11,2K
Ένα πολύ αρωματικό και δροσιστικό ποτό ,
που θα γίνει αγαπημένη σας συνήθεια!
Υλικά :
•5 λεμόνια
•700 ml τσίπουρο , ή βότκα , ή οινόπνευμα ποτοποιίας.
•450 ml νερό
•15 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1.
Σ’ ένα γυάλινο βάζο ρίχνουμε το τσίπουρο .
Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από τα λεμόνια μας με προσοχή τις φλούδες ,
προσέχουμε να μην κόψουμε την λευκή σάρκα αλλά μόνο την κίτρινη ,
αν βάλουμε και την λευκή το ποτό μας θα πικρίσει.
Ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι τις φλούδες.
Τοποθετούμε το μπουκάλι σε σημείο που το βλέπει ό ήλιος
ή πάνω σ’ ένα καλοριφέρ τον χειμώνα.
Θα το αφήσουμε εκεί 40 μέρες περίπου ,
θα δούμε να έχουν ασπρίσει οι φλούδες και τότε είναι έτοιμο.
Σουρώνουμε σε φίλτρο του καφέ το ποτό μας
και ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό για να διαλύσουμε μέσα την στέβια ,
όταν κρυώσει καλά το ρίχνουμε στο ποτό και κουνάμε καλά το μπουκάλι .
Το Limoncello μας είναι έτοιμο !
Το καλοκαίρι με πάγο είναι υπέροχο και πολύ χωνευτικό!
5 σχόλια
XAIROMAI POLY GIA TIS WRAIES SYNTAGES POU DIAVAZW.MIA MIA THA XEKINISW NA TIS EKTELW GIA TIN OIKOGENEIA MOY.
Γεια σου Σοφακι μία ερώτηση θέλω να σου κάνω,που το διατηρούμε το ποτό και για πόσο,δεν χαλάει αφού δεν βράζουμε το σιρόπι?Έχω πολλά λεμόνια και θέλω να φτιαξω μεγάλη ποσότητα ποτού,δεν χωράνε όλα τα μπουκάλια στο ψυγείο(5λιτρα)!!!
Εγώ το έχω μέσα σε γυάλινα μπουκάλια μέσα σε ντουλάπι ή στο ψυγείο το καλοκαίρι.
Δεν φτιάχνω μεγάλη ποσότητα για να ξέρω αν κρατάει πάρα πολύ. Συνήθως το καταναλώνουμε σε 3 μήνες.
Στο ψυγείο σίγουρα διατηρείται καλύτερα.
[…] 35 γρ. limoncello (λεμοντσέλο) χωρίς ζάχαρη […]
[…] παραδοσιακό •300 γρ. ανθότυρο Κρήτης •2 σφηνάκια Limoncello χωρίς ζάχαρη ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας •200 γρ. γάλα 2% λιπαρά •1 […]