Home Αγαπημένες συνταγές μου ! Limoncello χωρίς ζάχαρη.

Limoncello χωρίς ζάχαρη.

by sofia sofeto
5 σχόλια
λεμοντσέλο 1
Ένα πολύ αρωματικό και δροσιστικό ποτό ,
που θα γίνει αγαπημένη σας συνήθεια!
Υλικά :
•5 λεμόνια
•700 ml τσίπουρο , ή βότκα , ή οινόπνευμα ποτοποιίας.
•450 ml νερό
•15 κουταλιές της σούπας στέβια κρυσταλλική
με αναλογία με την ζάχαρη 1:1.
Σ’ ένα γυάλινο βάζο ρίχνουμε το τσίπουρο .
Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από τα λεμόνια μας με προσοχή τις φλούδες ,
 προσέχουμε να μην κόψουμε την λευκή σάρκα αλλά μόνο την κίτρινη ,
αν βάλουμε και την λευκή το ποτό μας θα πικρίσει.
Ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι τις φλούδες.
Τοποθετούμε το μπουκάλι σε σημείο που το βλέπει ό ήλιος
ή πάνω σ’ ένα καλοριφέρ τον χειμώνα.
Θα το αφήσουμε εκεί 40 μέρες περίπου ,
 θα δούμε να έχουν ασπρίσει οι φλούδες και τότε είναι έτοιμο.
Σουρώνουμε σε φίλτρο του καφέ το ποτό μας
 και ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό για να διαλύσουμε μέσα την στέβια ,
 όταν κρυώσει καλά το ρίχνουμε στο ποτό και κουνάμε καλά το μπουκάλι .
Το Limoncello μας είναι έτοιμο !
Το καλοκαίρι με πάγο είναι υπέροχο και πολύ χωνευτικό!

Απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93) , η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης, δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού . Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για εμπορικούς ή μη σκοπούς, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία , catering κ.τ.λ, και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης τους , δίχως την γραπτή άδεια της δημιουργού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

5 σχόλια

SOTIRIA GAZETA 22/08/2015 - 23:13

XAIROMAI POLY GIA TIS WRAIES SYNTAGES POU DIAVAZW.MIA MIA THA XEKINISW NA TIS EKTELW GIA TIN OIKOGENEIA MOY.

Reply
Βίκυ Βλαστου 15/06/2016 - 11:41

Γεια σου Σοφακι μία ερώτηση θέλω να σου κάνω,που το διατηρούμε το ποτό και για πόσο,δεν χαλάει αφού δεν βράζουμε το σιρόπι?Έχω πολλά λεμόνια και θέλω να φτιαξω μεγάλη ποσότητα ποτού,δεν χωράνε όλα τα μπουκάλια στο ψυγείο(5λιτρα)!!!

Reply
sofia sofeto 15/06/2016 - 13:59

Εγώ το έχω μέσα σε γυάλινα μπουκάλια μέσα σε ντουλάπι ή στο ψυγείο το καλοκαίρι.
Δεν φτιάχνω μεγάλη ποσότητα για να ξέρω αν κρατάει πάρα πολύ. Συνήθως το καταναλώνουμε σε 3 μήνες.
Στο ψυγείο σίγουρα διατηρείται καλύτερα.

Reply
Μια μεγάλη ιστορία αγάπης! Τηγανίτες με σιρόπι σοκολάτας ,χωρίς ζάχαρη! 31/03/2019 - 14:37

[…] παραδοσιακό •300 γρ. ανθότυρο Κρήτης •2 σφηνάκια Limoncello χωρίς ζάχαρη ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας •200 γρ. γάλα 2% λιπαρά •1 […]

Reply

Άφησε το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Content is protected !!