεύση!!!
Όμως πέραν της ικανανοποίησης ανάγνωσης μιας καλής συνταγής και αυτών των πανέμορφων φωτογραφιών, θα μας βοηθούσε πολύ εάν έβαζες και φωτογραφίες κατά την εκτέλεση της συνταγής, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να την υλοποιήσουμε πιο εύκολα.
Γιατί όπως λέει ο λαός “μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις”.
Πολύ ωραία και ελαφριά συνταγή.
Θα τη δοκιμάσω!!